Ο Μάιος στις ΗΠΑ έχει κηρυχθεί ως Asian American Pacific Islander (AAPI) Heritage Month. Δηλαδή ως ο μήνας που τιμάμε τις ρίζες των Ασιατών Αμερικανών και των Πολυνήσιων. Ο Ιούνιος, από την άλλη, είναι ο μήνας του Pride, που γιορτάζουμε την LGBTQI+ και όλη την queer κοινότητα. Με αφορμή, λοιπόν, το πέρασμα από τον εορτασμό της μίας κοινότητας σε αυτόν της άλλης, το Cosmopolitan αποφάσισε να βάλει στο προσκήνιο πρόσωπα, που ανήκουν και στις δύο. 

Ο λόγος για επτά διαφορετικές βασίλισσες του Drag Race, οι οποίες τυχαίνει να έχουν και AAPI ρίζες. Συγκεκριμένα, έδωσε τον λόγο στις Priyanka, Kahmora Hall, Gia Gunn, Brita Filter, Kimora Blac, Yuhua Hamasaki και Rock M. Sakura. Μεταξύ αυτών που μάς λένε; Πως μεγάλωσαν χωρίς να υπάρχει κανένα queer AAPI πρότυπο, με το οποίο να μπορούν να ταυτιστούν. Πως γι’ αυτό ακριβώς είναι σημαντικό όταν άτομα με την ίδια ταυτότητα τους εκφράζουν την εκτίμησή τους. Και γι’ αυτό προσπαθούν να βάζουν στοιχεία της AAPI καταγωγής τους στα shows τους. Ότι στις αρχές της drag πορείας τους, περιθωριοποιήθηκαν επειδή τα χαρακτηριστικά τους είναι πιο θηλυκά και κατηγορούνταν ότι το drag ήταν πολύ πιο εύκολο γι’ αυτές. Ότι έχουν βάλει στόχο ο κόσμος να μάθει τη διαφορά μεταξύ των γενικά drag και των τρανς ανθρώπων που επιλέγουν να ασχοληθούν με το drag. 

Βέβαια, μάς έκαναν και τις προτάσεις τους. Συγκεκριμένα, μάς είπαν για άλλες AAPI drag queens, που επιβάλλεται να γνωρίζουμε. Κάποιες από αυτές είναι η Mooncakes, η οποία εντάσει την K-pop στα shows της, και η Is She Hungry, που κάνει τρομερά προσεγμένα στη λεπτομέρεια μακιγιάζ.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!