Όχι, οι διακρίσεις βάσει κιλών δεν είναι “προνόμιο” των άσημων, καθημερινών ανθρώπων. Οι διάσημοι αυτού του κόσμου έχουν βιώσει στο πετσί τους την τοξική στάση της βιομηχανίας του θεάματος γύρω από τα κιλά, με πολλούς από αυτούς να έχουν χάσει δουλειές, ακούγοντας ως ξεκάθαρη αιτία το σωματικό τους βάρος. 

Mindy Kaling

Πριν το The Office, ένα κανάλι πρότεινε στη Mindy Kaling μία σειρά με κωμικά σκετσάκια, η οποία ουσιαστικά θα βασιζόταν στη δική της ζωή. Παρά το τελευταίο στοιχείο, όμως, έπρεπε να περάσει από audition, με τελικό αποτέλεσμα να ανακαλούν την πρότασή τους, εξαιτίας των κιλών της. “Δεν θεωρούμασταν αρκετά ελκυστικοί ή αστείοι, για να παίξουμε τους εαυτούς μας. Το κανάλι πλέον δεν υπάρχει και το The Office κατέληξε να είναι μία από τις πιο πετυχημένες σειρές του NBC για χρόνια. Αισθάνομαι ότι καρμικά δικαιώθηκα, αλλά τότε ένιωθα απαίσια”, σχολίασε η ίδια στη The Guardian το 2014. 

Ryan Gosling

Το 2010, ο Ryan Gosling αποκάλυψε στο The Hollywood Reporter ότι τον απέλυσαν από την ταινία The Lovely Bones, επειδή πήρε 27 κιλά από την στιγμή, που πήρε τον ρόλο, μέχρι την στιγμή, που ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Μάλιστα, το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος κάθισε και πήρε τα κιλά επίτηδες, γιατί θεώρησε ότι έτσι θα ταιριάζει καλύτερα στον ρόλο. “Ήμουν 68 κιλά, όταν με προσέλαβαν, και εμφανίστηκα στα γυρίσματα 95 κιλά. Μού είπαν, ‘Έχουμε μία διαφορετική ιδέα για το πώς πρέπει να δείχνει ο χαρακτήρας’. Πραγματικά πίστευα ότι έπρεπε να είναι 95 κιλά. Έλιωνα Haagen Dazs και το έπινα, όταν δίψαγα. Πραγματικά πίστευα σε αυτό, ήμουν ενθουσιασμένος γι’ αυτό και εμφανίστηκα και είπαν ‘Δείχνεις απαίσιος’”. 

Chrissy Teigen 

Όταν η Chrissy Teigen ήταν μοντέλο, είχε κλείσει μία δουλειά με τη Forever 21. Όταν πήγε εκεί, χωρίς να τής πουν τίποτα περισσότερο, τής ζήτησαν να την βγάλουν μία φωτογραφία και μετά την έστειλαν στην καρέκλα του μακιγιάζ. Όπως η ίδια περιέγραψε το 2014 στο DuJour, λίγο αργότερα το πρακτορείο της την πήρε τηλέφωνο, για να τής πει ότι τούς έστειλαν τη φωτογραφία και ότι πρέπει να φύγει αμέσως από εκεί, γιατί τη θεωρούν χοντρή και οπότε πρέπει να μετρήσουν ξανά τις αναλογίες της.

Chris Pratt

Όχι, η σωματική μεταμόρφωση του Chris Pratt δεν ήρθε για χάρη του Guardians of the Galaxy. Αφορμή ήταν η στιγμή, που το 2011 τον απέρριψαν για έναν ρόλο στο Moneyball, λέγοντάς του ότι είναι υπερβολικά χοντρός. “Αυτή ήταν η πρώτη φορά, που άκουσα κάποιον να λέει, ‘Δεν θα σου΄δώσουμε τον ρόλο. Είσαι υπερβολικά χοντρός’. Οπότε αποφάσισα να χάσω το βάρος, όπως στην πάλη. Δεν είχα λεφτά για γυμναστή, οπότε ήταν μόνο τρέξιμο, ακραίες δίαιτες και κόψιμο του αλκοόλ”. 

Kate Upton

Το 2012, η casting director της Victoria’s Secret, Sophia Neophitou-Apostolou, δήλωσε στη The New York Times ότι δεν θα έβαζε ποτέ την Kate Upton στο fashion show του brand, παρά το γεγονός ότι φωτογραφιζόταν σταθερά για τους καταλόγους του, επειδή έχει καμπύλες. Μάλιστα, είχε επισημάνει ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία κοπέλα για την τρίτη σελίδα, ότι θυμίζει γυναίκα ποδοσφαιριστή και ότι ο καθένας με λίγα λεφτά μπορεί να αγοράσει μαλλιά και πρόσωπο σαν τα δικά της. Έναν χρόνο αργότερα, το μοντέλο απάντησε μέσω της Vogue, “Τα πράγματα, που απορρίπτουν, είναι πράγματα, που δεν μπορώ να αλλάξω. Δεν μπορώ να αλλάξω το νούμερο του σουτιέν μου. Είναι φυσικά. Μπορώ να γυμναστώ και μπορώ να μείνω υγιής και κινητοποιημένη, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω κάποια πράγματα. Πραγματικά, απλά ζω τη ζωή μου. Αγαπώ το σώμα μου. Είναι αυτό, που μού έδωσε ο θεός. Έχω αυτοπεποίθηση για τον εαυτό μου και, αν αυτό εμπνέει άλλες γυναίκες να νιώσουν αυτοπεποίθηση για το σώμα τους, υπέροχα”. 

David Harbour

Πιθανώς τον ξέρεις από το Stranger Things ή το Black Widow. Πριν κάποια χρόνια, όμως, είχε περάσει από audition, για να παίξει τον The Blob σε μία από τις Wolverine ταινίες. Τα πράγματα πήγαιναν μια χαρά, μέχρι που για πλάκα σήκωσε την μπλούζα του και είπε “Έχω τον Blob σας ακριβώς εδώ”. Όχι, δεν τον απέρριψαν επειδή ήταν κακόγουστο το αστείο του. Ο σκηνοθέτης τού είπε πως όταν σήκωσε την μπλούζα του άρχισαν να έχουν ανησυχίες για την υγεία του, εννοώντας τα κιλά του. Το παράλογο της υπόθεσης; Ο The Blob δεν έχει απλά μερικά παραπάνω κιλά, αλλά είναι υπέρβαρος.

Samantha Morton

Το 2004, η Samantha Morton αποκάλυψε ότι απορρίφθηκε από την ταινία The Brothers Grimm για τα κιλά της, παρά το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης και όλοι οι ηθοποιοί την ήθελαν σε αυτήν. Η απόφαση λήφθηκε από την εταιρεία παραγωγής του Harvey Weinstein, Miramax. “Ο σκηνοθέτης Terry Gilliam με ήθελε και οι ηθοποιοί με ήθελαν, αλλά υπήρχαν επιπλοκές με το στούντιο για τα χρήματα και για το βάρος μου. Πιστεύω ότι είμαι σε υγιές νούμερο, είμαι 8 με 10 (medium). Δεν θα μπω στη διαδικασία να φτιάχνω τα δόντια και το στήθος μου”, ανέφερε στη The Sun.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!