Αδιαμφισβήτητα το Met Gala είναι ένα από τα μεγαλύτερα fashion events της χρονιάς. Κάτι, εξάλλου, μάς ιντριγκάρει στο ότι ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα δίνεται στους διάσημους και εμείς πρέπει να δούμε πώς θα αποδώσουν σε αυτό. Κι ενώ το φετινό, με θεματική In America: An Anthology of Fashion, πραγματοποιήθηκε “παραδοσιακά” χθες, την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, και ήδη έχουμε αρχίσει να ξεψαχνίζουμε κάθε εμφάνιση, που πέρασε από το κόκκινο χαλί, υπήρχαν απουσίες. Ναι, προφανώς η βασική ήταν αυτή της Zendaya, που από νωρίς γνωρίζαμε ότι δεν θα παρευρεθεί. Μιλάμε, όμως, και για άλλου τύπου απουσίες, πιο μόνιμες, από διάσημους που δεν θα βρεθούν ποτέ ξανά στο Met Gala, είτε γιατί η Anna Wintour τούς το έχει απαγορεύσει, είτε γιατί οι ίδιοι δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτό. 

Donald Trump

Ουσιαστικά θα λέγαμε ότι είναι το μόνο επιβεβαιωμένο όνομα από την ίδια τη Wintour. To 2017, είχε βρεθεί στο The Late Late Show του James Corden. Όταν ο παρουσιαστής τη ρώτησε ποιον δεν θα καλούσε ποτέ στο Met Gala, εκείνη χωρίς καθόλου σκέψη και δισταγμό απάντησε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump. 

Demi Lovato

Το 2018, το Demi Lovato έδωσε συνέντευξη στο Billboard, περιγράφοντας την απαίσια εμπειρία, που είχε στο τελευταίο Met Gala. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι όλο το event δίνει πολλά vibes κλίκας και ότι έπρεπε να ανεχτεί κάποιον διάσημο, που είχε εντελώς συμπεριφορά ντίβας και ήταν χάλια να βρίσκεται δίπλα του. Μάλιστα, ομολόγησε και ότι αμέσως μετά πήγε σε συνεδρία Ανώνυμων Αλκοολικών, γιατί η όλη εμπειρία το έκανε να θέλει να πιει. Έκτοτε, δεν το έχουμε ξαναδεί σε Met Gala. Δεν γνωρίζουμε, ωστόσο, αν αυτό είναι επιλογή του ή κάποιου είδους τιμωρία για τα κακά λόγια, που είπε για το event και όσους βρίσκονταν σε αυτό.

Tim Gunn

Είναι σίγουρο ότι ο Tim Gunn δεν επιτρέπεται να πάει ποτέ ξανά σε Met Gala, γιατί ο ίδιος το έχει δηλώσει. Μιλώντας στο Fashion Police, εξήγησε ότι τού απαγόρευσαν την είσοδο και πως γενικά ένας πόλεμος ξεκίνησε μεταξύ εκείνου και της Wintour, μετά από μία δήλωσή του. Ποια ήταν αυτή; Τον ρώτησαν σε συνέντευξη ποια στιγμή από τον χώρο της μόδας είναι περισσότερο χαραγμένη στην μνήμη του. Εκείνος απάντησε πως ήταν όταν είχε δει δύο σωματοφύλακες να κουβαλάνε και να κατεβάζουν τη Wintour πέντε ορόφους από τις σκάλες. 

Zayn Malik

Ο Zayn Malik έχει βρεθεί μόνο μία φορά σε Met Gala, το 2016, για να συνοδεύσει την Gigi Hadid. Δύο χρόνια αργότερα, ξεκαθάρισε στο GQ πώς δεν θα ήθελε ποτέ ξανά να πάει σε κάτι αντίστοιχο, μιας και προτιμάει να κάνει κάτι παραγωγικό στο σπίτι του, αντί να βάζει ακριβά ρούχα και να φωτογραφίζεται σαν νάρκισσος. Πράγματι, δεν τον είδαμε ποτέ ξανά στο event, με κάποιους να πιστεύουν ότι απλά είναι επιλογή του και με άλλους ότι η είσοδος τού απαγορεύτηκε μετά τις δηλώσεις του. 

Tina Fey

Η Tina Fey πήγε μία φορά στο Met Gala και δεν φαίνεται πρόθυμη να πάει ποτέ ξανά στη ζωή της. Το ίδιο και ο άντρας της, ο πιανίστας Jeff Richmond. Όπως εξήγησε το 2015 στον David Letterman, το θεώρησε απλά μία παρέλαση ηλίθιων, που φοράνε κάποιο χαζό πράγμα, ενώ την εκνεύρισαν μέχρι και τα σκαλοπάτια. Μάλιστα, σημείωσε ότι ο Richmond δεν έχει σταματήσει να την κατηγορεί, που τον έσειρε μαζί της μέχρι εκεί. 

Coco Rocha

Όχι, η Coco Rocha δεν νευρίασε τη Wintour. Νευρίασε, όμως, την οικοδέσποινα του Met Gala του 2017, Katy Perry, χρόνια πριν το event. Το 2013, το μοντέλο φόρεσε ένα Emanual Ungaro φόρεμα στο Met Gala. Μερικούς μήνες αργότερα, η τραγουδίστρια φόρεσε το ίδιο στα MTV Video Music Awards, με αποτέλεσμα η Rocha να την κατηγορήσει ότι την αντιγράφει. Όταν, λοιπόν, η Perry πήρε στα χέρια της λίγη από την εξουσία του Met Gala, την πέταξε εκτός της λίστας των καλεσμένων. Κι επειδή Rocha δεν είναι κάποια υπερδιάσημη, ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να την εντάξει ξανά σε αυτήν. 

Josh Hartnett

Το πιο στενάχωρο στην περίπτωση του Josh Hartnett είναι ο λόγος, που δεν τον βλέπουμε πια στο Met Gala. Αν έχεις δει το ντοκιμαντέρ The First Monday in May, ήδη τον γνωρίζεις. Δεν είναι σίγουρο ποια χρονιά συνέβη, αλλά η ομάδα του Calvin Klein επικοινώνησε με τη Vogue ζητώντας μία θέση για τον ηθοποιό στο Met Gala. Η απάντησή τους; “Τι έχει κάνει τελευταία; Τίποτα”. Με άλλα λόγια, ο Hartnett θεωρείται υπερβολικά εξαφανισμένος για το Met Gala. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!