Ένα διαζύγιο ποτέ δεν είναι εύκολο. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις μπορεί να είναι και εξαιρετικά άσχημο, μπερδεμένο και επιθετικό. Δεν είναι λίγες, εξάλλου, οι φορές που έχουμε γίνει θεατές σε διαζύγια διασήμων, που κατέληξαν με τον έναν άλλο τρόπο σε σαπουνόπερα, είτε γιατί οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να ξεκατινιαστούν δημόσια, είτε διότι το διαζύγιο τους κατέληξε σε μία αρκετά μεγάλη δικαστική διαμάχη. 

Johnny Depp & Amber Heard

Γνωρίστηκαν το 2009 στα γυρίσματα της ταινίας The Rum Diary και ξεκίνησαν να βγαίνουν επίσημα το 2012. Το 2015 παντρεύτηκαν, αλλά μόλις έναν χρόνο αργότερα η Heard έκανε αίτηση διαζυγίου. Λίγο αργότερα, κυκλοφόρησαν και οι πρώτες φήμες ότι η ηθοποιός κατηγορούσε τον Depp για σωματική κακοποίηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Εκείνος αρνήθηκε τις κατηγορίες, φτάνοντας μάλιστα να μηνύσει τη Sun για δυσφήμιση, επειδή τις δημοσιοποίησε, χάνοντας τελικά την υπόθεση. Το διαζύγιο τους φαίνεται τελικά να βγήκε με συμβιβασμό, με τον Depp να δίνει στη Heard το ποσό των 7 εκατομμυρίων δολαρίων και τους δυο τους να βγάζουν κοινή δήλωση ότι “Δεν υπήρξε καμία πρόθεση σωματικής ή συναισθηματικής βλάβης”. 

Το πράγμα, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Πρόσφατα είδαμε την κορύφωση, με τον Depp να μηνύει την πρώην του δυσφήμιση και εκείνη να απαντά με αντιμήνυση για δυσφήμιση. Στη διάρκεια της δίκης, ακούσαμε και από τις δύο πλευρές κατηγορίες για σωματική και ψυχολογική βία, ενώ η Heard για πρώτη φορά κατηγόρησε τον ηθοποιό και για σεξουαλική βία. Από την υπόθεση τελικά νικητής βγήκε ο Depp, τόσο στα μάτια του κοινού, όσο και των ενόρκων, οι οποίοι έκριναν τη Heard ένοχη για όλες τις κατηγορίες εναντίον της και εκείνον μόνο για μία από τρεις. Η υπόθεση δεν έχει, ωστόσο, τελειώσει ακόμα, με τη Heard να έχει κάνει αίτημα έφεσης.

Jennifer Aniston & Brad Pitt

Το διαζύγιο της Aniston και του Pitt δεν έγινε “σίριαλ” από τους ίδιους, αλλά από τα media. Το ζευγάρι γνωρίστηκε και ξεκίνησε να βγαίνει το 1998 και δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν. Όλος ο κόσμος τους λάτρευε, μέχρι που την περίοδο 2003 με 2004 τα tabloids γέμισαν με φήμες ότι ο Pitt απατά την Aniston με την Angelina Jolie. Κανείς από τους δύο δεν το σχολίασε ποτέ, αλλά τον Ιανουάριο του 2005 έγινε γνωστό ότι πλέον δεν είναι μαζί, χωρίς βέβαια να αναφέρουν την απιστία ως αιτία. Τελικά, τον Μάρτιο του ίδιου έτους η Aniston έκανε αίτηση διαζυγίου και έναν μόλις μήνα αργότερα έγινε χαμός, όταν κυκλοφόρησαν παπαρατσικές φωτογραφίες του Pitt σε διακοπές με την Jolie στην Κένια. Η Aniston τότε είχε δηλώσει στο Vanity Fair ότι, “Ο κόσμος σοκαρίστηκε και εγώ σοκαρίστηκα”, χωρίς να δώσει παραπάνω έκταση στο θέμα. Πάντως, οι δυο τους πλέον φαίνεται να έχουν εξαιρετικά φιλικές σχέσεις. 

Angelina Jolie & Brad Pitt

Ναι, ο Pitt έχει ακόμα ένα άσχημο διαζύγιο στο ιστορικό του και αυτό δεν έμεινε μόνο στα tabloids. Το ζευγάρι επίσημα είπε ότι ξεκίνησε να βγαίνει το 2005 και τελικά αρραβωνιάστηκαν το 2012, όταν είχαν ήδη έξι παιδιά μαζί. Ο γάμος τους έγινε το 2014 στη Γαλλία, αλλά χώρισαν περίπου δύο χρόνια αργότερα, με την Jolie να καταθέτει αίτηση διαζυγίου τον Σεπτέμβριο του 2016. Το διαζύγιο βγήκε οριστικά το 2019, αλλά στο μεταξύ και μετέπειτα είχαν μία σειρά δικαστικών διαμαχών. 

Η Jolie διεκδίκησε την πλήρη κηδεμονία των παιδιών τους. Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2016 κατηγόρησε δικαστικά τον Pitt ότι είχε κακοποιήσει σωματικά τον γιο τους, Maddox, ώντας υπό την επήρεια ουσιών. Ωστόσο, δικαστήριο έκρινε τον ηθοποιό αθώο. Επίσης, η Jolie τον κατηγόρησε ότι δεν της καταβάλει το αποφασισμένο ποσό διατροφής, αλλά ο Pitt επίσης αθωώθηκε. Πρόσφατα, οι δικαστικές τους διαμάχες περάσαν και σε περιουσιακά στοιχεία, με την Jolie να κερδίζει στο δικαστήριο υπόθεση σχετικά με το κοινό τους οινοποιείο. 

Kim Kardashian & Kanye West

Οι δυο τους ήταν φίλοι, η σχέση τους ξεκίνησε λίγο μετά τον χωρισμό της Kardashian με τον Kris Humphries, το 2011, και τελικά παντρεύτηκαν το 2014. Στις αρχές του 2021, έγινε γνωστό ότι το ζευγάρι πλέον δεν ήταν μαζί και ότι η Kardashian είχε κάνει αίτηση για διαζύγιο. Ωστόσο, αυτό δεν βγήκε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Για ένα μεγάλο διάστημα, ο West έβγαινε και έλεγε ότι εκείνος την χώρισε, ότι την έπιασε να τον απατά και πως εκείνη και η Kris Jenner προσπαθούσαν να τον βγάλουν τρελό και να τον κλείσουν σε κλινική. Όλα αυτά αποδείχτηκαν ψέματα, αφού έγινε γνωστό ότι εκείνη τον χώρισε, αλλά και ότι μάλλον εκείνος είχε απιστήσει. 

Τα πράγματα μεταξύ τους χειροτέρεψαν, όταν το φθινόπωρο του 2021 η Kardashian βρέθηκε στο Saturday Night Live και λίγο αργότερα ξεκίνησε την σχέση της με τον Pete Davidson. Έκτοτε ο West άρχισε να κατηγορεί την πρώην του ότι δεν ήταν καλή μητέρα, αλλά και να απειλεί ανοιχτά τον Davidson, φτάνοντας μέχρι και να κυκλοφορήσει video clip, όπου ο rapper φαίνεται να τον θάβει ζωντανό. Υποθετικά τα πράγματα πλέον έχουν ηρεμήσει, μετά από πολλές παρακλήσεις της Kardashian προς τον West να αλλάξει συμπεριφορά, ενώ το διαζύγιο τους έχει βγει και επίσημα από τον Μάρτιο του 2022. 

Demi Moore & Ashton Kutcher

Ξεκίνησαν την σχέση τους το 2003 και παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα. Το διαζύγιο ήρθε μετά από μερικά χρόνια, το 2015, με τις φήμες να λένε ότι αιτία ήταν απιστία του Kutcher. Ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ κάποιο σχόλιο, αλλά η Moore το 2019 φάνηκε να θέλει να τον ξεμπροστιάσει. Τότε κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της, Inside Out, όπου ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι ο Kutcher ήταν άπιστος. Συγκεκριμένα, σε αυτό διαβάζαμε ότι εκείνος είχε ζητήσει να ανοίξουν την σχέση τους και να βάλουν συναινετικά ένα τρίτο άτομο σε αυτήν. Εκείνη δέχτηκε και μετά αυτός το χρησιμοποίησε ως δικαιολογία, για να πει ότι θολώσαν τα όρια της μονογαμίας στην σχέση τους, όταν εκείνη ανακάλυψε ότι την απατάει με κάποια άλλη. Μάλιστα, αναφέρει ότι αργότερα την απάτησε ξανά το 2011.

Κανένας από τους δύο δεν έχει μιλήσει έκτοτε για τον άλλον, ιδιαίτερα αρνητικά. Πολλοί, πάντως, πιστεύουν ότι η σχέση τους πλέον είναι φιλική, μιας και μέσα στο 2022 η Moore έκανε διαφημιστικό μαζί με τη σημερινή σύζυγο του Kutcher, Mila Kunis. Μάλιστα, η τελευταία ακούγεται να λέει σε αυτό, “Έχουμε πολλά κοινά”.

Kris Jenner & Caitlyn Jenner

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1991 και πήραν διαζύγιο τον Δεκέμβριο του 2014, μετά από 23 χρόνια και δύο παιδιά. Μερικούς μήνες αργότερα, η Caitlyn έκανε coming out ως τρανς. Αν και οι μεταξύ τους σχέσεις ήταν τεταμένες, με την Kris να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, την είδαμε να σέβεται την ταυτότητα φύλου της Caitlyn και σταδιακά οι δυο τους να τα βρίσκουν και να έχουν αρκετά ομαλές σχέσεις. 

Αυτό άλλαξε, απ’ όταν περίπου η Caitlyn κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της, The Secrets of My Life. Εκεί κακολόγησε αρκετά την Kris, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι όλο αυτό, που βλέπουμε, είναι θέατρο και πως η πρώην της γνώριζε χρόνια για τη μάχη, που έδινε με την ταυτότητα φύλου της. Από εκεί και πέρα τα πράγματα μόνο χειροτέρευαν, με την Caitlyn να κατηγορεί στην πορεία και να μιλάει άσχημα για όλη την οικογένεια Kardashian και με την Kris και τις μεγαλύτερες κόρες της εμφανώς να απομακρύνουν όλο και περισσότερο την Caitlyn από τη ζωή του και το reality, με την ίδια να έχει σχολιάσει αρνητικά κυρίως το δεύτερο. 

Chad Michael Murray & Sophia Bush

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο πλατό του One Tree Hill και σχεδόν αμέσως, το 2005, παντρεύτηκαν. Ωστόσο, χώρισαν μόλις μερικούς μήνες μετά, με το διαζύγιο τους να βγαίνει το 2006. Λέγεται ότι έκτοτε είχαν πολύ κακές σχέσεις μεταξύ τους και ότι με το ζόρι συνεργάζονταν. Με τα χρόνια, η μεταξύ τους κόντρα όχι απλά δεν ξεθύμανε, αλλά φαίνεται να κορυφώθηκε. Το 2018, η Bush υπονόησε ουσιαστικά ότι εξαναγκάστηκε από την παραγωγή της σειράς να είναι με τον Murray και να τον παντρευτεί, επειδή ήταν η μόνη, που μπορούσε να τον βάλει σε ένα πρόγραμμα στα γυρίσματα. Εκείνος απάντησε μέσω των εκπροσώπων του ότι αυτό, που υποστηρίζει, είναι γελοίο και ποτέ δεν θα παντρευόταν για κανέναν άλλο λόγο πέρα από τον έρωτα. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!