Αυτή την περίοδο η Holly Grace έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων, μετά την παρουσία της στο viral διαφημιστικό για προϊόντα μαλλιών, με σύνθημα #HairHasNoGender. Τώρα, λοιπόν, βρέθηκε στο πλατό του The 2Night Show για μία συνέντευξη με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, που πραγματικά αξίζει όλοι να παρακολουθήσουμε. Μίλησε για πολλά σημεία, που αφορούν την πορεία της ως ομοφυλόφιλο άτομο και ως Drag Queen, πιάνοντας αρκετές πλευρές των θεμάτων.
Για τους ανθρώπους που ασκούν βία σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο
“Λογικά, δεν έχεις ακριβώς την αντίληψη της αγάπης μέσα στην καρδιά σου. Εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Γιατί, όταν ένας άνθρωπος αγαπάει, αγαπάει τα πάντα. Αγαπάει τη φύση. Ή αγαπάς ή μισείς. Δεν γίνεται να τα κάνεις και τα δύο πράγματα. Εγώ κάποια στιγμή στη ζωή μου αποφάσισα πολύ συνειδητά ότι θα ήθελα στη ζωή μου να επιλέγω να ζω με την αγάπη γύρω μου. Φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις, που κι εγώ θυμώνω με κάποιον, ο οποίος μπορεί να μού πηγαίνει κόντρα, με την έννοια να μη του αρέσει αυτό, που κάνω, και να μπω σε έναν διάλογο. Αλλά δεν θα μπω στον διάλογο, γιατί είναι χάσιμο χρόνου. Η ευτυχία είναι πολύ σημαντική”.
Η αποδοχή από τους γονείς της και η αξία του ο άλλος να προσπαθεί να σε καταλάβει
“Η μητέρα μου ήταν από πάντα δίπλα μου, γιατί ήταν και η πρώτη, που της αποκάλυψα και για τη σεξουαλική μου ταυτότητα. Ήταν η πρώτη, που έμαθε για την ύπαρξη της Holy ως επάγγελμα. Το coming out έγινε στα 17, ήταν αμέσως μετά το τέλος του λυκείου. Είχε καταλάβει ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό και γι’ αυτό και το αγκάλιασε εξ αρχής.
Αλλά ήθελα να σταθώ στον μπαμπά μου, που είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει μεγαλώσει λίγο διαφορετικά, έχει έναν άλλο τρόπο σκέψης. Ποτέ δεν καθίσαμε να κάνουμε συζήτηση σε σχέση με τη σεξουαλικότητά μου. Εγώ εκτίμησα στον μπαμπά μου το ταξίδι, που έκανε, για να φτάσει στην πλήρη αποδοχή. Γιατί για ‘μένα αυτό είναι το σημαντικό, το ότι δεν σημαίνει ότι το αποδέχεσαι κάτι αυτή την στιγμή. Σημασία έχει να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς να το καταλάβεις, ακόμα κι αν δεν μπορείς να το κατανοήσεις, και στην τελική να το αγκαλιάσεις. Αυτή είναι και η πραγματική μαγκιά για εμένα, να μπεις στη διαδικασία να ταξιδέψεις, για να φτάσεις και να κατανοήσεις. Είναι πολύ εύκολο να κάθομαι στην καρέκλα μου και να πω ‘Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Όχι, δεν θέλω να το δω’. Είναι το πιο εύκολο πράγμα”.
Η πορεία της από το bullying των μαθητικών της χρόνων μέχρι σήμερα
“Το bullying δεν έχει σταματήσει ποτέ, μέχρι και σήμερα. Το θέμα είναι πώς διαχειρίζεσαι το bullying. Κάποια στιγμή, αφού τελείωσε όλη αυτή η ιστορία και πρώτη φορά, που είδα όλη αυτή την καμπάνια στην τηλεόραση, πήγα πίσω στο bullying, που βίωνα όταν ήμουν μικρός και τα παιδιά στο σχολείο με κοροϊδεύανε ‘γυναικούλα’ και μία σκέψη γεννήθηκε στο μυαλο μου ‘Κοίταξε να δεις τώρα από εκεί που σε κοροϊδεύανε ‘γυναικούλα’ και βγαίνεις με όλο το θάρρος, που μπορεί να υπάρχει στην ψυχή σου, μία γυναικάρα στην ελληνική τηλεόραση και έχεις ξεκινήσει από ‘κει κι έχεις φτάσει εδώ’. Είναι μία πορεία, που μού τη δίνω. Τουλάχιστον αυτό”.
Η συγγνώμη που δεν χρειάζεται να ακούσει
“Κάποια follows στο Instagram τα είδα, αλλά συγγνώμη ή κάτι τέτοιο δεν το ‘χω κι εγώ ανάγκη να σού πω την αλήθεια. Ξέρεις δεν το έχω ανάγκη να ακούσω συγγνώμη. Μακάρι, να έχουν ανάγκη να το νιώσουν. Ας μην το πουν ποτέ. Αν αυτό τούς κάνει καλύτερους ανθρώπους στη ζωή τους, αν θα συμπεριφερθούν καλύτερα στις γυναίκες τους και στα παιδιά τους από αύριο, μακάρι να το αισθάνθηκαν. Εγώ δεν χρειάζομαι να τ’ ακούσω”.
Η τοξικότητα των social media
“Αυτό το τοξικό κομμάτι των ανθρώπων στα social media δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο κακό κάνουν και πόσο κακό προκαλούν. Δεν μπορείς να ξέρεις ποιος είναι ο άνθρωπος, που το αντέχει το μίσος και ποιος δεν είναι ο άνθρωπος, που το αντέχει. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει άνθρωπος, που το αντέχει το μίσος, κάπου μέσα στην ψυχή σου σε καταστρέφει και σε τρώει, αλλά είναι πάρα πολύ επικίνδυνο”.