Αχ τα early zeros! Για εμάς τους millenials που τότε ήμασταν στα παιδικάτα μας, φέρουν μια τόσο γλυκειά νοσταλγία. Και μαζί με όλα τα άλλα, που θυμόμαστε από τότε, τα παιχνίδια μας, την καρακίτς μόδα και άλλα τέτοια, δεν μπορούμε παρά να ξεχωρίσουμε και εκείνα τα σαββατιάτικα μεσημέρια που στρωνόμασταν στον καναπέ και παρακολουθούσαμε όλο το πρόγραμμα του Star σερί. Τα Φιλαράκια βέβαια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ρουτίνας, αλλά συμπληρώνονταν πάντα από ένα rom-com πριν ή μετά.

@christaallen

happy Halloween!! wanna dance? 🧟‍♀️ #13goingon30

♬ I Wanna Dance With Somebody – Whitney Houston

Και ένα από αυτά που μας κράτησε engaged το δίχως άλλο, ένα πλέον cult classic, ήταν το 13 Going on 30, όπου (για τους GenZers της παρέας εξηγώ) ένα 13χρονο κορίτσι που δεν βλέπει την ώρα να μεγαλώσει και να κάνει “μεγαλίστικα” πράγματα, κάπως δια μαγείας μια μέρα ξυπνάει και είναι 30, και ξαφνικά καλείται να αντιμετωπίσει την “σκληρή πραγματικότητα” αυτής της ηλικίας, μαζί με όλα τα Hollywoodιανά κλισέ ευτράπελα που φαντάζεστε. Ουσιαστική ταινία; Ούτε λίγο. Σούπερ φαν χαζοκομεντί; Εντελώς, και μπράβο της.

Ένιγουέυ, όλη αυτή η nostalgia εισαγωγή γίνεται για να σας πούμε πως το κορίτσι που έκανε την 13χρονη βερσιόν στην ταινία, μόλις έγινε 30! Και αν είσαι από αυτούς που είδαν την ταινία τότε που πρωτοβγήκε σαν παιδάκι, μάλλον κι εσύ, σαν κι εμάς, νιώθεις διαβάζοντάς αυτό λίγο πιο γέρος. Sorry Not Sorry.

Christa says All i'm saying is my 30th birthday is on 11 11

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι πού να είναι τώρα η μικρή Jenna της ταινίας, κατά κόσμον Christa B. Allen, να σε ενημερώσουμε πως κάνει (δεύτερη) καριέρα στο TikTok. Εδώ και κάποιο καιρό ανεβάζει περιεχόμενο, εκτός των άλλων, με θέμα την εν λόγω ταινία, ενώ πρόσφατα εν όψει των 30στών γενεθλίων της ξεκίνησε μια σειρά από βίντεο με τίτλο Vienna. Εκεί σχολιάζει με χιουμοράκι όλα τα προβληματάκια του 13 Going On 30, όπως το ότι σύμφωνα με τους σεναριογράφους της ταινίας, μια επιτυχημένη τριαντάρα πρέπει ντε και σώνει είτε να κάνει καριεράρα, είτε να έχει ένα μεγάλο σπίτι με έναν ωραίο σύζυγο ή και τα δυο ιδανικά.

@christaallen

Vienna – part 2 🌞 stay tuned for part 3 tomorrow! #thirtyflirtyandthriving #shotoniphone @lana.renee @welcometoheidi @yourkoreandad @clubpenguinlily

♬ original sound – Christa

Αν λοιπόν είστε σε φάση στησίματος λίστας με rom-coms για χουχούλισμα επί του καναπέ εν όψει χειμώνα, Χριστουγέννων, βαρεμάρας κλπ κλπ, αυτή η ταινία αξίζει σίγουρα μια θέση ανάμεσα στο Notebook και στο How to Lose A Guy In Ten Days. Αν δηλαδή αντέχετε να βλέπετε προ-Me-too ταινίες!

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!