Στις 31 Μαΐου είδαμε ένα βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σε αυτό ακούσαμε μία πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας να πέφτει σε ένα σεξιστικό ουσιαστικά παραλήρημα. Αναφέρθηκε τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άντρες που “τείνουν προς το άλλο φύλο”. Με άλλα λόγια, που αρνούνται να περιοριστούν στα κοινωνικά στερεότυπα του φύλου τους. Μίλησε για άντρες που θέλουν να ξυρίζονται, να βάφονται και να φοράνε γυναικεία ρούχα. Μίλησε και για γυναίκες που μένουν αξύριστες, φοράνε φαρδιά ρούχα και μάς δείχνουν τις ραγάδες και την κυτταρίτιδά τους. 

Λίγο πολύ σε όλους αναφέρθηκε ως μη φυσιολογικούς και ότι την κάνουν να αισθάνεται άβολα, αλλά επέμεινε ιδιαίτερα στις αξύριστες γυναίκες. Θεωρεί το θέαμά τους αποκρουστικό, την κάνει να αισθάνεται ντροπή, ότι την καταπιέζουν να το βρει ωραίο και να το θεωρήσει φυσιολογικό, τις παρομοίασε με ανθρώπους των σπηλαίων, τις χαρακτηρίζει νοσηρή μειοψηφία και υπογραμμίζει ότι δεν θα καταφέρουν να αλλάξουν τα πρότυπα ομορφιάς. 

Θα περιοριστούμε στο να πούμε μόνο ότι οι γυναίκες, που μένουν αξύριστες, δεν έχουν σκοπό να αναγκάσουν όλο τον γυναικείο πληθυσμό να κάνει το ίδιο. Τους ενδιαφέρει το δικαίωμά, το δικό τους και του όποιου άλλου ανθρώπου, να χειρίζεται και να παρουσιάζει το σώμα και τον εαυτό του όπως εκείνος θέλει, χωρίς να περιορίζεται από κοινωνικά στερεότυπα και επικρίσεις. Βίντεο, όπως το προαναφερόμενο, είναι ο λόγος που χρειάζεται να προβάλλουν τις επιλογές που κάνουν για το σώμα τους. Γι’ αυτό εμείς δεν θα αναφέρουμε το όνομα της συγκεκριμένης γυναίκας, ούτε θα επισυνάψουμε το βίντεο της, για να γίνει πιο viral το λογύδριο της. Προτιμάμε να το πάρουμε ως ευκαιρία, για να θυμηθούμε τις φορές, που κάποιες διάσημες γυναίκες μάς έδειξαν το αξύριστο σώμα τους. Και όχι, καμία δεν μάς φάνηκε αποκρουστική.

Rihanna

Madonna

Emma Corrin

Ashley Graham

Amanda Stenberg

Paris Jackson

Julia Roberts

Jessica Simpson

Jemima Kirke

Cara Delevingne

Bella Thorne

Halsey