Η υπόθεση με τον καταγγελόμενο βιασμό της Θεσσαλονίκης δεν είναι εύκολη, δεν θυμίζει τις εξελίξεις για το Survivor, δεν αφορά στην θέση που θα πάρει η Ελλάδα στην Eurovision. Απαιτεί λεπτούς χειρισμούς που πάντοτε θα πρέπει να επικεντρώνονται στο βασικό, δηλαδή στο δίχτυ ασφαλείας γύρω από το θύμα -όπως σε κάθε θύμα- και στη γενικευμένη καταδίκη που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους ετοιμάζονται να επαναλάβουν παρόμοιες πράξεις.

Τα social των influencers και η τηλεόραση, σε πολλές περιπτώσεις δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και μεταφέρουν την συζήτηση είτε σε άσχετες υποθέσεις, είτε σε προσωπικά θέματα. Η παρέμβαση της Ιωάννας Τούνη είναι χαρακτηριστική. Από όσα συνέβησαν, δεν συγκράτησε τις καταγγελίες για τους βιασμούς, τις ουσίες και το κύκλωμα,  αλλά μία παρένθεση που δημοσίευσε ο Ηλίας Γκιώνης σχετικλα με το CV ενός εκ των εμπλεκομένων, ότι δηλαδή είναι αυτός που είχε δημοσιοποιήσει το άθλιο βίντεο που την αφορούσε. Ας υποθέσουμε ότι αυτή η αναφορά εκνεύρισε τόσο πολύ την δημοφιλή influencer, που παρενέβη ξεχνώντας να συμπαρασταθεί στο θύμα, με μόνο σκοπό να διευκρινίσει ότι άλλος είναι ο υπεύθυνος της διαρροής. Θα αρκούσε η διάψευση και η επικαιρότητα θα επέστρεφε στο κυρίαρχο θέμα του καταγγελλόμενου βιασμού. Εκείνη έδωσε όνομα και έτσι ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι με “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”, έπεσε ομίχλη και χάθηκε η μπάλα.

Η τηλεοπτική κάλυψη των γεγονότων έπαιξε σε αυτό ακριβώς το γήπεδο, με την εκπομπή Σούπερ Κατερίνα να μεταφέρει το κέντρο βάρους σε κάτι πιο εύκολα διαχειρίσιμο, δηλαδή στις προσωπικές ιστορίες του πάνελ. Η παρουσιάστρια ζήτησε από δικηγόρο “να καταλάβετε την θέση του Δημήτρη Αλεξάνδρου (συντρόφου της Τούνη) στον οποίο εγώ βγάζω το καπέλο”, ενημέρωσε το κοινό ότι «έστειλα μήνυμα στην Ιωάννα και της είπα ότι ο Δημήτρης σε αγαπάει πολύ και μου είπε ναι το ξέρω», συγκινήθηκε γιατί “ο Δημήτρης έρχεται κλαμένος κάθε πρωί”.

Την επόμενη μέρα οι αντιδράσεις έγιναν ακόμη πιο έντονες, πάντα σε προσωπικό επίπεδο: Η παρουσιάστρια διαβεβαίωσε ότι “επειδή γνωρίζω έναν τους επιχειρηματίες του καταστήματος που έχει ακουστεί στη Θεσσαλονίκη, είναι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση”. Ζήτησε «να μην κατηγορείτε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση κι αυτή τη στιγμή μπορεί να έχουν χίλια δικά τους προβλήματα». Επανέλαβε ότι “θα στηρίξω τον Δημήτρη γιατί είναι σύντροφος του θύματος” (εννοεί τη Τούνη). Λύγισε λέγοντας “έχω και γω τα δικά μου προβλήματα και δεν γίνεται να δέχομαι μια γενικότερη επίθεση.Παίζει να πάθω κακό στην δουλειά μου επειδή έκανα το αυτονόητο;” Θυμήθηκε ότι “με τον σύντροφό του θύματος (εννοεί την Τούνη) έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές”. Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου της χάιδευε το χέρι και στο τέλος την αγκάλιασε, ενώ η Χρίσλα έλεγε ότι “την απάντηση την δίνουν οι τηλεθεατές που παρακολουθούν την εκπομπή”.

“Με όλα αυτά θα χαθεί το νόημα”, ήταν η πρόταση της Κατερίνας Καινούργιου που έκλεισε τη συζήτηση και εδώ ακριβώς βρίσκεται το ζουμί. Το νόημα έχει όντως χαθεί. Το θέμα είναι ο καταγγελόμενος βιασμός. Μόνο αυτό.