Σημαντικό ζήτημα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής της κάθε γυναίκας.

Η Παναγιώτα Βλαντή μίλησε στην εκπομπή “Κυψέλη” και τη δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη το μεσημέρι της Πέμπτης. Μίλησε για την πορεία της ως ηθοποιός, αλλά δεν παράλειψε να επισημάνει και μερικά σημαντικά ζητήματα που την απασχολούν, όπως την εμμονή των δημοσιογράφων να ρωτούν και να ξαναρωτούν τις γυναίκες αν και πότε θα κάνουν παιδί.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως “είναι πάρα πολύ άκομψη ερώτηση να σε ρωτούν αν θα κάνεις παιδί ή αν θες να κάνεις παιδί. Εμένα με ενοχλεί ιδιαιτέρως αυτό και εκεί θα ήθελα οι δημοσιογράφοι να σέβονται τις γυναίκες.

Σε έναν άντρα δεν κάνουν την ερώτηση αυτή ποτέ, στις γυναίκες την κάνουν και ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι η σχέση της γυναίκας με τον χρόνο είναι διαφορετική από αυτή που έχει ο άντρας με τον χρόνο σε σχέση με το παιδί”.

Είπε επίσης ότι αισθάνεται πολύ περήφανη για την πορεία του ελληνικού metoo, ιδιαίτερα στον κόσμο του θεάτρου και ότι ακόμα και όσων τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, θα το σκεφτούν καλύτερα στο μέλλον και δεν θα ξανακάνουν όσα έκαναν. Επίσης εξήγησε τον σημαντικό ρόλο που έχει παίξει στην ζωή της η ψυχανάλυση και τόνισε ότι υπήρξε  απαραίτητη και ουσιαστική για εκείνη.

“Η ψυχανάλυση τα τελευταία χρόνια, με κάποιες διακοπές και κάποια διαλείμματα, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Είναι κάτι το οποίο το οποίο ήθελα πάρα πολύ όταν δεν μπορούσα να διαχειριστώ δικά μου θέματα. Χρειαζόμουν βοήθεια και δεν δείλιασα στιγμή να τη ζητήσω. Οι υγιείς θέλουν να κάνουν ψυχανάλυση απλώς υπάρχουν ταμπού”.