Όταν ο μίτος των καταγγελιών για βιασμούς και κακοποιήσεις ξετυλίγεται και αποκαλύπτει ένα λαβύρινθο γεμάτο σκοτεινά και δύσοσμα δωμάτια, μεταβάλλεται εντός σου ο ρυθμός του κόσμου. Ως βασική ανθρώπινη αντίδραση στέκεσαι στο πλευρό των θυμάτων, ζητάς την τιμωρία των θυτών και ελπίζεις ότι  ο τόπος μαρτυρίων θα κλείσει, ότι αυτή η αντάρα δεν θα πάει χαμένη. Το θηρίο θα συρρικνωθεί από μία μεγάλη και υγιή συμμαχία που δεν θα μπορέσουν να μειώσουν οι κομματικές αγκυλώσεις και οι προσωπικές εξαρτήσεις.

Σε αυτό το σημείο καμπής εμφανίζονται κάποιοι που συντηρούν το τέρας πετώντας του ξεροκόμματα ανοχής. Τώρα πιά δεν μουρμουρίζουν “γιατί τώρα;”, έχουν ανανεώσει το ρεπερτόριό τους με το επιχείρημα “αφού ήξεραν ότι στην Κρήτη υπάρχει ο Μινώταυρος, γιατί πήγαν διακοπές στην Κνωσσό;”

Ο τραγουδιστής Ζαφείρης Μελάς δίνει συνέντευξη και δηλώνει σίγουρος ότι είναι αντικειμενικός γιατί στην κακοποίηση έχουν ευθύνη  και τα θύματα που -δεν το ξέρει αλλά είναι σίγουρος- “κουνάνε την ουρά”:

“Άκουσα τον Χαϊκάλη που έλεγε ότι ήταν ερωτευμένος με την κοπέλα και προσπαθούσε να την πείσει και επέμενε. Δεν έκανε κάτι που να φανεί ότι ήταν βιασμός. Είπε η κοπέλα ότι την έπαιρνε τηλέφωνο και έλεγε χυδαία πράγματα. Κλείσε το ρε κορίτσι μου. Τι κάθεσαι και τα ακούς; Είμαι και με τις δύο τις πλευρές. Μια λαϊκή παροιμία λέει ‘αν δεν κουνήσεις την ουρά σου δεν…”

Ο συνάδελφός του Σταμάτης Γονίδης δείχνει να συμφωνεί: “Όταν δεν θες ο άλλος να σε βιάσει υπάρχουν πολλοί τρόποι να το αποφύγεις, δεν θα πας στον χώρο του”

Τα στερεότυπα ήρθε να στηρίξει και η τραγουδίστρια Σαμπρίνα. Με ανάρτησή της συνδέει την παρενόχληση, την κακοποίηση και τον βιασμό με το gay pride: “Δεν τολμούσατε να μιλήσετε όταν τα βλέπατε φανερά μπροστά στα μάτια σας κυρίως σε pride παρελάσεις οι οποίες στήριζαν την διαφορετικότητα. Ποια διαφορετικότητα; Αόριστος όρος ‘διαφορετικότητα’. Και η ανωμαλία διαφορετικότητα είναι. Μήπως να στηρίξουμε και την διαφορετικότητα του παιδόφιλου; Και οι μουσουλμάνοι παντρεύονται 9χρονα, μήπως να στηρίξουμε και αυτούς; Σας έφαγε η πολιτική ορθότητα και η πρόοδος. Αφήνατε να μπαίνουν σε παρελάσεις και να περνούν υπόγεια μηνύματα με τον αόριστο όρο «διαφορετικότητα». Κάποιοι εκμεταλλεύονται αόριστους όρους περί γενικευμένης αγάπης και διαφορετικότητας χωρίς να προσδιορίζουν ποια διαφορετικότητα; Υποκριτές όλοι σας”.

 

Το γεγονός ότι οι τρεις καλλιτέχνες εξέφρασαν αυτές τις απόψεις υπό το βάρος των τελευταίων αποκαλύψεων, δείχνει ότι οι θύλακες είναι ανθεκτικοί. Θα αντέξουν πολύ περισσότερο αν το απέναντι στρατόπεδο ξεστρατίσει και επιδοθεί σε εμφύλιους.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!