Οι φωτογράφοι είναι οι άνθρωποι που περνούν 12-ωρα με το ζευγάρι που παντρεύεται, οπότε με τον καιρό αναπτύσσουν κάτι σαν έκτη αίσθηση και μπορούν να κάνουν προβλέψεις για την μακροημέρευση του κάθε γάμου

Για την ακρίβεια, μια ομάδα πεπειραμένων φωτογράφων γάμων, μίλησαν για τις διαπιστώσεις τους αυτές στο Reddit και εξήγησαν ότι με τα χρόνια, έγινε εύκολο γι’ αυτούς να διαπιστώσουν ποια είναι εκείνα τα σημάδια που δείχνουν ότι το ζευγάρι που παντρεύεται ίσως καταλήξει σε διαζύγιο.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα σημάδια;

Απλανές βλέμμα

Είναι συνηθισμένο για τους καλεσμένους των γάμων να έχουν βλέμμα απλανές όσο κρατάει το μυστήριο ή βγαίνουν οι γαμήλιες φωτογραφίες, ιδιαίτερα αν έχει κανείς πάει σε πολλούς γάμους. Αν όμως ο γαμπρός ή η νύφη έχουν απλανές βλέμμα την ώρα που τραβιούνται οι φωτογραφίες αυτής της ξεχωριστής γι’ αυτούς στιγμής, τότε αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Αν δηλαδή δούμε την νύφη ή τον γαμπρό, λέει ο φωτογράφος Jaff4487, να κοιτούν αφηρημένα στο κενό, τότε μάλλον σκέφτονται ότι “έχουν κάνει ένα μεγάλο λάθος.”

Η λάθος σεξουαλική ένταση

Είναι απόλυτα φυσικό οι δύο άνθρωποι που παντρεύονται να έχουν μεταξύ τους ιδιαίτερη σεξουαλική ένταση, άλλωστε αυτό είναι και ένα από τα ζητούμενα του γάμου: η ερωτική επιθυμία μεταξύ των συντρόφων. Αν όμως κάποιος από τους δύο δείχνει να έχει τέτοια συμπεριφορά προς κάποιο άλλο άτομο, κάτι που φαίνεται συχνότερα στο πάρτι που ακολουθεί, τότε αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Προφανώς.

Όπως λέει ένας άλλος φωτογράφος, ο SuccessiveApprox, “Κάποτε διαπίστωσα ότι υπήρχε ερωτική χημεία μεταξύ του γαμπρού και του κουμπάρου, αντί μεταξύ του ζευγαριού.”

Όταν η νύφη είναι το απόλυτο επίκεντρο

Ο φωτογράφος γάμων JetKeel, λέει ότι ο γάμος είναι μάλλον καταδικασμένος να αποτύχει αν η νύφη έχει μόνη της έννοια πως θα γίνει το επίκεντρο της μέρας, παρά να την ζήσει παρέα με το ταίρι της.

“Νομίζω ότι η επιτυχία ενός γάμου μπορεί να προεξοφληθεί  αν η νύφη λέει διαρκώς: αυτή είναι η μέρα μου και ξεχνάει ότι έχει δίπλα της και κάποιον άλλον.”

Όταν το ζευγάρι στερείται οποιουδήποτε συγχρονισμού

“Ένα ζευγάρι με ανησύχησε πολύ κάποτε. Η νύφη ήταν μέσα στην ένταση και την αγωνία τόσο στην διάρκεια του μυστηρίου, όσο και στην δεξίωση, σε σημείο που η έντασή της ήταν ολοφάνερη. Δεν μπόρεσα μάλιστα να πάρω αρκετές καλές φωτογραφίες της σε όλη την διάρκεια γιατί φαινόταν αγχωμένη και δυστυχής. Από την άλλη ο γαμπρός περνούσε υπέροχα με τους φίλους του (που δεν είναι φυσικά κάτι κακό). Θα έπρεπε όμως να ανταποκριθεί στο άγχος της και να την βοηθήσει να διαχειριστεί τον πανικό της.”

Απουσία οποιουδήποτε ενθουσιασμού

Αν ένα ζευγάρι δεν δείχνει απολύτως κανέναν ενθουσιασμό στην διάρκεια της φωτογράφησης, αυτό είναι σίγουρα έναν κακό σημάδι, λέει ένας άλλος φωτογράφος, ο CoLmes και θυμάται μια τέτοια περίπτωση.

“Ο πρώτος μου γάμος ήταν ένα ζευγάρι που παντρευόταν σε ένα μουσείο στην Φιλαδέλφεια. Είχα μαζί μου έναν φίλο που ήταν φωτογράφος γάμων για 10 χρόνια για να μου δείχνει τα κόλπα της δουλειάς, ενώ είχα υπάρξει βοηθός του για καιρό. Ζητάει λοιπόν από το ζευγάρι να φιληθούν για να πάρει μια φωτογραφία φιλιού. Τότε η νύφη λέει: Ω, όχι ευχαριστώ, με μια χαμηλή, στριγκή φωνή. Μου είπε τότε ότι από τους 100 γάμους που είχε φωτογραφήσει, δεν είχε δει ποτέ του ένα ζευγάρι τόσο αδιάφορο μεταξύ του.”

Προφανή σημάδια περιφρόνησης

Αν η νύφη και ο γαμπρός δεν έχουν λύσει τα θέματά τους πριν φτάσουν μπροστά στον παπά, τότε τα πράγματα ίσως δεν πάνε και τόσο καλά γι’ αυτούς.

“Οργανώνω γάμους για πολλά χρόνια. Ο νούμερο ένα λόγος να χαλάσει ένας γάμος είναι η περιφρόνηση. Αν ένας από τους δύο φέρεται περιφρονητικά στον άλλον  και δείχνει ότι δεν τον σέβεται ή τον μειώνει φανερά, τότε εγγυώμαι ότι αυτός ο γάμος δεν θα κρατήσει και το ζευγάρι θα χωρίσει”, λέει ένας ακόμα φωτογράφος, ο chrislbraman.

Καυγάς με την τούρτα

“Αυτό μπορεί να φανεί εντελώς χαζό, αλλά το λέω με βεβαιότητα: το τι γίνεται με την τούρτα είναι χαρακτηριστικό σημάδι. Αν ταΐσουν γλυκά ο ένας τον άλλον, εντάξει. Αν κάποιος από τους δύο λερώσει παιχνιδιάρικα τον άλλον όπως τον ταΐζει, επίσης. Αν όμως κάποιος από τους δύο το χοντρύνει το πράγμα και από γλυκούτσικο γίνει εκδικητικό, τότε τα νέα γι’ αυτήν την σχέση δεν είναι καλά. Ακόμα κι αν δεν θέλεις βουτυρόκρεμα στο πρόσωπο, θα πρέπει να είσαι σε θέση να το ξεπεράσεις γελώντας και όχι να κάνεις έναν χαμό”, λέει ο 2Dprinter.