Μια τολμηρή πρόταση-ρεσιταλ γεωπολιτικής στρατηγικής, τέρψη για τον σκεπτόμενο αναγνώστη και διδαχή για κάθε διπλωμάτη. Γράφει η Αθηναΐς Νέγκα.

Όταν σου λείπει ένας ακόμα μεγάλος αρχηγός, πρέπει να τος επινοήσεις, όταν δεν μπορείς γιατί δεν έχεις εφευρετικότητα πρέπει να τον κάνεις εισαγωγή. Χωρίς λοιπόν  καμιά  καθυστέρηση και γραφειοκρατία θα πρέπει να  προσφέρουμε μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα  πολιτικό άσυλο στον Ντόναλντ Τράμπ και ακολουθούν οι λόγοι :

Θα αποκτήσουμε πυρηνικά

Βασισμένοι σε  αρχές του κλασσικού αναρχοκομμουνισμού και του αναρχοκολεκτιβισμού μεγάλοι διανοητές του σοσιαλισμού όπως ο Αλέξης Τσίπρας, προσεγγίζουν ζητήματα όπως η εξασφάλιση εμβολίων με ιδιοφυή απλότητα σύμφωνα με την όποια: η  επιστήμη και η τεχνολογία εξυπηρετούν τις αξίες και τους  σκοπούς όσων τις παράγουν και τις ελέγχουν, για αυτό και πρέπει να πάρουμε τις πατέντες των εμβολίων για να κατασκευάσουμε τα δικά μας, λες και πρόκειται για γιουβαρλάκια. Με οδηγό μας τέτοιες τολμηρές στρατηγικές, θα μπορούσαμε να ανταλλάξουμε το πολιτικό άσυλο  στον Τράμπ με τους κωδικούς των πυρηνικών των ΗΠΑ, δεν μπορεί θα τους θυμάται  (αυτούς που του απαγόρευσαν να χρησιμοποιεί, διότι οι Δημοκρατικοί είναι χασομέρηδες και δεν θα τους έχουν αλλάξει) και έτσι να γίνουμε εμείς μέσα σε λίγα λεπτά πυρηνική δύναμη με τα όπλα των κορόιδων που θα μπορούμε να πυροδοτήσουμε από οποιοδήποτε λαπ τοπ.

Θα έχει φίλους

Είναι τόσο ωραίος ο ιδεολογικός αχταρμάς στα κεφάλια μερικών Ελλήνων  που ο Ντόναλντ θα ένιωθε αμέσως σα στο σπίτι του. Δεν είναι άλλωστε κρυφό πως συμπατριώτες μας στην  Αστόρια, υποστήριζαν τον Τράμπ που ήθελε να χτίσει τείχος να μην περνάνε οι φτωχοί Μεξικάνοι στις ΗΠΑ για δουλειά κι ας ήταν και οι ίδιοι  μετανάστες… “Άλλο ο Έλληνας της Αστόρια, άλλο ο Μεξικάνος ο παρακατιανός” .

Και στην Ελλάδα βέβαια τον Τράμπ τον αντισυστημικό , τον είχαν υποστηρίξει-λιβανίσει  κατά καιρούς διάφοροι:

Νεοδημοκράτες: Με απόψεις  που φανερώνουν βαθιά γνώση τους σε θέματα οικονομίας που έγιναν και υπουργοί και πιθανότατα εφαρμόζουν αυτές τις αντιλήψεις στην απογείωση της ελληνικής οικονομίας.

Ψεκασμένοι: Πρόκειται για χιλιάδες ευφυείς πολίτες  με ηγέτη τον Καμμένο, τον στρουμπουλό τον πραγματικό  και όχι τον αδύνατο  που  πήρε την θέση του μεγάλου πολιτικού άνδρα και λέει τώρα αρλούμπες, όπως τάχα  παίρνει πίσω την υποστήριξή στον Τράμπ “διότι δεν μπορεί τέτοιος ακραίος να έχει τους κωδικούς για τα πυρηνικά!”

ΣΥΡΙΖΑ: Εδώ θα χρειαστούμε λίγο την βοήθεια της ιστορίας. Ας έχει ρίξει το φταίξιμό για όλα τα προβλήματα του κόσμου στην Αριστερά ο Ντόναλντ.  Άμα διαβάζεις μόνο Αυγή, αυτά δεν τα παίρνεις χαμπάρι. Ας υπήρχαν επίσης χιλιάδες  μαχητικές  δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του ιμπεριαλισμού, των Αμερικάνων φονιάδων των λαών, ας καταδίκαζαν συχνά-πυκνά πολιτικές που αντί για κοινωνικές παροχές είχαν επίκεντρο τις δαπάνες για νέους εξοπλισμούς, κάνεις δεν φανταζόταν τότε,  πως μια μέρα  μια κυβέρνηση σωτηρίας  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, θα γεννιόταν με σκοπό να βγάλει  την Ελλάδα από τη μέγγενη των δανειστών .

Μαζί με τις γνώσεις για το καλό πούρο, ο τότε Υπουργός Άμυνας Καμμένος, μετέφερε στον τότε πρωθυπουργό Τσίπρα πολύτιμη γνώση για την μεταστροφή της Αμερικής που πλέον ήταν “καλή” γιατί οι αγανακτισμένοι ψηφοφόροι της είχαν εκλέξει “τον αντισυστημικό Ντόναλντ Τράμπ” .

Πολάκης: Μόνο ένας μεγάλος δημοκράτης σαν τον Πολάκη θα μπορούσε  μέσα στην ίδια φθινοπωρινή μέρα του 2017 να πανηγυρίσει  για τη νίκη (του αιμοσταγούς) Μαδούρο στις περιφερειακές εκλογές στη Βενεζουέλα και λίγες ώρες αργότερα να κάνει  το ίδιο και για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο. Τι φλερτάκι Τράμπ-Ελληνικής κυβέρνησης είχαμε ζήσει σε εκείνο το ταξίδι! Λίγο η χημεία μεταξύ των δύο μεγάλων ηγετών, λίγο τα αγγλικά του Αλέξη,  τα εξοπλιστικά δεν ήταν πια κακά και ο Ντόναλντ  ενώ κόβονταν συντάξεις στην Ελλάδα, ανήγγειλε εξοπλιστικό κουστουμάκι για τον Αλέξη αξίας  2,4 δις που όπως δήλωνε ήταν ικανό να αυξήσει την απασχόληση και να δώσει δουλειές όχι σε Έλληνες αλλά σε ..Αμερικάνους .

“Ευτυχώς” ο Καμμένος που ήξερε περισσότερα  αγγλικά λίγο αργότερα  μάζεψε κάμποσα  δις! Όμως η γλύκα της συνάντησης είχε αφήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό μαγεμένο να δηλώνει: “Ο τρόπος που ο πρόεδρος Τράμπ  αντιμετωπίζει την πολιτική μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά είναι για καλό. Ελπίζουμε να σας έχουμε πολλά χρόνια”, είχε δηλώσει από την πλευρά του αναψοκοκκινισμένος ο Ντόναλντ στο Αλέξη, την ώρα της αντισυστημικής  τους συνάντησης. Και έτρεχαν τα σιρόπια. Τέτοιες αγάπες δεν πεθαίνουν με μια κατάληψη στο Καπιτώλιο.

Θα του αρέσει του Ντοναλντ , η  τηλεόραση μας

Επειδή είναι έξυπνος θα θέλει να βλέπει Τραγκα, που όταν δεν είναι στο Λάς Βέγκας, δεν κάνει αιτήσεις να ταξιδέψει με διαστημόπλοιο και δεν βρίσκεται για διακοπές στη Νότια Γαλλία, κάνει εκπομπές αφύπνισης των φτωχών όπου εξηγεί πως  το Πεκίνο, το Βερολίνο, η λέσχη Μπιλ Γκέιτς, ο Τζωρτζ Σόρος, ο Ζάκερμπεργκ, το Twitter, ο Μπέζος, μεταξύ άλλων ήθελαν να ανατρέψουν τον Τράμπ. Δηλαδή τον μεγάλο εχθρό της παγκοσμιοποίησης, ώστε να κερδίσουν “μέσα σε δέκα μήνες πανδημίας ένα ‘βουνό’ όσο τα Ιμαλάια σε δολάρια, ευρώ και χρυσάφι.”

Μπορούμε να κρύψουμε το χρυσάφι του Τραμπ

Στο πλαίσιο σχεδίων πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, είμαστε ξυράφια. Επί ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα υπήρξαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες το κυβερνητικό αεροπλάνο του Μαδούρο έκοβε βόλτες στον εναέριο χώρο μας, φορτωμένο με το  χρυσάφι της Βενεζουέλας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα δεν θα επέτρεπε ποτέ τέτοια σουλάτσα όμως  ξέρει να προσελκύει επενδύσεις :

α) με το απλό και σταθερό  φορολογικό μας σύστημα,
β) και  τα μαγικά που έχει κάνει ο Πιερρακάκης και βγάζεις ο τι χαρτί θες από το Ίντερνετ
γ) τις  ευκαιρίες για επενδύσεις στην οικονομία μας όπου π.χ τα ολοκληρωτικά παρατεταμένα lockdown επιβάλλουν και  sms για τις μετακινήσεις του πολίτη, δημιουργώντας ατμόσφαιρα ανατολικής Γερμανίας του ψυχροπολέμου και αποκαλύπτοντας  ένα τόσο ανθηρό τοπίο για τον επενδυτή, που θα ήταν προτιμότερο όταν ο  Τράμπ φέρει τα λεφτά  του στην χώρα μας, να πάει να τα θάψει σε κοτέτσι -μέσα σε τενεκέ, μην του τα φάει και η υγρασία.