Κάποιοι σε χαρακτηρίζουν “ντροπαλό”, άλλοι “εσωστρεφή”, κάποιοι τρίτοι φτάνουν στο “εκνευριστικό” και μερικοί απλά θέλουν να σε σκοτώσουν (δεν τους αδικείς τελείως). Αν ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που παγκοσμίως χαρακτηρίζονται socially awkward και προτιμάνε να κάτσουν ήσυχοι σε μία γωνία μέχρι όλα τους τα προβλήματα να λυθούν με ένα μαγικό τρόπο, αντί να χρειαστεί να προβούν σε κοινωνικές αλληλεπιδράσεις οποιουδήποτε είδους, τότε είναι πιθανόν να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου στις παρακάτω συμπεριφορές:
1. Όταν βρίσκεσαι σε συζήτηση με πολλά άτομα και θέλεις να βάλεις το λιθαράκι σου, προσθέτοντας κάτι ενδιαφέρον αλλά ντρέπεσαι να διακόψεις όποιον μιλάει επομένως τελικά δεν λες τίποτα. Και καταλήγεις στο συμπέρασμα πως έτσι κι αλλιώς βλακεία ήταν αυτό που ήθελες να πεις. Και απλά τρως το ψωμί που βρίσκεται μπροστά σου.
2. Σου μιλάει το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει και τα μαγουλά σου παίρνουν αυτό το υπέροχο νέον ντοματί χρώμα που θα μπορούσε να περαστεί και για ντίσκο μπάλα, διότι προφανώς πρέπει όχι μόνο το ίδιο να το καταλάβει ότι σου αρέσει αλλά και το υπόλοιπο οικοδομικό τετράγωνο.
3. Έχεις δώσει τα στοιχεία σου σε μεγάλο αριθμό πωλητών στον δρόμο γιατί ντρεπόσουν να τους πεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι και ακόμα δέχεσαι τηλεφωνήματα για δωρεάν σύσφιξη και λέιζερ στις μασχάλες.
4. Η μόνιμη παρατήρηση που άκουγες ως μαθητής/μαθήτρια ήταν ότι δεν συμμετείχες στο μάθημα. Κανείς δεν έπαιρνε υπόψη πως με το που σου απηύθυνε τον λόγο ο καθηγητής, όλη η τάξη γυρνούσε και σε κοιτούσε σαν να περίμεναν από εσένα να απαγγείλεις ολόκληρο το μιούζικαλ “Cats” και το μόνο που μπορούσες να κάνεις ήταν να βήξεις αμήχανα.
5. Αν βγεις για φαγητό και σου φέρουν κατά λάθος κάτι διαφορετικό από αυτό που έχεις παραγγείλει, αυτό θα μετατραπεί στο φαγητό σου για εκείνη την ημέρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να καλέσεις πίσω τον σερβιτόρο/σερβιτόρα και να την ενημερώσεις για το μπέρδεμα. Ακόμα και αν σου έφερε σαλάτα με καρύδια και είσαι αλλεργικός στα καρύδια.
6. Δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς σε κανέναν face to face επομένως όλοι σου οι καβγάδες γίνονται με μηνύματα-εκθέσεις στο messenger.
7. Η ιδέα του να πας σε ένα πάρτυ γνωρίζοντας μόνο αυτόν που το διοργανώνει σου φαίνεται σαν σενάριο θρίλερ. Όταν δε σου λένε “μα θα γνωρίσεις άτομα εκεί!” είσαι στο τσακ να αρχίσεις να ουρλιάζεις.
8. Τι εννοείς πρέπει να “πάρω τηλέφωνο” για να “συνεννοηθώ”;!
9. Ένα συχνό κομπλιμέντο που λαμβάνεις είναι ότι είσαι εξαιρετικ@ στο να ακούς τα προβλήματα των άλλων, χωρίς να διακόπτεις. ΕΠΕΙΔΗ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.
10. Η αντίδρασή σου όταν κάποιος αρχίζει να σε επιπλήττει ή να σου φωνάζει είναι να βάλεις τα κλάματα. Δεν έχεις ακόμα σπάσει τον κώδικα για να διαχειριστείς τον οποιοδήποτε διαπληκτισμό με άλλον, πιο ‘ώριμο’ τρόπο, και θα ήθελες τους υπόλοιπους ενήλικες να μοιραστούν τα μυστικά τους.
11. Όταν τελικά νιώσεις άνετα με κάποιον (ή αν μεθύσεις λίγο) και αρχίσεις να μιλάς, σίγουρα θα ακούσεις μία εκδοχή του “σε είχα παρεξηγήσει είσαι τελικά μια χαρά άτομο!” γιατί μέχρι τότε σε είχε κατατάξει στους βαρετούς/ντροπαλούς/κοιμούνται από τις 10/νερντς που βλέπουν όλη την ημέρα Νετφλιξ. Δεν του το χαλάς λέγοντας πως ισχύουν όλα τα παραπάνω.
12. Τι εννοείς “να πάω να μιλήσω” σε αυτόν που μου αρέσει γιατί “δεν έχω να χάσω κάτι”;!
13. Αυτό το τέλειο που πας για ύπνο και ξαφνικά θυμάσαι ό,τι ντροπιαστικό σκηνικό σου έχει συμβεί τα τελευταία είκοσι χρόνια και βάλε.
14. Δεν φεύγεις από το σπίτι χωρίς τα ακουστικά σου.
15. Όταν βλέπεις μία ταινία και ο πρωταγωνιστής παθαίνει κάτι ντροπιαστικό το πας σε fast forward γιατί δεν το αντέχεις. Αναρωτιέσαι γιατί ένα μεγάλο ποσοστό των σύγχρονων κωμωδιών βασίζεται στο second hand embarrassment και αν υπάρχει κάποιος στον κόσμο που το θεωρεί αστείο.
16. Όταν κάποιος σου λέει να επαναλάβεις ό,τι μόλις είπες γιατί δεν σε άκουσαν και θέλεις να μην ξαναμιλήσεις ποτέ και σε κανέναν.
17. Όταν κάποιος άλλος από την παρέα μιλάει πολύ δυνατά ή συμπεριφέρεται με τρόπο που τραβάει την προσοχή και θες να ανοίξει η γη να καταπιεί εσένα. Μετά γίνεται ακόμα καλύτερο όταν του το επισημαίνεις πως μιλάει πολύ δυνατά και απαντάει “δεν με νοιάζει” ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν να σας κοιτάνε και κάνεις debate αν αξίζει να του ξαναμιλήσεις ή όχι.
18. Αυτή η αδρεναλίνη του να γυρίζεις στην ησυχία του σπιτιού σου μετά από μια μέρα έντονης κοινωνικοποίησης δεν συγκρίνεται με κανένα ναρκωτικό του κόσμου.
19. Ο συναγερμός που ακούγεται στο κεφάλι σου όταν οι γονείς σου αρχίζουν και λένε ιστορίες από τα παιδικά σου χρόνια μπροστά σε τρίτους.
20. “Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου” ΌΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΟΣΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΝΤΙΟ.