Όσον αφορά το φαγητό, το TikTok δεν μάς έχει δώσει μόνο εξαιρετικά πολλά food trends. Μάς έχει δώσει εξίσου πολλά cooking tips και hacks. Το τελευταίο, που έχει γίνει viral, είναι ιδανικό αν το ρύζι αποτελεί μεγάλο κομμάτι της διατροφής σου. 

Πώς θα κάνεις ρύζι στον φούρνο;

Η Kelley Oz μάς δείχνει πώς μπορούμε να κάνουμε ρύζι εύκολα, χωρίς να πρέπει να είμαστε από πάνω του και με το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από το συνηθισμένο σου. Κατ’ αρχάς, ξέχνα την κατσαρόλα σου και πιάσε το πυρέξ. Σε αυτό ρίξε ίση ποσότητα ρυζιού και νερού και πρόσθεσε βούτυρο και αλάτι, ή ό,τι άλλα υλικά βάζεις γενικά στο ρύζι σου. Κάλυψε το καλά με αλουμινόχαρτο και βάλ’ το σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε 45 περίπου λεπτά, το ρύζι σου θα είναι έτοιμο. Απλά άσ’ το να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά και άρχισε να το βγάζεις με ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα.

@kelleyoz

Baked Rice #rice #water #baked #seasoning #girlswhocook #foryoupage #ricehack

♬ original sound – Kelley

Γιατί να προτιμήσεις το ρύζι στον φούρνο;

Η πρώτη αιτία έχει να κάνει με την τεμπελιά μας. Το ρύζι στην κατσαρόλα θέλει συνεχώς να το ελέγχεις, για να μην αρπάξει. Αντιθέτως, εδώ το ρίχνεις στον φούρνο και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς ξανά μέχρι να περάσει ο απαιτούμενος χρόνος. Η δεύτερη αιτία είναι ότι το ρύζι βγαίνει πολύ πιο καλό και αφράτο. Γιατί; Διότι στον φούρνο η θερμότητα διανέμεται ίσα σε όλο το πυρέξ. Αυτό δεν έχεις ως αποτέλεσμα μόνο να μαγειρευτεί ομοιόμορφα, αλλά και στο τέλος να απομακρυνθεί η περιττή υγρασία από το ρύζι. 

@wazastarr_melendez

#ricehack #ovenrice #different #hack #sogood #easyrecipes #mexicanricerecipe #bedifferent #foodies

♬ original sound – Starr

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!