Έχεις μία σχέση λατρείας και σχεδόν εθισμού με τον καφέ; Σε νιώθω. Οι πιθανότητες λένε ότι έχεις δοκιμάσει καφέ σε όποιο μαγαζί κι αν έχεις βρεθεί και προφανώς σε όποιο μέρος κι αν έχεις ταξιδέψει. Έχεις πιει, όμως, καφέ στις πόλεις του κόσμου, που έχουν ταυτιστεί με αυτόν. Αν η απάντηση είναι όχι, τότε σου προτείνουμε να αρχίσεις να μιλάς με ταξιδιωτικά γραφεία και να κλείνεις εισιτήρια. Σου εγγυόμαστε ότι αν τώρα λατρεύεις τον καφέ, όταν πιεις σε αυτές τις πόλεις, θα θες και να τον παντρευτείς. Και για την περίπτωση, που δεν ξέρεις για ποιες μιλάμε, στις καταγράφουμε παρακάτω. 

Σάο Πάολο, Βραζιλία

Η Βραζιλία γενικά είναι ταυτισμένη σε τεράστιο βαθμό με τον καφέ. Είναι, εξάλλου, η χώρα που εξάγει τον περισσότερο παγκοσμίως. Το Σάο Πάολο, με τη σειρά του, είναι από τις βασικές της πόλεις, που μπορείς να απολαύσεις τρομερά διαφορετικές γεύσεις και εκδοχές του. Δεν θα είναι δύσκολο να τον βρεις, μιας και οι δρόμοι του είναι γεμάτοι με καφέ.

Μπογκοτά, Κολομβία

Ο κολομβιανός καφές είναι από τους πιο διάσημους, χάρη στην πλούσια και ελαφρώς γλυκιά γεύση του. Στην Μπογκοτά θα συναντήσεις τις πιο αυθεντικές εκδοχές του και θα μπορέσεις να τον απολαύσεις σε εντυπωσιακές καφετέριες. 

Λίμα, Περού

Μπορεί να μην το ξέρουν πολλοί, αλλά αν είσαι γνώστης του καφέ, τότε γνωρίζεις ότι το Περού έχει από τις καλύτερες παραγωγές. Απλά η Βραζιλία κάπως του “έφαγε” όλη την προβολή. Ο καφές της χώρας είναι τρομερά αρωματικός και μπορείς να τον απολαύσεις σε τρομερά πολυτελή ή εντελώς εναλλακτικά καφέ και μπαρ σε όλη τη Λίμα. 

Σαν Χοσέ, Κόστα Ρίκα

Αν σου αρέσουν οι ήπιες και γλυκές γεύσεις στον καφέ, τότε θα λατρέψεις τον καφέ της χώρας. Επιπλέον, η Κόστα Ρίκα έχει κάνει τα τελευταία χρόνια μία στροφή στον οικοτουρισμό. Οπότε δεν θα έχεις μόνο την ευκαιρία να δοκιμάσεις έναν από τους καλύτερους καφέδες στον κόσμο, αλλά και εύκολα να δεις τη διαδικασία παραγωγής του. 

Αβάνα, Κούβα

Για εσένα ο καφές πρέπει να είναι δυνατός και έντονος; Τότε ο κουβανέζικος είναι αυτό που ψάχνεις. Στην Αβάνα δεν θα βρεις τόσο καφέ και καφεκοπτεία να επισκεφτείς όσο και τουριστικές εμπειρίες γύρω από τον καφέ. 

Βομβάη, Ινδία

Ακούμε πιο συχνά για το τσάι της χώρας. Ωστόσο, η εξαγωγή καφέ είναι μία από τις βασικές πηγές εσόδων της. Ξεχωρίζει σίγουρα σε σχέση με τους άλλους και αυτό γιατί είναι αρωματικός και με βαθιά γεύση, ενώ παράλληλα έχει αρκετά φρουτώδεις νότες. Στη Βομβάη βρίσκεται το επίκεντρο της ενασχόλησης της χώρας με τον καφέ, με τις τρομερά γραφικές καφετέριες της.

Ανόι, Βιετνάμ

Ο βιετναμέζικος καφές είναι σίγουρο ότι δεν έχει σχέση με οποιονδήποτε άλλο έχεις δοκιμάσει. Είναι εξαιρετικά δυνατός με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, έχει μία πηχτή υφή και μία όξινη γεύση. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, αν δεν να δοκιμάσεις επιτέλους κάτι πιο διαφορετικό.

Μπαλί, Ινδονησία

Θεωρείται από τους πιο ποιοτικούς καφέδες, με μία εξαιρετικά γήινη γεύση. Το Μπαλί δεν έχει τη μεγαλύτερη παράδοση στον καφέ στη χώρα. Ωστόσο, λόγω του μεγάλου τουρισμού του, έχει δημιουργήσεις τις πιο απολαυστικές εμπειρίες γύρω από τον καφέ. 

Καμπανία, Ιταλία

Προφανώς, όπου κι αν πας στην Ιταλία, θα βρεις καφέ. Οι πιθανότητες λένε ότι θα βρεις και καλό καφέ. Ωστόσο, αν ψάχνεις αυθεντικότητα, σου προτείνουμε ξεκάθαρα να ταξιδέψεις προς τα νότια της χώρας. Η Καμπανία είναι το καλύτερο μέρος, για να γνωρίσεις όλη την ιταλική κουλτούρα γύρω από τον καφέ. 

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Η Τουρκία έχει μία βαθιά παράδοση με τον καφέ, αφού οι κάτοικοί της ξεκίνησαν να πίνουν από τα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δεν έχει σημασία αν εσύ τον αποκαλείς ελληνικό ή τούρκικο. Στην Κωνσταντινούπολη θα βρεις μία από τις καλύτερες εκδοχές του, αλλά και αρκετά coffee tours.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!