Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε, αλλά κάποια στιγμή στις αρχές της πανδημίας, η Lizzo αποφάσισε να γίνει vegan. Κυριολεκτικά τη μια μέρα ανέβαζε στο TikTok πιπεριές τυλιγμένες με bacon και την άλλη είδαμε την πρώτη της vegan συνταγή. Από τότε μάς αποδεικνύει ότι πρέπει οπωσδήποτε κάποια στιγμή να αποκτήσει το δικό της vegan food blog. Ετοιμάζει συνταγές με vegan πιάτα, που θα ζήλευαν και οι πιο φανατικοί του κρέατος. Βγάζει τραγουδάκια για κάποια από αυτά. Στηρίζει μικρές επιχειρήσεις catering, που ανήκουν σε μαύρους με τεράστιες vegan παραγγελίες.  

Δεν σε έχουμε πείσει ακόμα; Τότε μάλλον πρέπει να δεις κάποια από τα καλύτερα βίντεό της.  

Vegan πιάτα από μικρές επιχειρήσεις

@lizzo

🤤 welcome to vegan tiktok

♬ Hood Gone Love It (feat. Kendrick Lamar) – Jay Rock

Τον περασμένο Ιούνιο αποφάσισε να φάει αποκλειστικά από διαφορετικά catering με μαύρους ιδιοκτήτες και σεφ. Σε ένα βίντεο μάς έδειξε ό,τι έφαγε κάθε μέρα. Αυτό περιλάμβανε vegan εκδοχές από tacos, μακαρόνια, burgers, φτερούγες “κοτόπουλο” και “μπριζόλες”. Μπορεί να μην μάς έπεισε να γίνουμε vegan, αλλά σίγουρα μάς έκανε να σκεφτούμε σοβαρά vegan συνταγές να μπουν στη διατροφή μας.  

Vegan Spicy McChicken 

@lizzo

Vegan spicy Mcchicken idgaf that shit was hittin hoooooo

♬ Vibe (aesthetic) – nick

Ήταν η πρώτη vegan συνταγή που ανέβασε και μάς κέντρισε με τη μία το ενδιαφέρον. Ας είμαστε ειλικρινείς. Το junk food είναι ένας από τους βασικούς λόγους που κρατάνε τους περισσότερους από εμάς μακριά από την χορτοφαγία. Η Lizzo απέδειξε, όμως, ότι δεν χρειάζεται να το βγάλουμε από τη ζωή μας. Το burger που έφτιαξε μοιάζει υπερβολικά πολύ με “κανονικό” και αν μου το έδιναν θα δυσκολευούμουν να πιστέψω ότι όντως δεν έχει κοτόπουλο.  

ASMR βίντεο μαγειρικής 

@lizzo

Kitchen aesthetic asmr 🤤

♬ original sound – lizzo

Τα ASMR βίντεο έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τον τελευταίο καιρό. Έχουμε αρχίσει να τα βλέπουμε-ακούμε και σε βίντεο μαγειρικής. Όταν η Lizzo αποφασίζει να το κάνει, δεν μένει στα απλά, αλλά μάς ξεκινάει την ακουστική εμπειρία από τον λαχανόκηπό της, απ’ όπου μαζεύει μεγάλο μέρος των βασικών υλικών της.  

Ψωμί παγωτό 

@lizzo

Bought some @benandjerrys and made some vegan ice cream bread … ✊🏾 it’s good but I’m gonna make it into French toast for brunch

♬ Ice Me Out – Kash Doll

Ναι, δεν διάβασες λάθος, ούτε εμείς γράψαμε κάτι λάθος. Δεν ήξερες ότι το παγωτό μπορεί να γίνει ψωμί; Καλώς ήρθες στο club. Η Lizzo κάπως το έμαθε, το δοκίμασε και της πέτυχε. Χρησιμοποίησε, βέβαια, vegan παγωτό με βασική γεύση το φυστικοβούτυρο. Μην πεις ότι δεν σκέφτεσαι να το δοκιμάσεις, γιατί θα ξέρουμε ότι λες ψέματα.  

Το γιορτινό τραπέζι 

@lizzo

My first 100% plant based holiday meal is typing…

♬ original sound – lizzo

Η Lizzo, όπως και οι περισσότεροι vegans, αρνείται να περάσει τις γιορτές τρώγοντας σαλάτα, ενώ όλοι άλλοι τρώνε μέχρι σκασμού. Οπότε έκανε ένα γιορτινό τραπέζι 100% vegan. Και είχε τα πάντα, οτιδήποτε μπορεί να σκεφτείς ότι έχεις δει σε αμερικάνικες ταινίες. Από “τυρένια” μακαρόνια μέχρι “γαλοπούλα”. Και μπορεί να βάζω εισαγωγικά γιατί δεν είναι πραγματικά τυρί και γαλοπούλα, αλλά πίστεψέ με, δεν θα το καταλάβεις.  

Baked Feta Pasta 

@lizzo

I FINALLY made *the* 💫pasta💫

♬ Fallin’ in a Garden – LLusion

Όχι, το γεγονός ότι είναι vegan δεν θα την σταματήσει από το να δοκιμάσει όλα τα food trends. Έκανε, λοιπόν, κι εκείνη τα baked feta pasta, που γέμισαν το TikTok. Η δική της εκδοχή, βέβαια, ήταν λίγο διαφορετική, με vegan κατσικίσιο τυρί και μακαρόνια από ρεβίθια. Και γι’ ακόμη μία φορά, δεν πρόκειται να καταλάβεις τη διαφορά. 

Τραγούδια για τις συνταγές της 

@lizzo

Disclaimer: both tweets are cool w me! (Do not come for them please n thank u love u) 🥴 ps… it was delicious

♬ original sound – lizzo

Δεν το κάνει για όλες τις συνταγές της, αλλά γι’ αυτές που την ενθουσιάζουν περισσότερο. Σε κάποιες τραγουδάει όλα τα υλικά και τα βήματα ένα ένα. Σε άλλες απλά επαναλαμβάνει συνεχώς αυτό που έκανε. Δεν σου φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο; Δες το παραπάνω βίντεο και σου υποσχόμαστε ότι σε λίγο θα χορεύεις στον ρυθμό και θα τραγουδάς “I made vegan frank and beans”.  

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!