Τα ροδάκινα τα αγαπάμε, το έχουμε δηλώσει και με άλλες συνταγές μας και προσπαθούμε τακτικά να βρίσκουμε νέους τρόπους για να τα απολαύσουμε. Σε αυτό εδώ το πιάτο που σας προτείνουμε, τα τυλίξαμε με prosciutto και τα ψήσαμε στον φούρνο παρέα με ένα μάτσο σπαράγγια. Ύστερα τα παντρέψαμε όλα μαζί με craem cheese  και βασιλικό και τα σερβίραμε ως ορεκτικό σε τραπέζι με φίλους που δεν σταμάτησαν να κάνουν ωωωω και μμμμ ώσπου άδειασε η πιατέλα μας.

Οι γεύσεις και οι υφές είναι υπέροχα ταιριαστές και συνοδεύουν θαυμάσια ένα παγωμένο ποτήρι κρασί ή ακόμα κι ένα απεριτίφ. Το πιάτο μας γίνεται πανεύκολα και χρειάζεται λίγη ώρα στον φούρνο για να ετοιμαστεί και να καταπλήξει.

Υλικά 

  • 2 γινωμένα ροδάκινα κομμένα στα έξι
  • 1 μάτσο σπαράγγια
  • 100γρ prosciutto σε λεπτοκομμένες φέτες
  • 100γρ cream cheese ή Buratta
  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κάτω μέρος των σπαραγγιών και αν είναι χοντρά τα ξεφλουδίζουμε με το peeler μας ακουμπώντας τα στο ξύλο κοπής μας για να μην σπάσουν από την πίεση. Αν είναι πολύ τρυφερά δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα. Θα το καταλάβουμε αν σπάνε τα κοτσάνια τους πολύ εύκολα όταν κόβουμε το κάτω μέρος τους. Τα αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα και τα λαδώνουμε ελαφρά. Τα απατοπιπερώνουμε.

Πλένουμε τα ροδάκινα καλά σε τρεχούμενο νερό για να φύγει το χνούδι τους και τα κόβουμε στην μέση. Στρίβουμε τα δύο μέρη τους αντίθετα για να ξεκολλήσει το ένα από το κουκούτσι και ύστερα το αφαιρούμε τελείως. Κατόπιν τα κόβουμε σε φέτες, συνολικά έξι για κάθε ροδάκινο. Τα τυλίγουμε με τις φέτες prosciutto τις οποίες ίσως χρειαστεί να χωρίσουμε στην μέση ώστε να μην καλύπτουν τελείως  τις φέτες του φρούτου από άκρη σε άκρη. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Τα αραδιάζουμε κι αυτά στην ίδια λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον γκριλ του φούρνου μας για λίγα λεπτά. Δεν χρειάζονται γύρισμα. Τα σπαράγγια είναι έτοιμα όταν καρφώνονται με το πιρούνι μας χωρίς να λιώνουν. Τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Μαζί σερβίρουμε το cream cheese ή την buratta με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο βασιλικό. Αν σε κάθε πιρουνιά φροντίσουμε να πάρουμε λίγο απ’ όλα, η έκπληξη που θα νοιώσουμε από την ποικιλία των γεύσεων θα είναι πραγματικά σπουδαία.