Οι κρέπες έχουν ζήσει μεγάλες δόξες στο παρελθόν και δεν υπήρχε πάρτι και σπιτική μάζωξη που να μην φιλοξενούσε ένα πυρέξ με κάποιο σουφλέ από κρέπες ή οποιοδήποτε άλλο θερμιδούχο μεν, πεντανόστιμο δε, σνακ με αυτές ως πρώτη ύλη. Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να τις βρεις πακεταρισμένες, έτοιμες για χρήση και να τις γεμίσεις με ότι τραβάει η ψυχή σου. Μπορείς να τις απολαύσεις απλές με μπόλικη πραλίνα, τριμμένο μπισκότο και ξηρούς καρπούς ή να το πας παραπέρα με ότι σε φωτίσει η δημιουργικότητα σου. Σήμερα οι κρέπες έχουν λιγάκι επισκιαστεί από άλλες λιχουδιές και τα περισσότερα από τα καταστήματα που τις πουλούσαν τις έχουν κάνει λίγο στην άκρη. Η αξία τους όμως δεν έχει πάψει να υφίσταται κι αν θέλεις να βρεις συνταγές για να τις απολαύσεις, υπάρχουν άφθονες στο διαδίκτυο, καθώς κάθε μάγειρας που σέβεται το διαδικτυακό του κοινό τις έχει τιμήσει δεόντως. Ας δούμε μερικές τέτοιες συνταγές:

Κρέπες κέικ

Στην συνταγή παρακάτω θα δείτε ότι ο δημιουργός αυτού του κολασμένου κέικ φτιάχνει τις κρέπες από μόνος του και μετά προχωράει στην σύνθεση. Μπορούμε να παρακάμψουμε αυτό το στάδιο και να το κάνουμε με έτοιμες. Όπως και να έχει το πράγμα, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!


Crepes Suzette με σάλτσα πορτοκαλιού και βουτύρου

Αυτή η απλή ιδέα έχει τόσο ονειρεμένη γεύση που πραγματικά αυτή η Suzzete για την οποία υποτίθεται ότι φτιάχτηκε, και μάλιστα κατά λάθος, έκανε μεγάλη εξυπηρέτηση στις επόμενες γενεές γλυκατζίδων. Πρόκειται για κρέπες που βουτιούνται σε μια σάλτσα από καραμελωμένη ζάχαρη και βούτυρο, χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού και ένα λικέρ, που συνήθως είναι το Grand Marnier, triple sec ή το Curacao πορτοκάλι. Η ιδανική συνθήκη είναι να βάζεις σάλτσα στο πιάτο σου και να βουτάς μέσα τις κρέπες σου ώσπου να ρουφήξουν όσο περισσότερη σάλτσα μπορούν, ενώ προσπαθείς να μην σου τρέξουν τα σάλια. 


Κρέπες με καραμελωμένα μήλα και σταφίδες

Τα μήλα, το βούτυρο, η ζάχαρη και οι σταφίδες, παντρεμένα με κανέλα ή όποιο άλλο mix μπαχαρικών μας αρέσει, φτιάχνουν μια από τις ωραιότερες γεμίσεις για τις κρέπες μας και καταπλήσσουν ευχάριστα κάθε καλεσμένο για απογευματινό τσάι ή καφέ. Μυρίζουν φθινόπωρο!


Κρέπες με cream cheese και σάλτσα κερασιού

Μεταξύ μας, αυτή η συνταγή ταιριάζει πολύ ωραία και με οποιαδήποτε μαρμελάδα μας αρέσει, αρκεί να την αραιώσουμε λιγάκι με ελάχιστο καυτό νερό και ίσως μερικές σταγόνες λεμονιού. Είναι πραγματικά εύκολη, καθώς οι κρέπες μας γεμίζονται με εκείνη την πολύ νόστιμη κρέμα τυριού που μπαίνει σε πολλά γλυκά και φτιάχνεται στο λεπτό. Αν θέλουμε όμως πιο φαντεζί αποτελέσματα, τότε φτιάχνουμε την sause φρούτου και εντυπωσιάζουμε τον ουρανίσκο μας ανάλογα.


Κρέπες με μαρέγκα λεμονιού

Κρέπες με συνοδεία αέρινης μαρέγκας λεμονιού για όσους προτιμούν τις πιο λεπτές γεύσεις στα γλυκά τους. Ακόμα κι αν δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία όμως, δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να απολαύσετε την ζαχαροπλάστισσα που το ζει στο έπακρο.


Σοκολατένιες κρέπες με γέμιση σοκολάτας

Αξίζει να το δοκιμάσεις έστω και μια φορά, να φτιάξεις σοκολατένιες κρέπες απλά και μόνο για να έχεις την χαρά να τις δεις να σχηματίζονται στο τηγάνι σου και ύστερα να γεμίζουν με πραλίνα φουντουκιού, κρέμες σοκολάτας ή ότι άλλο μας αρέσει. Γιάμ!

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!