Πεινασμένοι του διαδικτύου, είστε έτοιμοι για τον φετινό εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου; Ακόμα και χωρίς ταίρι, είναι μία εξαιρετική δικαιολογία να φάμε όλη την σοκολάτα του κόσμου, να ανοίξουμε κρασιά, να φτιάξουμε κοκτέιλ και να μαγειρέψουμε τα πάντα σε σχήμα καρδιάς, ενώ στην τηλεόραση παίζει η αγαπημένη μας ρομαντική κομεντί (ή οποιαδήποτε καλή ταινία, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί). Ακόμα και αν δεν έχεις όρεξη να γιορτάσεις την ημέρα των ερωτευμένων όμως, δεν έχει σημασία. Οι Έλληνες food bloggers φρόντισαν να σε εμπνεύσουν και με άλλες συνταγές γενικότερου ενδιαφέροντος, έτσι ώστε να μπεις στην κουζίνα και να δημιουργήσεις. Ιδού μερικές από τις συνταγές που αγαπήσαμε αυτήν την εβδομάδα:

Το sponge cake του Τάσου
Με macha, μους βανίλιας και κομματάκια από γλειφιτζούρι, διότι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ζαχαροπλαστικής είναι η φαντασία. Καταπληκτικό!


Τα ρεβίθια της Αγγελικής
Η οποία έβαλε σκοπό να αποκαταστήσει την φήμη τους και έφτιαξε ένα πανέμορφο πιάτο. Τα τσάκιζα.


Τα vegan brownies της Γεωργίας
Διότι ώρες-ώρες χρειάζεσαι μία τεράστια δόση σοκολάτας και η συγκεκριμένη συνοδεύεται από πεντανόστιμο ταχίνι. Ένα ταψί για εσένα, έναν για τον βαλεντίνο σου.


Οι πατάτες γιαχνί της Έρης
Έρχεται παγωνιά, επομένως τέτοια comfort πιάτα θα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα για να την βγάλουμε. Το μόνο που λείπει είναι η φρατζόλα ψωμί που θα συνοδέψει το πιάτο, για επικές βουτιές.


Τα ιαπωνικά σάντουιτς με φρούτα των Sweet Swivels
Κοιτάξτε, δεν θέλουμε να το παινευτούμε αλλά ΠΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΒΓΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ FRUIT SANDOS;! Ακόμα δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Ιδού και η συνταγή.


H ομελέτα με πατάτες και τυρί της Αλίκης
Διότι τι καλύτερο από το κλασικό; Η μόνη μου απορία είναι αν πειράζει ιδιαίτερα να βάλω λίγο παραπάνω τυρί από την δοσολογία της συνταγής. Την εξαπλή ποσότητα για να είμαι συγκεκριμένη.


Η anti-valentines πίτσα του Γιώργου
Η οποία φαίνεται τόσο νόστιμη που σίγουρα δεν θα φτουρούσε μέχρι ανήμερα του Βαλεντίνου. Θα εξαφανιζόταν προχθές.


Τα μπισκότα της Ήρας
Είναι τόσο χαριτωμένα ροζ επειδή φτιάχνονται με παντζάρι και υπόσχονται πως είναι γευστικότατα και απόλυτα υγιεινά. Μιαμ.


Η μανιταρόσουπα των Taste Buds
Tην οποία επίσης σκοπεύω να τιμήσω με το που καταφθάσει η παγωνιά και μάλιστα δεν θα αρκεστώ σε μία κατσαρόλα. Θα υπάρχει καινούργια φουρνιά καθημερινά.


Το ψάρι με κρούστα από ξηρούς καρπούς της Μαλούς
Το βρίσκω μία εξαιρετική ιδέα που πραγματικά με ψήνει να φάω ψάρι, παρόλο που δεν είμαι και η μεγαλύτερη φαν του κόσμου. Αυτή η κρούστα ξηρών καρπών με εξιτάρει πολύ.


Το ψωμί με κουρκουμά και καρδάμωμο της Εύης
Καραντίνα χωρίς ψωμί απλά ΔΕΝ γίνεται και έτσι μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτήν την πρωτότυπη συνταγή για να συνοδέψουμε τα γεύματά μας (ή να το τσιμπάμε κατευθείαν από το καρβέλι κάθε φορά που πάμε στην κουζίνα)


Η πάβλοβα της Günay
Άκρως βαλεντινίστικο επιδόρπιο και κατά την γνώμη μου υποτιμημένο. Πόσο ωραία πηγαίνει με ένα ροζέ κρασί και ρομαντική μουσική στο βάθος!


Τα ροζ μακαρόν της Άννας
Γεμάτα με γέμιση λευκής κρέμας, κομματάκια μπισκότου και σάλτσα φρούτων. Για να είναι κάθε μέρα σαν του Αγίου Βαλεντίνου.


Η φασολάδα της Ρόης με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης
Γενικά, το προφίλ της Ρόης είναι ίσως και το αγαπημένο μου στο φουντ ινσταγκραμ ολάκερο. Με το ζόρι αρκέστηκα σε μία μόνο συνταγή.


Το χούμους της Ευγενίας
Με γλυκοπατάτα και πορτοκάλι. Θα χρειαστούμε ακόμα πέντε σακουλάκια με νάτσος και έτοιμο το βραδινό μας σνακ.


Το rasberry cheesecake brownie της Andie και της Eliz
Από χρώμα και μόνο είναι ερωτεύσιμο. Φαντάζομαι όταν το δοκιμάσεις κιόλας θα θες να το παντρευτείς.


Το σουφλέ σοκολάτας της Άννας Μαρίας
Γιατί Χριστούλη μου.

Αν θελετε να θαυμασουμε, να διαβασουμε, να λιγουρευτουμε και τιΣ δικεΣ σαΣ συνταγεΣ, το μονο που εχετε να κανετε αφου ανεβασετε την φωτογραφια σαΣ ειναι ενα tag στον λογαριασμο μαΣ στο instagram. Τα λεμε την επομενη εβδομαδα! Καλα μαγειρεματα!

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!