Τα Χριστούγεννα βρίσκονται πλέον πίσω μας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε να απολαμβάνουμε το καλό σπιτικό φαγητό, σε συνδυασμό με ποιοτικό κρασί, το οποίο μετατρέπει κάθε γεύμα μας σε ειδική περίσταση και κρατάει ζωντανό το γιορτινό πνεύμα με τον πιο νόστιμο τρόπο. Έτσι λοιπόν, επιθυμώντας να κάνουμε τις γευστικές μας συναντήσεις με τους κοντινούς μας ανθρώπους όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακές, μπορούμε να απευθυνθούμε στους ειδικούς.

Ο chef Γιώργος Αντωνέλλος συναντά τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) και μαζί μας προσφέρουν 10 + 1 εύκολα και νόστιμα πιάτα για τα γιορτινά τραπέζια τα οποία συνδυάζονται με κρασιά των οινοποιείων του ΣΜΟΕ.

Πάνω από 25 οινοποιεία από όλη την Ελλάδα με διαφορετικές ποικιλίες οίνου από Ρομπόλα μέχρι Αγιωργίτκο, και από Sauvignon Blanc μέχρι Syrah, συνδυάζουν τις φιάλες τους με τις συνταγές του chef και μας προσφέρουν τις πιο ωραίες ιδέες για να προσπαθήσουμε και εμείς. Ιδού μερικά από τα πιο λαχταριστά highlights που ξεχωρίσαμε από  Facebook και Instagram του ΣΜΟΕ:

Mπούτι αρνί γεμιστό με κυδώνι και μήλο, μοσχάρι bourguignon με πουρέ πατάτας και κυδώνι, γεμιστή κολοκύθα, σαλάτα με ψητά αχλάδια, φινόκιο και γκοργκονζόλα, και στήθος γαλοπούλας γεμισμένο με αρωματικό βούτυρο από μυρώνια και τυλιγμένο με προσούτο. Δεν χρειάζεται να είναι γιορτή για να θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.


O Γιώργος Αντωνέλλος αγαπά την Ελληνική κουζίνα χωρίς όμως να απαρνείται τις επιρροές που έχει από το εξωτερικό. Είναι λάτρης της εποχικότητας και των φρέσκων υλικών φιλτράροντας τα με τη παράδοση και παρουσιάζοντας τα μέσα από το δικό του πρίσμα. Έτσι, στα πιάτα που παρουσιάζονται πρωταγωνιστούν οι φρέσκιες και εποχιακές πρώτες ύλες.


Τα κρασιά των Μικρών Οινοποιών μπορείτε να βρείτε σε πολλές κάβες αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η παραπάνω γευστική περιπέτεια κλείνει και με έναν διαγωνισμό με 3 νικητές, στον οποίο μπορείτε να λάβετε μέρος με τις δικές σας δημιουργίες!
Διαλέξτε και μαγειρέψτε το πιάτο του σεφ της επιλογής σας, συνδυάστε το με ένα από τα κρασιά των Μικρών Οινοποιών και στείλτε μια φωτογραφία του πιάτου με τη φιάλη που επιλέξατε στο Facebook, στο Instagram  ή στο [email protected]
Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα κερδίσουν από μια εξάδα κρασιών των Μικρών Οινοποιών!Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021. Mπορείς να διαβάσεις τους όρους εδώ