Από τα γρονθοτυράκια Σύρου Ζωζεφίνος, εκείνο με το μπούκοβο είναι το πιο πικάντικο. Μπορούμε να το απολαύσουμε μόνο του, παρέα με ένα ποτήρι κρασί, μπορούμε όμως και να το χρησιμοποιήσουμε πιο δημιουργικά και να φτιάξουμε τα τυρένια αυτά muffins για μεγαλύτερη απόλαυση. Είναι μια ιδέα γλυκά, με έντονη την νοστιμιά του τυριού κι όσο χρειάζεται καυτερά για να μένουν αξέχαστα.

Υλικά

  • 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ μαγειρική σόδα
  • 1 ½ τριμμένο γρονθοτυράκι με μπούκοβο Ζωζεφίνος
  • 1 φλυτζάνι γιαούρτι
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • ¼ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα πάπρικα καπνιστή
  • Λίγη τριμμένη γραβιέρα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C και βουτυρώνουμε το ταψάκι για muffins. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τινάζουμε το ταψάκι για να φύγει το έξτρα αλεύρι.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι και την μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί στο μείγμα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι και το λάδι με τα χτυπημένα αβγά και προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι. Αναμειγνύουμε καλά και γεμίζουμε τις θήκες των muffins στο ταψάκι μας. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και την τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά και απολαμβάνουμε!

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!