Άσχετα με αν ξεκίνησε ως ένας τρόπος να πάρεις likes στο Instagram, σήμερα το avocado toast είναι λίγο πολύ κάτι που όλοι έχουμε δοκιμάσει. Και στους περισσότερους αρέσει. Η πλειοψηφία δεν ξεφεύγει από την κλασική συνταγή. Φρυγανισμένο ψωμί, λιωμένο αβοκάντο, αλατοπίπερο και ίσως ένα τηγανητό ή σφιχτά βρασμένο αβγό. Δεν κουράστηκες, όμως, συνεχώς τα ίδια και τα ίδια; Το avocado toast στη βάση του (ψωμί και αβοκάντο) είναι ένας υπέροχος κενός καμβάς, για να προσθέσεις υλικά και να δημιουργήσεις πυροτεχνήματα γεύσεων στο στόμα σου. Εμείς σου έχουμε κάποιες προτάσεις. 

Ταχίνι

Το λιωμένο αβοκάντο έχει αρκετά ίδια υφή με τα πολτοποιημένα ρεβίθια. Γιατί αυτό έχει σημασία; Διότι, μαζί με το ταχίνι, τα πολτοποιημένα ρεβίθια είναι τα βασικά συστατικά του χούμους. Απόδειξη ότι ο συνδυασμός δουλεύει. Απόδειξη ότι και ο συνδυασμός ταχίνι με αβοκάντο δουλεύει, με το πρώτο να χαρίζει μία τρομερή αίσθηση ξηρού καρπού στο avocado toast. Σου προτείνουμε να στύψεις λεμόνι στο αβοκάντο σου, να ρίξεις ταχίνι και ιδανικά μαύρο σουσάμι, για να δέσουν όλα μαζί. Αν θες να το πας ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να απλώσεις πάνω από το ταχίνι και λίγο χούμους με φρέσκα λαχανικά. 

Νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι αν έχεις αδυναμία στα πιο καυτερά. Είναι πικάντικες, αλλά με μία ελαφριά φρουτώδη αίσθηση, ενώ σου αφήνουν το περιθώριο να ελέγξεις 100% πόσο καυτερό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα του avocado toast σου. Μπορείς να το συνδυάσεις με ένα δροσερό λαχανικό, όπως ντομάτα ή αγγούρι, αν θες να το εξισορροπήσεις. 

Μυρωδικά

Τα μυρωδικά είναι ο ιδανικός τρόπος να κατευθύνεις τη γεύση του avocado toast σου εκεί που θες. Δηλαδή; Λίγος βασιλικός μαζί με λεμόνι και λίγο βαλσάμικο, μπορούν να μετατρέψουν το avocado toast σου σε μία διαφορετική ιταλική bruschetta. Λίγη μέντα με λίγο λάιμ μπορούν να του δώσουν μία τρομερά καλοκαιρινή φρεσκάδα. 

Ποσέ αβγό

Όπως είπαμε, το αβγό είναι από τις στάνταρ επιλογές για το avocado toast σου. Οπότε είναι ένας σίγουρα πετυχημένος γευστικός συνδυασμός. Είμαστε σίγουροι ότι θα τον ευχαριστηθείς διπλά με ένα ποσέ αβγό. Σκέψου μόνο πόσο λαχταριστό θα δείχνει το πιάτο σου, όταν σπάσεις το αβγό και ο κρόκος αρχίζει να “λούζει” τα υπόλοιπα υλικά. 

Καπνιστός σολομός

Είναι από τους πιο ιδανικούς συνδυασμούς, μιας και ο αλμυρός, λιπαρός και μαλακός σολομός δένει τέλεια με το αβοκάντο. Συν του ότι θα νιώσεις σαν να τρως στο καλύτερο μπραντσάδικο της πόλης. Σου προτείνουμε να ρίξεις λεμόνι στο αβοκάντο σου και να προσθέσεις από πάνω, μαζί με τον σολομό, κάπαρη και σχοινόπρασο. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!