Οι τορτίγιες είναι φίλες μας. Βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στο ψυγείο μας και μπορούν να μας χορτάσουν χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Μπορούμε να τις γεμίσουμε σχεδόν με οτιδήποτε τραβάει η όρεξή μας, ακόμα και χωρίς καθόλου μαγείρεμα.
Εδώ θα βρείτε τρεις νοστιμότατες τέτοιες συνταγές, που χρειάζονται ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Ένα χρήσιμο tip όσον αφορά το τύλιγμα της τορτίγιας είναι να την έχετε ζεστάνει 5-10 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια ανοιχτή τοστιέρα ώστε να τυλίγεται ευκολότερα. Δείτε εδώ πως κάνουμε το τύλιγμα:

Vegan

Φωτογραφία: Τζοβάννα Στεφάνου

Υλικά για δύο τορτίγιες:

  • Kidney beans, μισή κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • Καλαμπόκι, μισή κονσέρβα
  • 1 Αβοκάντο ώριμο
  • Φιστίκια, 2 κουταλιές της σούπας
  • Κόλιανδρος, 1/3 της κούπας
  • Λεπτοκομμένη chilly πιπερίτσα
  • Χυμός λάιμ ή λεμόνι, 2 κουταλιές της σούπας
  • Πιπεριά πράσινη σε φέτες
  • Φύλα baby σπανάκι ή ρόκα ή μαρούλι

Χτυπάμε στο μούλτι τα φιστίκια, το αβοκάντο, τον κόλιανδρο, την chilly πιπερίτσα και το λάιμ. Αλείφουμε με αυτό το μείγμα τις τορτίγιες μας Προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, το baby σπανάκι και την πιπεριά. Αλατίζουμε και τυλίγουμε την τορτίγια μας. 

Vegetarian

Φωτογραφία: Τζοβάννα Στεφάνου

Υλικά για δύο τορτίγιες:

  • Καρότο
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Μαρούλι τα μικρά του φυλλαράκια
  • Ώριμο αβοκάντο
  • Κόκκινη πιπεριά γλυκιά
  • Μισή chilly πιπερίτσα πολύ λεπτοκομμένη
  • Αβγό βραστό
  • Άσπρα φασόλια κονσέρβας
  • Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε το καρότο, το κρεμμυδάκι, μόνο το άσπρο μέρος του και την πιπεριά κατά μήκος σε λεπτά φετάκια. Λιώνουμε το μισό αβοκάντο και το αβγό με το πιρούνι σε ένα μπολ και αλατίζουμε το μείγμα. Αλείφουμε την τορτίγια μας και τοποθετούμε πάνω στο μείγμα του αβοκάντο τα κομμένα λαχανικά και το μαρούλι. Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από τα φασόλια, αλατίζουμε ελαφρά και βάζουμε όσο πιπέρι επιθυμούμε. Τυλίγουμε, κόβουμε στην μέση και σερβίρουμε.

Με κοτόπουλο

Φωτογραφία: Τζοβάννα Στεφάνου

Υλικά για δύο τορτίγιες:

  • Στήθος ψητού κοτόπουλου που σας έχει περισσέψει, κομμένο σε φετάκια
  • Γιαούρτι στραγγιστό, ½ της συσκευασίας
  • Μαγιονέζα, 2 κουταλιές της σούπας
  • Σκόνη σκόρδου, ½ κουταλάκι του γλυκού
  • Πάπρικα καυτερή
  • Αλάτι
  • Ντομάτα κομμένη σε καρέ
  • Αγγούρι σε μικρά κομμάτια
  • Κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • Μαρούλι πολύ ψιλοκομμένο

Αναμιγνύουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, την σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και το αλάτι. Αλείφουμε τις τορτίγιες μας με το μείγμα γενναιόδωρα. Τοποθετούμε πάνω στο μείγμα τις φέτες του κοτόπουλου και τα λαχανικά. Προσθέτουμε πιπέρι κατά βούληση και τυλίγουμε.