Για μία τεράστια μερίδα του κόσμου, ο καφές είναι καθημερινή ρουτίνα. Και οι περισσότεροι δεν πειραματίζονται μαζί του. Έχουν έναν σταθερά αγαπημένο, που δύσκολα εγκαταλείπουν. Είναι, όμως, τυχαίο το ποιος είναι ο αγαπημένος μας; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Η επιλογή καφέ, που κάνουμε, σχετίζεται με στοιχεία του χαρακτήρα μας, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε. 

Espresso

Δεν κάθεσαι ούτε στιγμή να πάρεις ανάσα. Είσαι δυναμικός, τολμηρός και συνεχώς σε υπερένταση. Πιθανώς βάζεις ξυπνητήρι 5 το πρωί, για να προλάβεις να κάνεις γυμναστική πριν πας και τα δώσεις όλα στη δουλειά σου. Προφανώς, λοιπόν, θες έναν καφέ να σε κρατάει σε εγρήγορση, αλλά και να μη θέλει πολύ από τον χρόνο σου, για να τον πιεις.

Latte

Εκτιμάς τα μικρά πράγματα σε αυτή τη ζωή και ζεις για τις μικρές στιγμές ζεστασιάς. Μία ονειρεμένη μέρα για εσένα περιλαμβάνει να κάθεσαι κουλουριασμένος στον καναπέ σου με μία κουβερτούλα, ένα καλό βιβλίο, έναν ζεστό καφέ και ένα πιατάκι με φρεσκοψημένα μπισκότα. Όλα αυτά, βέβαια, κάπου μέσα στο φθινόπωρο.

Cappuccino

Είσαι εκείνος ο άνθρωπος, που όλοι κοιτάνε και σκέφτονται “αυτός πρέπει να είναι πολύ ψαγμένος”. Και όντως είσαι. Συγκεκριμένα, είσαι ο άνθρωπος που έχει όλες τις απαντήσεις στα πιο εξεζητημένα ζητήματα. Οι άλλοι όχι απλά δεν σε αντιπαθούν γι’ αυτό, αλλά σε θαυμάζουν και βλέπουν σε εσένα μία ηγετική φιγούρα.

Freddo

Είσαι ο ορισμός της ηρεμίας και της χαλαρότητας. Απλά παίρνεις τον καφέ σου στο χέρι και τον απολαμβάνεις ενώ κάνεις ψώνια, ενώ κάνεις βόλτες ή όταν απλά λιώνεις στην καρέκλα κάποια καφετέριας. Επιπλέον, είσαι πεπεισμένος ότι όλα έχουν καλύτερη γεύση όταν τα πίνεις με καλαμάκι και κανείς δεν θα σου αλλάξει γνώμη. 

Frappuccino

Δεν ενδιαφέρεσαι για την καφεΐνη. Δεν χρειάζεσαι κάτι, για να ανέβουν η διάθεση και η ενέργειά σου. Όποτε πίνεις καφέ, το κάνεις για τη γεύση. Εξάλλου, είσαι ένας τρομερά αισιόδοξος άνθρωπος, που σχεδόν πάντα βάζει σε προτεραιότητα τη διασκέδαση και την απόλαυση. Για εσένα ο καφές δεν είναι ανάγκη, αλλά κέρασμα στον εαυτό σου. 

Ελληνικός

Είσαι άνθρωπος βαθιά συνδεδεμένος με τις ρίζες του, που προσπαθεί να μένει όσο πιο πιστός γίνεται στην παράδοση. Συχνά οι επιλογές σου βασίζονται στη νοσταλγία και στο κατά πόσο μπορούν να σε ταξιδέψουν νοητά σε κάποια στιγμή από το παρελθόν σου. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι κανείς δεν θα σε πείσει ότι υπάρχει κάτι καλύτερο από το κλασικό και θεωρείς αφελή όποιον το πιστεύει.

Σκέτος

Πίνεις καφέ απλά και μόνο γιατί τον χρειάζεσαι για να ξυπνήσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να χαραμίσεις χρόνο και ενέργεια στο να αποφασίσεις να κάνεις οποιαδήποτε πιο εξειδικευμένη παραγγελία. Είσαι εξαιρετικά προσγειωμένος και δεν ασχολείσαι με ό,τι θεωρείς περιττή χαζομάρα. Οι πιθανότητες λένε ότι τον φτιάχνεις σχεδόν πάντα μόνος σου, για να τελειώνεις μία ώρα αρχύτερα.