Δεν θα πούμε ψέματα. Όταν για πρώτη φορά εμφανίστηκε μπροστά μας το νέο food trend του TikTok μάς έπιασε στην αρχή μία αηδία. Ωστόσο, στην πορεία είδαμε ότι αρέσει σε όλους όσους το δοκιμάζουν, ενώ μάθαμε ότι υπάρχει πράγματι λογική από πίσω του.

Λοιπόν. Ο πιο απλός τρόπος να το βρεις στο TikTok είναι είτε μπαίνοντας στο hashtag #EmilyMariko, από το όνομα της κοπέλας που το έκανε γνωστό, είτε στο #salmonbowl, το οποίο αυτή την στιγμή έχει 89,4 εκατομμύρια views. Τι ακριβώς είναι; Το αγαπημένο μεσημεριανό της Mariko, που περιλαμβάνει ως βασικά υλικά σολομό, ρύζι και παγάκι. Προφανώς, ο λόγος, που εμείς και πολύς κόσμος το κρίνουμε στην αρχή, είναι το παγάκι. Έχει, όμως, τη σημασία του. Αν και πολλοί κάνουν το λάθος να στήσουν το πιάτο ψήνοντας φρέσκο σολομό και βράζοντας εκείνη την στιγμή ρύζι, η Mariko το δημιούργησε ως ένα πιάτο με leftovers. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιεί ψημένο σολομό και ρύζι, που είχε φτιάξει για άλλες μέρες και τις ξέμειναν. 

@beckhamsplate

Reply to @dufauteutsjgxmgx sorry, had to do it one more time 🤤 #salmonbowl #salmonrice #sushibowl #salmon #food #recipe

♬ original sound – Sienna

Εδώ έρχεται και το παγάκι. Το ρύζι, που έχει μείνει μερικές μέρες, έχει χάσει ήδη υγρασία. Όταν το ζεστάνει, θα χάσει ακόμα περισσότερη. Βάζοντας το παγάκι στην εξίσωση, όμως, καταφέρνει και να του δώσει πίσω υγρασία και να το εμποδίσει από το να στεγνώσει εξαιτίας της θερμότητας. Προφανώς, μετά το παγάκι βγαίνει και δεν μένει για κατανάλωση μαζί με το υπόλοιπο πιάτο. 

@beckhamsplate

@emilymariko is my hero #salmon #salmonbowl #sushibowl #food

♬ original sound – Sienna

Πώς φτιάχνεις το viral salmon bowl;

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη, ακριβώς γιατί χρησιμοποιούμε leftovers και όχι φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Βάζεις τον σολομό σου σε ένα πιάτο και αρχίζεις και τον ξαίνεις με ένα πιρούνι. Τον ρίχνεις σε ένα μπολ, βάζεις από πάνω το ρύζι και στο ρύζι πιέζεις ένα παγάκι. Πιέζεις ένα αντικολλητικό χαρτί από πάνω τους και το βάζεις στον φούρνο μικροκυμάτων σου. Μόλις το φαγητό ζεσταθεί, βγάζεις το χαρτί και το παγάκι. 

Η βασική ιδέα τελειώνει στην προηγούμενη παράγραφο. Από εδώ και πέρα μπορείς να συνεχίσεις, όπως εσύ θες. Εμείς, πάντως, θα σου δώσουμε όλη τη συνταγή της Mariko. Ρίχνεις από πάνω σως σόγια, μαγιονέζα και σριράτσα και ανακατεύεις. Στη συνέχεια, στην ουσία δημιουργείς ένα αυτοσχέδιο sushi hand roll, παίρνοντας ένα κομμάτι αποξηραμένο φύκι και πιέζοντάς το στο ρύζι σου, για να το γεμίσεις. Από δίπλα, το συνοδεύεις με φέτες αβοκάντο και κίμτσι. 

Θες να το κάνεις με σολομό, που μόλις έψησες, και με ρύζι, που μόλις έβρασες; Απλά βγάλε το παγάκι εκτός συνταγής και κάνε όλα τ’ άλλα με τον ίδιο τρόπο.

@emilymariko

😋

♬ original sound – Emily Mariko