Πλέον αισθανόμαστε ξεκάθαρα ότι είναι καλοκαίρι. Κυρίως γιατί ο καύσωνας έχει βαρέσει κόκκινο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι, προφανώς, ψάχνουμε όσους περισσότερους τρόπους γίνεται να δροσιστούμε. Είτε αυτό σημαίνει να ετοιμάσουμε παγωμένα cocktails, είτε να μπούμε στην κουζίνα και να μαγειρέψουμε τους πιο δροσιστικούς γαστρονομικούς συνδυασμούς

Κάποιοι αποφάσισαν να γίνουν λίγο πιο δημιουργικοί και να πειραματιστούν βάζοντας πράγματα στην κατάψυξη. Κάπως έτσι, φανταζόμαστε ότι προέκυψε το τελευταίο food trend του TikTok. Ο λόγος για το παγωμένο μέλι, που όλο και περισσότεροι φαίνεται να δοκιμάζουν. 

@londonbruncher

Trying the #frozenhoney TikTok trend – it’s so addictive! #frozenhoneytrend #frozenhoneychallenge #foryou #learnontiktok

♬ original sound – London Bruncher

Ο τρόπος να το κάνεις κι εσύ είναι εξαιρετικά απλός. Αγόρασε όποιο είδος μελιού εσύ θέλεις και άδειασέ το σε ένα πλαστικό μπουκάλι, όπως αυτά του νερού, μέχρι πάνω. Αυτό το σημείο η αλήθεια είναι ότι ίσως πάρει λίγη ώρα και ίσως έχει κατάληξη να πονέσουν λίγο τα χέρια σου. Στη συνέχεια, κλείσε το μπουκάλι και βάλ’ το στην κατάψυξη για όλο το βράδυ. Αν δεν μπόρεσες να το γεμίσεις μέχρι πάνω, τότε απλά τοποθέτησέ το ανάποδα. Όταν το βγάλεις, το παγωμένο μέλι σου θα είναι έτοιμο. Απλά άνοιξε το μπουκάλι και πίεσε το. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το μέλι να έχει μία στέρεη μορφή, που θυμίζει ζελέ. 

@glossybearss

excuse when my hands where shaking trying to squeeze it out 😭 #MaybellineSwipeIt #foryou #fypシ

♬ original sound – t

Οι περισσότεροι, που το έχουν δοκιμάσει, εξηγούν ότι η γεύση και η υφή στο στόμα είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι. Σαν να τρως παγωμένο μέλι, που λιώνει στο στόμα σου, και είναι αρκετά γλυκό. Οπότε, προφανώς, μην το δοκιμάσεις αν δεν σου αρέσει το μέλι. Αν σου αρέσει, μπορείς είτε να το φας κατευθείαν έτσι μόνο του, είτε να το ρίξεις, για παράδειγμα, στο τσάι σου, ώστε να παγώσει και να γίνει πιο γλυκό.

@laurentrendzit

This was so satisfying 🤤😍🍯 #experiment #frozenhoney #honey #MaybellineSwipeIt #fyp

♬ original sound – Laurentrendzit

Παρόλα αυτά, αρκετοί είναι οι διατροφολόγοι που προειδοποιούν ότι οι μεγάλες ποσότητες μελιού (ειδικά σε ένα άδειο στομάχι) μπορούν να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές όπως ερεθισμοί και διάρροιες, επομένως πρόσεχε αν θέλεις να το δοκιμάσεις και κάντο με μέτρο. Μία ή δύο κουταλιές αρκεί!