Δεν έχουμε παράπονο από το TikTok. Πάντα φροντίζει να μάς συστήνει νέα food trends, που κάνουν να μάς τρέχουν τα σάλια και μάς πείθουν αργά ή γρήγορα να τα δοκιμάσουμε. Αυτό αυτές τις μέρες κατάφερε η Frederikke Kjær Wærens, με το βίντεο της για στριφογυριστό ψωμί cinnamon roll να γίνεται viral και να μάς κάνει να βγάλουμε αλεύρι και μαγιά από το ντουλάπι και να βάλουμε το μίξερ στην πρίζα.

@frederikkewaerens

Since my last video went viral here is another one of the final result✂️

♬ Let Me Blow Ya Mind – Eve

Ναι, καλά κατάλαβες. Το δοκιμάσαμε, για να μπορούμε τώρα να σού πούμε αν αξίζει κι εσύ να του δώσεις μία ευκαιρία. Θα ξεκινήσουμε λέγοντάς σου ότι η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, αλλά αρκετά χρονοβόρα, οπότε αν δουλεύεις, άφησέ το για το Σαββατοκύριακο ή για το επόμενο ρεπό σου. Το τελικό αποτέλεσμα αξίζει 100%, αφού είναι πεντανόστιμο και λαχταριστό. Γευστικά θα σού λέγαμε να περιμένεις κάτι ξεκάθαρα ανάλογο των κλασικών cinnamon rolls απλα σε μία πιο fun οπτικά μορφή. 

Πώς θα το φτιάξεις κι εσύ; 

Όλη η διαδικασία υπάρχει στο βιντεάκι παρακάτω, οπότε εδώ θα σου γράψουμε κυρίως ποσότητες και χρόνους, για να βγάλεις δύο “φρατζόλες”. Για τη ζύμη, αρχικά θα χρειαστείς 6κ.γ. ξηρή μαγιά, 2 κούπες ζεστό γάλα, 3/4 της κούπας ζάχαρη, 1κ.γ. κάρδαμο, 1κ.γ. αλάτι και 2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Θα τα ανακατέψεις στο μίξερ σου, θα προσθέσεις 2/3 της κούπας βούτυρο και άλλες 2,5 κούπες αλεύρι και θα ανακατέψεις ξανά για 5 με 10 λεπτά. Στο τέλος, θα αφήσεις τη ζύμη να φουσκώσει.

Μόλις περάσει 1 ώρα, θα χωρίσεις τη ζύμη σε δύο κομμάτια, θα την ανοίξεις και θα της απλώσεις τη γέμιση. Αυτή αποτελείται από 1 κούπα μαλακό βούτυρο, 4κ.σ. κανέλα, 1/4 της κούπας ζάχαρη, 3/4 της κούπας καστανή ζάχαρη και 4κ.σ. αλεύρι. Ρολάρεις τη ζύμη, αρχίζεις να κόβεις με ένα ψαλίδι όπως θα δεις στο βίντεο, τοποθετώντας τις γωνίες εναλλάξ αριστερά και δεξιά, και αφήνεις τη ζύμη να φουσκώσει για ακόμα 30 λεπτά. Μόλις αυτά περάσουν, αλείφεις με ένα αβγό από πάνω και τα βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά, καλύπτοντας στο 15λεπτο με αλουμινόχαρτο. Σημαντική λεπτομέρεια, που προκύπτει από δικό μου ατύχημα, είναι να τα ελέγξεις πριν το 15λεπτο, αν ξέρεις ότι ο φούρνος σου είναι κάπως πιο δυνατός. 

Μόλις τα ξεφουρνίσεις, τα αλείφεις με ένα σιρόπι από 3,5κ.σ. νερό και 4κ.σ. ζάχαρη, που θα έχεις βράσει μέχρι η τελευταία να διαλυθεί. Αφήνεις να κρυώσει και για φινάλε τρως έτσι ή τα “λούζεις” με ό,τι θες εσύ. Προσωπικώς έμεινα στην κλασική επιλογή των cinnamon rolls, με ένα γλάσο από άχνη ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας και χυμό λεμονιού. Απόλαυσε με το πρωινό σου, τον καφέ σου ή όποια άλλη στιγμή της μέρας σού έρθει η λιγούρα. 

@nikoletta.st

Cinnamon bread😍 (inspired by @Frederikke Kjær Wærens’ videos 💕) #cinnamon #bread #baking #foodtok #foodtiktok #foodontiktok #cinnamonroll #food

♬ original sound – Gina Brillon

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!