Πότε ήρθε το 2021, πότε διανύουμε την τελευταία του εβδομάδα κανείς δεν ξέρει, όμως όσο ο καιρός είναι κρύος, οι ειδήσεις ακόμα μας προκαλούν κατάθλιψη και δεν μπορούμε να βγούμε να φάμε στα εστιατόρια, η καθημερινή μας ψυχαγωγία εξακολουθεί να είναι το να χαζεύουμε φαγητό στο ίνσταγκραμ. Για ακόμα μία φορά οι Έλληνες foodbloggers μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους, με συνταγές ευφάνταστες και πρωτότυπες, άλλες εύκολες άλλες πιο περίπλοκες, άλλες αλμυρές και άλλες γλυκές αλλά όλες το ίδιο φωτογενείς και λαχταριστές. Ιδού όσες ξεχωρίσαμε στο ατέλειωτο scroll μας:

To ψητό φιλέτο ψαριού με με πατάτες και σος πορτοκαλιού των Mediterranean Harmony Diaries
Καταρχάς πόσο φωτεινό και όμορφο πιάτο; Δεύτερον είναι η πρώτη φορά που βλέπω ψάρι να συνοδεύεται με σος πορτοκαλιού και μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός. Πείτε κι άλλα!


Oι σοκολατένιες βάφλες της Δέσποινας
Οι οποίες φαίνονται τόσο νόστιμες που θα μπορούσαν να με κάνουν να σηκωθώ από το κρεβάτι το πρωί και αυτό λέει ΠΟΛΛΑ.


To φλωμάρι Λήμνου με χοιρινό και σάλτσα ανθότυρο της Ιωάννας
Που έχει μονοπολήσει τις σκέψεις μου από τότε που το είδα και δεν μπορώ να ησυχάσω μέχρι να το γευτώ.


Tα νιόκι με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και Κρητική γραβιέρα της Ρούλας
Διότι τι καλύτερο για μία κρύα νύχτα από το να πάρεις αγκαλιά αυτήν την γάστρα και να την αφήσεις να σου ζεστάνει την ψυχούλα;


H παστουρμαδόπιτα της Zorzet
Θα το ομολογήσω, δεν είχα φάει παστουρμά ποτέ στην ζωή μου μέχρι πέρσι που δοκίμασα κι εγώ πρώτη φορά αντίστοιχη πίτα και συγκλονίστηκα. Μου τρέχουν τα σάλια με αυτήν την φωτογραφία.


Pistacchiotti της Νίνας
Μικρές μπουκίτσες που μοιάζουν με σταγόνες ευτυχίας και σου γεννιέται η επιθυμία να μην ησυχάσεις μέχρι να τα εξαφανίσεις όλα.


H πουτίγκα λωτού του Γιάννη
Την έχει φτιάξει με καλβαντος, φιστίκι Αιγίνης και τρουφάκια ξερού σύκου-πικρής σοκολάτας και είναι ό,τι πιο πρωτότυπο έχω ακούσει εδώ και αρκετό καιρό. Θα πλήρωνα για να το δοκιμάσω. Take my money!


H τσουκνιδόπιτα της (μαμάς της) Βίκυς
Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο γκαραντί από μία μαμαδίστικη τυρόπιτα και όπως φαίνεται η συγκεκριμένη, σίγουρα θα ήθελα πέντε κομμάτια σε ένα ταπεράκι.


Tα bagels της Αγγελικής
Σε ό,τι έχει να κάνει με στρογγυλούς υδατάνθρακες, τα bagels είναι σίγουρα πρώτα στην λίστα. Τα συγκεκριμένα φαίνονται τόσο επιτυχημένα όσο τα αγορασμένα και θα ήθελα να τα βουτήξω σε cream cheese και φυστικοβούτυρο.


H τάρτα της Madame Gateux
Kαταρχάς, φωτογραφικό αριστούργημα. Κατά δεύτερον ακούστε εδώ πράγματα: Βάση από αλεύρι κινόα και αμύγδαλο, γέμιση με γιαούρτι καρύδας και επικάλυψη με φιλεταρισμένα μανταρίνια, γκρέιπφρουτ και σιρόπι σφενδάμου. ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΆΛΛΟ.


To fondant της Αθηνάς
Έχει φυστικοβούτυρο και σάλτσα raspberry και από ότι το βλέπω λιώνει πριν καν φτάσει στο στόμα. Θέλω να το τρώω κάθε μέρα μέχρι να φύγει ο χειμώνας, ευχαριστώ.


Η κολοκυθόπιτα της Ραφαέλας
Διότι λατρεύω την κολοκυθόπιτα ως έχει, όμως αυτή έχει φτιαχτεί με γέμιση από φέτα, τραχανά και γραβιέρα και μου απέσπασε κατευθείαν την προσοχή. Υπόσχεται πως είναι μία ιδιαίτερη και πεντανόστιμη γεύση και πραγματικά το πιστεύω!

Αν θελετε να θαυμασουμε, να διαβασουμε, να λιγουρευτουμε και τιΣ δικεΣ σαΣ συνταγεΣ, το μονο που εχετε να κανετε αφου ανεβασετε την φωτογραφια σαΣ ειναι ενα tag στον λογαριασμο μαΣ στο instagram. Τα λεμε την επομενη εβδομαδα! Καλα μαγειρεματα!

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!