Έχουμε πλέον χωνέψει ότι όσο υπάρχει TikTok και χαζεύουμε σε αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει ιδιαίτερα μεγάλη χρονική περίοδος με εμάς να μην βλέπουμε κάποιο νέο food trend του και να θέλουμε να το δοκιμάσουμε. Και δεν είναι λίγες οι φορές, που όντως καταλήγουμε να τα δοκιμάζουμε. Εξάλλου, νιώθουμε χρέος μας να δοκιμάσουμε εμείς την τύχη μας μαζί τους, για να σού πούμε αν αξίζει να ξοδέψεις κι εσύ χρόνο και υλικά σε αυτά. Γι’ αυτό φροντίζουμε ακόμα μία φορά. 

Τις τελευταίες μέρες, το for you page μας έχει γεμίσει με χρήστες, που δοκιμάζουν το milk toast. Το νέο food trend, που αποτελεί παραλλαγή του french toast και που υπόσχεται να γίνει το νέο αγαπημένο μας πρωινό και brunch. Εμείς το δοκιμάσαμε, λοιπόν, για να δούμε αν το hype πράγματι έχει λόγο ύπαρξης ή αν απλά μάς προτείνουν με τόσο ενθουσιασμό μουλιασμένο ψωμί. 

Τι χρειάστηκε να κάνουμε; Αρχικά, να συγκεντρώσουμε τα υλικά μας, δηλαδή το ψωμί, το γάλα, το βούτυρο και την κανέλα. Το πρώτο βήμα είναι να ρίξουμε γύρω στη μία κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι μας να λιώσει και μετέπειτα, μόλις αυτό γίνει, να βάλουμε μέσα και το ψωμί μας -μία ή δύο φέτες, ανάλογα το μέγεθος του σκεύους σου-. Αμέσως μετά, ρίχνουμε γάλα, αρκετό ώστε να βραχεί το ψωμί σε όλα τα σημεία, αλλά όχι να καλυφθεί εντελώς, και πασπαλίζουμε με κανέλα. Περιμένεις η μία μεριά να πάρει χρώμα και, μόλις αυτό συμβεί, αναποδογυρίζεις. Όταν πάρει χρώμα και η άλλη μεριά, σερβίρεις με ό,τι topping εσύ θες. Προσωπικά ακολουθήσαμε την original πρόταση για το food trend, με σιρόπι σφένδαμου και λίγη μπανάνα. 

Αυτό ήταν. Η όλη διαδικασία δεν παίρνει ούτε δέκα λεπτά, ενώ οι πιθανότητες λένε ότι έχεις ήδη όλα τα βασικά υλικά στο σπίτι σου. Οπότε βάσει αυτών των κριτηρίων, δεν έχεις ιδιαίτερα πολλά να χάσεις με το να το δοκιμάσεις. Επίσης, το τελικό αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, οπότε ναι, θα λέγαμε ότι και αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο να τούς δώσεις μία ευκαιρία. Η γεύση θυμίζει πράγματι αρκετά το french toast, αλλά θα σε βολέψει ιδιαίτερα αν δεν έχεις αδυναμία στα αβγά. 

Συνοπτικά, δοκίμασέ το και μετά θα νιώθεις ότι τζάμπα τόσο καιρό πέταγες δεκάευρα (τουλάχιστον) σε μπραντσάδικα, όταν μπορούσες να φτιάξεις αυτό μόνος σου. Στο παρακάτω βίντεο θα δεις να το αποδεικνύουμε, με μουσική υπόκρουση από Bridgerton για να το ευχαριστηθείς ακόμα περισσότερο. 

@nikoletta.st

Milk Toast 🍞 #foodtrend #breakfast #brunch #recipe #banana #bread #foodtiktok #foodtok #foodontiktok

♬ Wildest Dreams – Duomo

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!