Το TikTok μάς έχει συνηθίσει σε food trends, τόσο νόστιμα όσο και περίεργα. Ένα από τα πιο πρόσφατα θα λέγαμε ότι ξεκάθαρα κατατάσσεται και στις δύο κατηγορίες. Ποιο είναι αυτό; Το κερί βουτύρου. 

Εδώ και κάποιες μέρες, βλέπουμε βίντεο στο TikTok με αναμμένα κεριά, μέσα στα οποία οι χρήστες βουτούν το ψωμί τους και μετά το τρώνε. Στην αρχή, φοβηθήκαμε ότι θα καταλήξουν να δηλητηριάζονται. Γρήγορα, όμως, συνειδητοποιήσαμε πως αυτό, που βλέπαμε, ήταν 100% βρώσιμο. Το κερί ήταν στην πραγματικότητα βούτυρο, το οποίο βρήκαν τρόπο να το κάνουν να λιώνει με τον ξεκάθαρα πιο ευρηματικό και συγχρόνως ρομαντικό τρόπο. 

@sooziethefoodie

Truffle wagyu dipped in bone marrow butter candle #steaktiktok #wagyu #bonemarroq #butter

♬ sonido original – tuvidajuju

Βαριέσαι τη διαδικασία; Κι όμως, μιλάμε για κάτι πολύ εύκολο και γρήγορο. Αρχικά, φυσικά, χρειάζεσαι μία πλάκα βουτύρου. Αυτή θα την τυλίξεις σε μία μεμβράνη φαγητού και μετά θα την πιέσεις προς τα κάτω, ώστε το βούτυρο να γίνει πλακέ. Άνοιξε την μεμβράνη από πάνω και τοποθέτησε στο κέντρο του βουτύρου ένα βρώσιμο φιτίλι ή ένα στριφογυρισμένο κομμάτι λαδόκολλας -κάτι πάντως, που να μην είναι τοξικό-. Μετά ρόλαρε το βούτυρο γύρω από το φυτίλι και άρχισε να του δίνεις σχήμα κεριού με τα χέρια σου. Και είσαι έτοιμος. Το μόνο που μένει είναι να το ανάψεις και, μόλις αρχίσει να λιώνει, να βουτήξεις σε αυτό το ψωμί σου ή ό,τι άλλο θες. 

@sooziethefoodie

My favorite thing to make is hands down butter candles #candle #butter #nye

♬ TO THE MOON – Jnr Choi

Σού φαίνεται μεγάλη η διαδικασία; Δεν θα σε κρίνουμε. Έχεις την εναλλακτική να πάρεις την πλάκα βουτύρου σου, να της κάνεις μία τρύπα στο κέντρο με μία οδοντογλυφίδα και να βάλεις σε αυτήν τον φυτίλι σου. Η μοναδική βασική διαφορά θα είναι η λιγότερο αληθοφανής εικόνα του. 

@cupcakeproject

It’s getting to be candle season. You needed a reminder about this. #candle #butter #diyproject

♬ Stuck in the Middle – Tai Verdes

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!