Καλώς ή κακώς, όταν πας σε μία συνέντευξη για δουλειά, η εμφάνιση θα παίξει και αυτή τον ρόλο της. Από τις κινήσεις και τις εκφράσεις μέχρι τα μαλλιά και τα ρούχα σου. Ναι, ένα απλό κοστούμι είναι δυνατόν να σου δώσει ή να σου στερήσει έστω και μισή ευκαιρία για μία θέση. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν όλη την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοστούμι και μάλιστα σε ένα νέο και έστω σχετικά καλό. Πώς μπορεί να καλυφθεί σε ένα αρχικό επίπεδο η οικονομική ουσιαστικά αυτή ανισότητα ως προς τις ευκαιρίες εργασίας; Αυτό ακριβώς προσπαθεί να ανακαλύψει το H&M.  

Το πρόγραμμα του H&M για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση

Το κατάστημα έχει αρχίσει εδώ και κάποιο διάστημα σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο το πρόγραμμα ONE/SECOND/SUIT. Με αυτό, επιτρέπει τη δωρεάν ενοικίαση ενός κοστουμιού του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει όποιος δεν θέλει να πληρώσει; Να το έχει αφήσει μέσα σε ένα 24ωρο, μέσα στην τσάντα του, σε ένα από τα συνεργαζόμενα με το H&M καθαριστήρια. Όσο για το πώς μπορεί κάποιος να νοικιάσει; Πηγαίνοντας με ραντεβού σε συγκεκριμένα καταστήματα των H&M στη χώρα. Ή να κλείνοντας online την ενοικίαση για να πάει το κοστούμι στο σπίτι του.  

© H&M

Μάλιστα, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, το H&M έχει δημοσιεύσει και κάποιες οδηγίες, για να κάνεις καλή εντύπωση στη συνέντευξή σου. Αυτές είναι να φτάσεις νωρίς, ώστε να ηρεμήσεις και να συγκεντρωθείς, να γνωρίζεις το όνομα του ανθρώπου που θα σου πάρει συνέντευξη και να τον κοιτάς στα μάτια, να μη φοβάσαι να πεις την άποψή σου, να είσαι ευθύς για το πόσο θες τη δουλειά και, σε περίπτωση που η συνέντευξη είναι διαδικτυακή, να ελέγξεις πριν το μικρόφωνο και την κάμερα σου και ότι το background σου δεν θα κάνει κακή εντύπωση.  

© H&M

Να πούμε, βέβαια, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δοκιμαστικό για μερικούς μήνες. Μόλις η περίοδος του τελειώσει, το H&M θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει με αυτό ή όχι και αν θα το επεκτείνει. Εμείς, πάντως, ελπίζουμε να περάσει και από την Ελλάδα και να διευρυνθεί πέρα από το αντρικό τμήμα ένδυσης της εταιρείας ρούχων.