Έχουμε συνηθίσει τον οίκο Balenciaga να μάς τραβάει την προσοχή με τις δημιουργίες του. Αυτό το κατάφερε ξανά με την 90,6% sustainable pre-collection για τον Χειμώνα 2021, την οποία επιμελήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Demna Gvasalia. Όλα τα κομμάτια έχουν μία ξεκάθαρη street style αισθητική και τα μοντέλα φωτογραφήθηκαν με αυτά από τον Patrick Welde μπροστά από μαύρο background. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του photoshop, τοποθετήθηκαν σε διαφορετικά διάσημα αξιοθέατα του πλανήτη, δείχνοντας πώς όλα τα σύνολα φοριούνται κυριολεκτικά παντού. 

© Balenciaga

Αν και όλα μάς τράβηξαν την προσοχή, ένα ξεχώρισε περισσότερο. Όχι μόνο για το σχέδιο του, αλλά και για την πηγή έμπνευσής του. Ο Gvasalia σχεδίασε ένα goth αισθητικής μαύρο maxi παλτό, με φουσκωτά μανίκια και δαντέλα. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος αποκάλυψε στην αμερικανική Vogue ότι πρόκειται για μία goth εκδοχή του νυφικού φορέματος της Diana, που είχε σχεδιαστεί από τον David Emanuel και το οποίο είδαμε να αναδημιουργείται στο The Crown 

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο; Σκοπός ήταν όποιος το φορέσει να νιώθει σαν γαλαζοαίματος, αλλά και edgy και χαλαρός. Γι’ αυτό, παρά το έντονο statement παλτό, από μέσα το μοντέλο φοράει απλά ένα t-shirt και ένα τζιν παντελόνι.  

© Balenciaga