Τρία χρόνια πριν ο Γιώργος Μεσημέρης αστειεύονταν με το γεγονός να κάνει το δικό του brand στους φίλους του, ώσπου μία μέρα μπήκε απλά σε ένα μαγαζί και τύπωσε “για πλάκα” έξι T – shirt με αγγλικές λέξεις γραμμένες σε κυριλλικό αλφάβητο. Έπειτα έστησε μία DIY φωτογράφιση και γύρισε ένα βίντεο για να πει την δική του ιστορία.

Τρία χρόνια μετά έχει δει το fashion project HARD Clo να απογειώνεται αποδεικνύοντας τη διαχρονική ένταση που διαθέτει μία εμπνευσμένη στάμπα και δημιουργώντας μία δική του ξεχωριστή γλώσσα η οποία μιλά για όλα εκείνα που απασχολούν το δημόσιο διάλογο. Την ταυτότητα φύλου – όλες οι συλλογές μπορούν να φορεθούν από όλους -, τη μετανάστευση, την εθνικότητα”. Ο Γιώργος Μεσημέρης πιστεύει ότι η μόδα και η pop κουλτούρα μπορούν να γίνουν από τους πιο δυνατούς μοχλούς αλλαγής της κοινωνίας.

Ο δημιουργός του HARD Clo, Γιώργος Μεσημέρης

Για τη σεζόν 20 – 21 επέστρεψε με την χειμερινή εκδοχή της συλλογής MayDay.  “Η συλλογή MayDay έτρεχε στο μυαλό μου πολύ πριν την ύπαρξη του COVID-19. Έμπνευση για όλο αυτό ήταν “Η Σχεδία της Μέδουσας” ένας δραματικός πίνακας του Ζιρεκώ. Ένα ναυάγιο που μέσα σε αυτό σημειώθηκαν και κανιβαλισμοί. Δεν απέχουν οι ιστορίες αν σκεφτείς αυτό που ζήσαμε ως ναυάγιο, όμως υπάρχει πάντα ένας φάρος ελπίδας, αυτό προσπαθώ να πω και μέσα από το συλλογή. Αν βυθιστείς, αν πέσεις, εσύ είσαι ο φάρος του εαυτού σου για να σου δώσεις δύναμη και σηκωθείς ξανά. Η μέδουσα ήταν η ελπίδα στο απόλυτο σκοτάδι”.

Storm T-Shirt

HARD Knitwear

Η συλλογή MayDay AW 20-21 βασίζεται στα χειρότερα χαρακτηριστικά και τις καλύτερες αρετές της ανθρώπινης φύσης. Τρία items που έχουν γίνει πλέον σήμα κατατεθέν του HARD Clo, τα T-Shirt, τα hoodies και τα beanies είναι και εδώ παρόντα ίσως στην πιο σκοτεινή εκδοχή τους μέχρι σήμερα, ενώ τα χαρακτηριστικά τυπώματα με το κυριλλικό αλφάβητο έχουν “μαλακώσει”, καθώς σε μερικά κομμάτια έχουν χρησιμοποιηθεί μικρά γράμματα, αντί των κεφαλαίων που δίνουν το χαρακτηριστικό boldness στο brand – καθώς το μήνυμα της συλλογής είναι από μόνο του πολύ ισχυρό. Παράλληλα – όπως σε κάθε συλλογή καινούρια HARD Clo. – απρόβλεπτα item κάνουν την εμφάνισή τους όπως ένα oversized φουλάρι με τύπωμα κι ένα πλεκτό, ενώ το μαύρο αντιανεμικό της φετινής συλλογής, επιβλητικό, είναι προορισμένο για να γίνει το statement κομμάτι ακόμα και του πιο απλού outfit. 

MayDay AW20 – 21

Oversized Cataclysm HARD bag

Aesthetics

Δείτε όλη τη συλλογή MayDay AW 20-21 εδώ.

Photo: Spyros Kokkonis 

Art Direction and Design: No Mas No More 

Fashion: George Karapetis 

Grooming: Sophia Kossada 

Models: Lorenzo /Argyris