Είναι πια γνωστό. Αν το 2020 και το πρώτο μισό του 2021 ήταν ο καιρός της πιτζάμας, το 2022 είναι η χρονιά του ξεφαντώματος, αισθητικά μιλώντας. Η συντριπτική πλειοψηφία των σχεδιαστών έχουν ήδη στραφεί ολοταχώς εδώ και μια σεζόν στο πλουμιστό partywear και σε κομμάτια που αναδύουν σεξαπίλ και ερωτισμό, σηματοδοτώντας έτσι τον ερχομό της “άνοιξης” (μεταφορικά, όχι μετεωρολογικά). Και παρ’ ότι είμαστε ακόμα στα βάθη του φετινού χειμώνα και της “κλεισούρας”, πιστέψτε μας, οι πιο φωτεινές μέρες έρχονται, και οι εν λόγω χαρούμενες αισιόδοξες τάσεις θα είναι εδώ για να τις ντύσουν.

 

Στα ιδια πλασία λοιπόν δεν μπορούν παρά να κινηθούν και οι τάσεις του μακιγιάζ, που φέτος είναι πιο έξτρα και από επεισόδιο του RuPaul’s Drag Race, ή μάλλον για να μην είμαστε άδικοι, εξίσου έξτρα. Ανάμεσά τους και το make-up trend για το οποίο θα σας μιλήσουμε εδώ από κάτω, αυτό που θέλει τις βλεφαρίδες μεγάλες, πλούσιες και πολύχρωμες!

 

Όπως επιβεβαιώνει και η makeup artist, Bianka Manderson, “Οι χρωματιστές βλεφαρίδες έχουν σίγουρα αρχίσει να επιστρέφουν”. Εξηγώντας τα υπέρ της τάσης αυτής, η μακιγιέζ λέει, “Βοηθούν να εκφράσεις την δημιουργικότητά σου και αναδυκνύουν την μοναδικότητά σου. Κάνουν επίσης τα μάτια να ξεχωρίζουν με τρόπο που οι φυσικές μαύρες ή καφέ βλεφαρίδες δεν μπορούν.”

Πηγαίνοντας από την θεωρία στη πράξη, η Manderson προτείνει ψεύτικες βλεφαρίδες, είτε μόνιμες είτε ημιμόνιμες, για έξτρα εντυπωσιακό εφέ, ενώ έχει και ένα ακόμα τιπ σχετικά με το τι ταιριάζει σε ποιον. Όπως λέει, για άτομα με μπλε ή πράσινα μάτια, βλεφαρίδες σε χρώματα όπως το μωβ και το ροζ είναι ιδανικά, ενώ για αυτούς  με καστανά μάτια, αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε θα δώσουν αυτή την παραπάνω ένταση στο βλέμμα.

Παρ΄ότι οι ψεύτικες βλεφαρίδες θα έχουν το πιο έντονο εφέ, αν δεν είναι του γούστου σου ή απλά δεν θες κάτι μόνιμο, μπορείς εννοείται να εφαρμόσεις την τάση και στις δικές σου βλεφαρίδες. Οι επιλογές είναι πολλές. Αν δεν το έχεις και τόσο πολύ με το μακιγιάζ, πήγαινε στα εύκολα και διάλεξε ένα χρωματιστό μασκάρα, σε όποιο χρώμα επιθυμείς. Καθώς ωστόσο η χρωματική ποικιλία σε αυτά τα προϊόντα δεν είναι πολύ μεγάλη, αν θες μια πολύ συγκεκριμένη απόχρωση, και έχεις το χρόνο και την όρεξη να ασχοληθείς, το τρικ μπορείς να κάνεις και με ένα πηχτό eyeliner ή σκια pomade. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσεις το eyeliner πάνω στις βλεφαρίδες σου, μέχρι να τις δεις να παίρνουν την απόχρωση που θες. Αν χρησιμοποιήσεις σκιά pomade, μπορείς να πάρεις λίγο προϊόν με ένα πινέλο, και να το εφαρμόσεις με τον ίδιο τρόπο.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!