Άλλη μια χρονιά (που πραγματικά δεν ξέρουμε τι είδους επιθετικό προσδιορισμό να της δώσουμε), φτάνει στο τέλος της κι εμείς σας έχουμε ετοιμάσει άλλη μια ετήσια ανασκόπηση. Αυτή τη φορά βέβαια δε συγκεντρώσαμε κάτι που πρέπει να κρατήσουμε στη μνήμη μας νοσταλγικά, αλλά κάτι που καλό θα ήταν να ξεχάσουμε με κάθε τρόπο. Μιλάμε φυσικά για τα trends του TikTok μέσα στο 2021 που αφορούν το skincare και γενικά την ομορφιά, και τα οποία αποδείχθηκαν από ατυχή ως και επικίνδυνα. Πάμε να τα δούμε ένα ένα, και προς θεού, μη τα δοκιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι.

 

Ημιμόνιμο Τατουάζ Φακίδες

@jamiiee.2

If I don’t laugh I’ll cry 🥺✌️ #facetattoo #fail 😆

♬ You Brussle sprout – Anneli

Η όλη φάση ξεκίνησε με την Κ beauty τάση που μεσουράνησε πέρυσι, τις τεχνητές φακίδες με κάποιο χρωματιστό μολύβι ή eyeliner. Και κλασσικά, ό,τι μας αρέσει πολύ, εμείς οι άνθρωποι το κάνουμε στην υπερβολή του και καταλήγουμε να το καταστρέφουμε. Έτσι έγινε και με αυτό το trend όταν σύσσωμο το TikTok άρχισε να αναβάζει βιντεάκια ζωγραφίζοντας πια τις φακίδες σαν ημιμόνιμο τατουάζ με χέννα. Αυτό στις περισσότρες περιπτώσεις δεν πήγε πολύ καλά, με αποτέλεσμα οι πλειοψηφία των χρηστών που το δοκίμασαν να βρίσκονται σε μια συναισθηματική κατάσταση ανάλογη της παραπάνω κοπέλας. Που όπως πολύ εύστοχα σχολιάζει για τις ημιμόνιμες φακίδες της, “Αν δε γελάσω θα αρχίσω να κλαίω.”

 

Λιπαντικό σε θέση primer

@seananthonyv

LUBE AS PRIMER?! #seananthony #makeupfyp #beautytips #makeup #viralmakeup #makeuphacks #beauty #mua #lifehack #lubeprimer

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Ναι ναι καλά διαβάσατε. Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε πως ξεκίνησε αυτό το trend. Tύπου κάποιος ξύπνησε ένα πρωί, είδε το λιπαντικό δίπλα του και είπε “μα πως δεν είχα σκεφτεί να το χρησιμοποιήσω σαν primer νωρίτερα”. Γενικά σαν τιπ ομορφιάς σύμφωνα με τους ειδικούς, όχι απλά δεν βγάζει κανένα νόημα αλλά μάλιστα μπορεί να είναι και πολύ κακό για το δέρμα. Τι αποτελέσματα μπορεί να έχει; Στην καλύτερη θα σου δημιουργήσει ακμή και στη χειρότερη αλλεργική αντίδραση. Φιλική συμβουλή στους GenZers από εμάς τα σοφά πλέον γηραιά millenials. Αφήστε τα λιπαντικά στη κρεβατοκάμαρα και αγοράστε ένα κανονικό primer, δε θέλει πολλή σκέψη.

 

“Φυσικό” Contouring

@stopiteli

I am convinced this works! #tutorial #contour #summer #lifehack #hack #beautyhack #snatched #tiktokwellness #hiddentalent

♬ original sound – Eli Withrow

Εντάξει τώρα τα έχουμε δει όλα. Εν συντομία, σύμφωνα με το παραπάνω trend μπορείς να αποκτήσεις “φυσικό” contouring. To μόνο που χρειάζεται να κάνεις; Να βάλεις αντηλιακό στα μισά περίπου σημεία του προσώπου, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι ανάλογες σκιάσεις. Κοινώς, για να καταφέρεις αυτή τη τρομερή τάση, πρέπει να πάθεις ηλιακό έγκαυμα στο μισό σου πρόσωπο. Ευχαριστώ αλλά όχι, ευχαριστώ.

 

Πολλές και παχιές στρώσεις foundation

 

@meredithduxbury

What is everyone’s favorite color? 💚🧩🍏🍀🐢

♬ Save Your Tears – The Weeknd

Στην βάση των beauty trends του TikTok υποτίθεται ότι βρίσκεται ένας στόχος. Να μας δώσουν διάφορα τιπς ομορφιάς που πρώτον δεν είχαμε σκεφτεί, και δεύτερον έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα στη ρουτίνα μας. Μολονότι το πρώτο σκέλος το ικανοποιούν όλες οι παραπάνω τάσεις, το παράπονό μας είναι ότι καμία δεν ανταποκρίνεται στο δεύτερο. Συμπεριλαμβανομένης της παρούσας. Γιατί ρε παιδιά να χαραμίσω το μισό μου μπουκαλάκι του makeup μου και επίσης, γιατί να θέλω να φαίνομαι τόσο απελπιστικά παστωμένη (no offence στο κορίτσι από πάνω, αν της αρέσει εμείς περισσεύουμε). Συμπέρασμα, παρ’ ότι το να εφαρμόζεις 23 στρώσεις makeup δεν είναι “επικίνδυνο”, σίγουρα δεν είναι μια τάση που  θα μας προσφέρει κάτι παραπάνω.

 

Λιμάρισμα Δοντιών

@dr.m_

Another day spitting some facts about Tik Tok trends #dentist #nailfile #teeth

♬ original sound – Suhail Mohiuddin

Και με αυτό σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Τι κάνανε τα παιδιά σε αυτό το trend; Λιμάρανε τα δόντια τους με τη λίμα των νυχιών (για το θεό τι απέγινε ο κοινός νους). Γιατί; Για να τα ισιώσουν. Εμείς και μόνο που το σκεφτόμαστε ανατριχιάζουμε, αυτοί πως το έκαναν στα δοντάκια τους αυτό, είναι ένα μόνο από τα πολλά ερωτήματα που έχουμε για αυτή τη τάση. Εν πάσει περιπτώσει, πολύ γρήγορα ανέλαβαν δράση οι ενήλικες στο δωμάτιο, aka οι οδοντίατροι, οι οποίοι έσπευσαν να ενημερώσουν ότι το λιμάρισμα των δοντιών πρέπει να γίνεται μόνο από ειδικούς και ότι πρέπει να το σταματήσουν άμεσα όποιο το κάνουν.

Και έχοντας δει αυτά, επαναλαμβάνουμε. Το κάθε πράγμα έχει μια καθορισμένη χρήση. Χρησιμοποιείτε τα λιπαντικά για το σεξ, τις λίμες για τα νύχια και το μυαλό για να σκέφτεται πριν κάνει.

 

 

 

 

 

 

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!