Υποθέτουμε δεν περίμενες εμάς να σού πούμε ότι το λινό είναι τάση. Σε ένα κατάστημα να έχεις μπει, είτε διαδικτυακά είτε διά ζώσης, και σίγουρα θα παρατήρησες ότι φέτος βλέπεις κρεμασμένα πολλά περισσότερα λινά ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά κομμάτια. Από τη μία, χαιρόμαστε γιατί είναι ένα εξαιρετικά άνετο και δροσερό ύφασμα. Από την άλλη, είναι και αρκετά δύσκολο. Δεν πρέπει, όμως, να σε αγχώνει.

Πώς θα αποφύγεις τις ζάρες

Το λινό είναι από τα πιο εύκολα υφάσματα να τσαλακωθούν και να γεμίσουν με ζάρες. Ο λόγος είναι δεν έχει σχεδόν καθόλου ελαστικότητα. Πολλοί, βέβαια, δεν αντιμετωπίζουν αυτή του την ιδιαιτερότητα ως αρνητικό στοιχείο, αλλά ως κάτι που προσθέτει στην ανέμελη γοητεία του. Ωστόσο, αν εσένα κάπως οι ζάρες στη δίνουν στα νεύρα υπάρχουν τρόποι να τις αποφύγεις. 

Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα tips, για να είναι τα λινά σου κομμάτια όσο πιο ατσαλάκωτα γίνεται. Μόλις τα πλύνεις, φρόντισε αμέσως να τα απλώσεις έξω, για να στεγνώσουν φυσικά με τον αέρα. Πάντα να τα κρεμάς στην ντουλάπα σου και να μην τα τοποθετείς διπλωμένα σε συρτάρια. Μπορείς να αποφύγεις το σιδέρωμα αν φοβάσαι ότι θα τα χαλάσεις (ή απλά βαριέσαι), αλλά αν επιμένεις σε αυτό, τότε σιδέρωσέ τα όσο είναι ακόμα νωπά. Αν δεν θες να τα σιδερώσεις, τότε η εναλλακτική είναι να τα βάλεις στο στεγνωτήριο μαζί με ένα παγάκι για όχι περισσότερο από δέκα λεπτά. Τέλος, αν βιάζεσαι να φύγεις και δεν προλαβαίνεις ούτε σιδέρωμα ούτε στεγνωτήριο, ψέκασε λίγο νερό στα πιο τσαλακωμένα σημεία και φτιάξε τα με το χέρι σου. 

Πώς θα το πλύνεις; 

Όπως είπαμε, το λινό δεν έχει ιδιαίτερη ελαστικότητα. Αυτό το κάνει να τσαλακώνει εύκολα, αλλά το κάνει και λιγότερο επικίνδυνο στο πλύσιμο. Δηλαδή; Είναι ύφασμα, που δεν ξεχειλώνει ούτε μαζεύει. Απλά φορά με τη φορά μαλακώνει. Αρκεί, λοιπόν, να το πλύνεις με κρύο νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό και ποτέ να μην χρησιμοποιήσεις πάνω του χλωρίνη. Γενικά, πάντως, είναι ένα υλικό αρκετά ανθεκτικό, οπότε αν δεν γίνει κάποιο ατύχημα, οι πιθανότητες λένε ότι θα το έχεις για χρόνια στην ντουλάπα σου. 

Τι κομμάτια να προτιμήσεις; 

Για φέτος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τάσεις, οπότε ουσιαστικά κάθε εκδοχή του είναι ευπρόσδεκτη. Αν θες έμπνευση, πάντως, ακολουθούν εικόνες, που ίσως σε βοηθήσουν. 

Λινό παντελόνι
Λινό σορτσάκι
Λινό φόρεμα
Λινό σακάκι
Λινό πουκάμισο
Λινή φούστα
Λινό σετ
Λινή ολόσωμη φόρμα

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!