Μιλώντας για μόδα, πολλές φορές στο μυαλό μας έρχεται ο ελιτίστικος χαρακτήρας της βιομηχανίας, αυτός που αφήνει έξω τον πολύ κόσμο και καμώνεται πως είναι το κάτι εξαιρετικό. Παρ’ ότι η παραπάνω ροή σκέψης δεν είναι ακριβώς λανθασμένη, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση προς την εκδημοκράτηση της μόδας, δηλαδή την στροφή προς έναν πιο προσβάσιμο τρόπο λειτουργίας της. Άλλωστε, ποιος άλλος ο ρόλος της από το να μας δίνει την δυνατότητα να εκφράσουμε με ρούχα την προσωπικότητά μας, και μέσα από αυτή την ενδυματολογική μανιέρα, να μας δώσει χαρά.

Ορισμένοι δυστυχώς για διάφορους λόγους δεν την χρησιμοποιούν με αυτό τον τρόπο, ωστόσο ένα νέο στυλ έχει ξεμυτίσει τις τελευταίες σεζόν με το όνομα dopamine dressing, το οποίο μας διδάσκει ακριβώς αυτό. Όπως δηλώνει και το όνομά του, αυτός ο τρόπος ντυσίματος είναι εδώ για να ανεβάσει την ντοπαμίνη μας, aka να μας φτιάξει την διάθεση. Κοινός παρονομαστής σε όλα τα σύνολα που αποτελούν dopamine dressing, τα έντονα χρώματα, τα ιδιαίτερα μοτίβα, τα πλουμιστά πατρόν και βέβαια η απόλυτη ελευθερία στο styling. Καθώς ωστόσο το συγκεκριμένο στυλ, μέσα στην σχετική εκκεντρικότητά του μπορεί να είναι λίγο περίπλοκο στην εφαρμογή του, πολλοί δεν ξέρουν από που να ξεκινήσουν. Παρακάτω λοιπόν σας έχουμε βρει 7 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε αυτό το στυλ στις εμφανίσεις σας ώστε να χαρείτε το ντύσιμό σας με όλη σας την ψυχή. Ιδού!

 

Statement φορέματα με πολύχρωμα μοτίβα

Μια από τις πιο χαρούμενες επιλογές που χαρίζουν τόσο ζωντάνια όσο και προσωπικότητα σε κάθε λουκ είναι ένα φόρεμα με πολύχρωμο μοτίβο. Για να κάνεις την διαφορά διάλεξε ένα με ιδιαίτερο μοναδικό πατρόν και κάνε μια statement dopamine dressing επιλογή.

 

Color-blocking με φλούο χρώματα

Όταν μιλάμε για dopamine dressing, το έντονα φωτεινά χρώματα είναι ένα από τα βασικά συστατικά. Για φέτος η τάση είναι οτιδήποτε φλούο, επομένω επέλεξε τρια κομμάτια σε διαφορετικά χρώματα, όποια σου αρέσουν και κάνε το τέλειο καλοκαιρινό color-blocking.

 

Τσάντες eye-candy

Για κάποιους με πιο ήσυχο στυλ, το dopamine dressing ίσως είναι αρκετά τολμηρό για τα γούστα τους. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, ωστόσο θες να δοκιμάσεις αυτό το στυλ, μπορείς να ξεκινήσεις από τα αξεσουάρ. Διάλεξε μια τσάντα που είναι σαν καραμελίτσα για τα μάτια, είτε σε κάποιο ιδιαίτερο σχήμα που θυμίζει γλυπτό (που είναι και τάση φέτος) είτε με ιδιαίτερα στοιχεία όπως παγέτες ή πούπουλα.

 

 

Πολύχρωμα σέξυ πλεκτά φορέματα

Καλοκαίρι και κροσέ πάνε μαζί, τελεία. Για να κάνεις το dopamine dressing το σωστό, διάλεξε ένα πολύχρωμο πλεκτό φόρεμα με ανοιχτή πλέξη και κάνε μια έξτρα σέξυ αλλά και έξτρα χαρούμενη εμφάνιση.

 

Statement παπούτσια σε ιδιαίτερα χρώματα

Στα ίδια πλαίσια με τις τσάντες, αν δεν θες να μπεις κατευθείαν στα βαθιά αυτού του κατάτι εκκεντρικού στυλ, μπορείς να κατευθυνθείς πρώτα στα αξεσουάρ. Επέλεξε για παράδειγμα ένα πολύ ιδιαίτερο μοναδικό παπούτσι, ψηλό ή χαμηλό σε ένα διαφορετικό χρώμα και κάνε την αρχή.

 

Print Clashing σύνολα με χαρούμενα καλοκαιρινά μοτίβα

Άλλος ένας τρόπος να εφαρμόσεις το dopamine dressing είναι με πολύ ιδιαίτερα φωτεινά χαρούμενα μοτίβα. Για να κάνεις το κάτι παραπάνω βρες δυο κομμάτια με τέτοια πριντς και συνδύασέ τα κάνοντας έτσι print clashing.

 

Έξτρα γκλαμ βραδινά φορέματα με ιδιαίτερα στοιχεία

Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να φωνάζει ενδυματολογική χαρά όσο ένα παγετέ χρωματιστό βραδινό φόρεμα με πούπουλα. Αν θες να το φορέσεις α λα dopamine dressing, δεν είναι απαραίτητο να το επιλέξεις για μια βραδινή έξοδο. Αντί αυτού μπορείς να το φορέσεις και απόγευμα με ένα χαμηλό σανδάλι ή και με sneakers κάνοντας ένα άψογο τολμηρό mix-and-match.