Είναι το TikTok το νέο κουλ μέρος σε ό,τι αφορά την GenZ; Όλα δείχνουν πως είναι, και όχι δε μιλάμε μόνο για τα views και για τα νούμερα. Από τις κοινότητες που έχουν χτιστεί στα πλαίσια αυτής της πλατφόρμας μέχρι τα challenges κάθε λογής που αλλάζουν εν ριπή οφθαλμού το TikTok φαίνεται πως έχει μεγάλη επιρροή τόσο στην ψηφιακή όσο και στην αληθινή ζωή αυτής της γενιάς, προσελκύοντας σιγά σιγά και μπόλικα μιλένιαλζ.

Ένα από τα φαινόμενα που επίσης ξεκινούν από την δημοφιλή πλατφόρμα αλλά μας αγγίζουν irl είναι και τα trends που προκύπτουν από εκεί. Ανάμεσα στα διάφορα που είδαμε τον τελευταίο καιρό, όπως dark academia, και archival dressing, τώρα έρχεται στο προσκήνιο ένα νέο, το “coquette aesthetic”. Η τάση που μετράει ήδη 780 εκατ. προβολές, και ανεβαίνει, περικλείει κάθε τι που συνδέεται με τον “όρο” coquette, δηλαδή, η γυναίκα που φλερτάρει. Τι σημαίνει αυτό; Βάλε στο νου σου ό,τι πιο θηλυκό, ό,τι πιο fem, σε χρώματα, υφές και σιλουέτες, και προσάρμοσέ το στις τάσεις του τώρα.

Αυτό μεταφράζεται σε ρούχα όπως δαντελένια τοπ, ροζ σούπερ-μινι φούστες, ογκώδη τακούνια και πλεκτά καλσόν και κάλτσες, όπως και πέρλες, χρυσά chunky κοσμήματα, μπόλικα βολάν και ό,τι μπορείς να φανταστείς σε σχήμα καρδιάς.

Αυτή νέα αισθητική, είναι μια μίξη από διάφορα τρεντς που έχουν ήδη περάσει από το προσκήνιο, τόσο στο TikTok όσο και παλαιότερα, μαζί με άλλα που τρεντάρουν ακόμα. Κάπου ανάμεσα στο ballet-core, το 2014 soft pale grunge και το messy French girl aesthetic, το coquette aesthetic έχει επίσης επιρροές από “real life” τάσεις όπως το vintage Americana, το στυλ που έφερε στο προσκήνιο η Lana Del Ray στα πρώτα χρόνια της καριέρας της, στις αρχές των 2010ς. Η διαφορά ωστόσο με το ‘lolita girl’ εκείνης της περιόδου, της μιλένιαλ λολίτα, και της coquette, είναι πως η σημερινή, αντί να σεξουαλικοποιεί την αθωότητα και το naïveté, γιορτάζει την θηλυκότητά της.

 

 

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!