Πολλές είναι οι τάσεις στα μαλλιά που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Άλλες μένουν για πολύ, όπως το μακρύ καρέ και το balayage. Συνήθως όμως αυτές που φεύγουν γρηγορότερα είναι και οι πιο εκκεντρικές, αυτές που αφήνουν για τα καλά το στίγμα τους τόσο στα social media όσο και στα κόκκινα χαλιά αλλά και irl. Πολλά τα παραδείγματα, ανάμεσά του και το shag αλλά και οι πολύ μακριές αφέλειες.

Ένα ακόμα τέτοιο hair trend φαίνεται να κάνει την εμφάνισή του στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό με πολύ έντονο τρόπο. Ο λόγος για το copper hair, ή στα ελληνικά το χάλκινο χρώμα στα μαλλιά, αυτό που κάθεται ανάμεσα στο πυρόξανθο (strawberry blonde) και το καροτί (ginger).

Πώς καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα; Η αλήθεια είναι πως αυτή η τάση κοντοζυγώνει δειλά δειλά εδώ και κάποιο καιρό, με πρώτη να σέρνει το χορό την Zendaya όταν στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη έβαψε τα μαλλιά της “mahogany red” ή αλλιώς σκούρο βουργουνδί φλερτάροντας έτσι σιγά σιγά με την ιδέα του κόκκινου. Η επόμενη μεγάλη αλλαγή ήρθε πριν λίγες μέρες όταν ανοίγωντας και άλλο τα μαλλιά της κατέληξε σε μια πυρόξανθη απόχρωση.

Τις ίδιες μέρες, η Kendall Jenner, ένα από τα επιδραστικότερα άτομα στην showbiz επίσης έβαψε τα μαλλιά της ένα ανοιχτό χάλκινο, για χάρη της Miuccia Prada, και περπάτησε έτσι στο Fall/Winter 2022-23 show του οίκου Prada, στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο. Προς μεγάλη μας έκπληξη ωστόσο, το διάσημο μοντέλο δεν γύρισε στο χαρακτηριστικό της σκούρο καστανό με την ολοκλήρωση του Μήνα Μόδας, αλλά κράτησε το νέο της χρώμα, το οποίο κατά την γνώμη μας της πηγαίνει και πάρα πολύ.

Έχοντας πια στο νου αυτές τις δυο mega-celebrities, αρχίσαμε να παρατηρούμε το χάλκινο παντού. Από την Barbie Fereira και την Sydney Sweeney του Euphoria μέχρι την Miranda στο τελευταίο επεισόδιο του And Just Like That ..., και από την Sophie Turner στους δρόμους του LA, μέχρι την Serena Williams, πολλές είναι οι A-listers που στρέφονται στο χάλκινο και διάφορες κοντινές αποχρώσεις.

Επομένως φαίνεται πως παρ’ ότι κάπως πιο εκκεντρικό, αυτή η φωτεινή χάλκινη απόχρωση που παίζει ανάμεσα στο κόκκινο, το ξανθό και το καστανό, με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο είναι εδώ για να μείνει. Ανάλογα με τον τόνο που θα διαλέξεις, ταιριάζει σε κάθε επιδερμίδα, και δίνει έξτρα προσωπικότητα στην συνολική σου εικόνα. Κοντά, μακριά, άφρο, ίσια, σγουρά, αγορέ, ή ό,τι άλλο σου χει δώσει η φύση, δεν έχει σημασία, αυτή είναι μια απόχρωση που θα σε ανανεώσει, και μπορεί και να φέρει την άνοιξη. Δες λοιπόν παρακάτω όλες τις αγαπημένες μας celebrity που υιοθέτησαν αυτή την τάση, και πάρε ιδέες για την επόμενη επίσκεψή σου στο κομμωτήριο.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!