Όλοι έχει χρειαστεί κάποια στιγμή να πάμε κάπου, που το outfit μας πρέπει να είναι πιο “καλό” και επίσημο. Είτε γιατί αυτό απαιτείται εξαρχής, είτε γιατί θέλουμε να μάς πάρουν πιο σοβαρά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε πάντα πώς να το κάνουμε. Ή ότι κάποιες φορές δεν έχουμε τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να αλλάξουμε ένα κάζουαλ outfit μας με ένα πιο “καλό”. 

Ευτυχώς, στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται ούτε χρόνος, ούτε κόπος, ούτε πολλή σκέψη. Μερικές αλλαγές/προσθήκες στις λεπτομέρειες αρκούν, για να ανεβάσουμε κατευθείαν το αρχικό μας σύνολο. 

Βάλε τακούνια

Είτε μάς αρέσει, είτε όχι, ένα παπούτσι με τακούνι μπορεί να δώσει αμέσως μία πιο “καλή” αισθητική στην εικόνα μας, ακόμα κι αν φοράμε t-shirt και τζιν. Είτε μιλάμε για πέδιλο, είτε για γόβα, είτε για μποτάκι. Δεν χρειάζεται να είναι στιλέτο, αρκεί και ένα πιο κοντό και τετράγωνο. Αν δεν θες με τίποτα τακούνι στη ζωή σου, τότε φρόντισε να υπάρχει στην παπουτσοθήκη σου έστω κάποιο προσεγμένο φλατ πέδιλο ή μπαλαρίνα. 

Ρίξε ένα σακάκι

Μπορεί να ανεβάσει την οποιαδήποτε εικόνα. Και δεν υπάρχουν κανόνες στο συγκεκριμένο που θα επιλέξεις. Αν, βέβαια, σκοπεύεις να επενδύσεις μόνο σε ένα, προτίμησε κάτι πιο πασπαρτού, όπως ένα κομμάτι σε μεσαία γραμμή και σε μαύρες, γκρι ή ουδέτερες αποχρώσεις.

Κράτα τσάντα με πιο δομημένο σχήμα

Ναι, μία μεγάλη τσάντα θα βολέψει για να βάλεις μέσα όλα σου τα πράγματα, ενώ μία χιαστί είναι πολύ πιο βολική στο κουβάλημα. Αν ψάχνεις περισσότερη επισημότητα, όμως, καμία από τις δύο δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Διάλεξε μία τσάντα με έντονο σχήμα, όπως τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη, είτε χωρίς καθόλου λαβή, είτε με μία στην κορυφή της.

Πιάσε τα μαλλιά σου

Το όποιο πιάσιμο στα μαλλιά σου μπορεί να σε κάνει κατευθείαν να δείχνεις πιο προσεγμένος. Ιδανικά μην πας για κάτι επιμελώς ατημέλητο, όπως messy bun, αλλά για κάτι πιο “καθαρό”, είτε είναι κότσος, είτε αλογοουρά. Αν θες να προσθέσεις αξεσουάρ, διάλεξε κάτι διακριτικό ή/και που να θυμίζει κόσμημα.

Επένδυσε σε κλασικά κοσμήματα

Οι επίσημες εμφανίσεις μας, ειδικά αν σχετίζονται με δουλειά, δεν είναι οι κατάλληλες στιγμές για να δείξουμε τα αγαπημένα μας statement κοσμήματα. Προτίμησε κλασικά, διακριτικά και κομψά κομμάτια, όπως είναι οι πέρλες, οι χρυσές αλυσίδες και οι κλασικοί κρίκοι. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!