Στη μόδα υπάρχουν κομμάτια τα οποία είναι αυτό που λέμε διαχρονικά. Κομμάτια που υπάρχουν στην γκαρνταρόμπα κάθε ανθρώπου, όπως το λευκό T-shirt, το τζιν, το μαύρο ζιβάγκο, το μικρό μαύρο φόρεμα και η μαρινιέρα. Και μετά υπάρχουν και κάποια ρούχα που έρχονται μια σεζόν ως τάση, αλλά αγαπιούνται τόσο από το κοινό που παραμένουν στο προσκήνιο για χρόνια, και γίνονται κατά κάποιον τρόπο κλασσικά. Ωστόσο καθώς τα έχουμε στο νου μας ακόμα σαν trends κάθε σεζόν ενδεχομένως αγοράζουμε και άλλο ένα, σχεδόν ίδιο με αυτό που έχουμε στην ντουλάπα μας. Και παρ’ ότι δεν είμαστε κατά του να έχεις πολλές επιλογές, ίσως δεν είναι σκόπιμο να παίρνεις σεζόν τη σεζόν τα ίδια ρούχα, αλλά ίσως είναι προτιμότερο να “ανακυκλώνεις” τα παλιά και αγαπημένα σου, βλέπε βιωσιμότητα. Παρακάτω λοιπόν σου έχουμε μαζέψει πέντε τέτοια κομμάτια που δεν χρειάζεται να αγοράσεις πάλι φέτος. Ιδού!

 

Φλοράλ Φόρεμα

Το φλοράλ φόρεμα στην πραγματικότητα δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα, ωστόσο ήταν περίπου πριν 10 χρόνια που έκανε ένα δυναμικό comeback και βρίσκεται πλέον στις ντουλάπες των περισσότερων. Παρ’ ότι καταλαβαίνουμε πως το κάθε φόρεμα μπορεί να έχει ένα λίγο διαφορετικό μοτίβο, δεν βρίσκουμε το λόγο να έχεις πάνω από τρια στην κατοχή σου.

 

Oversized Λευκό Πουκάμισο Ποπλίνα

Το λευκό ποπλινένιο πουκάμισο είναι ένα από τα πιο διαχρονικά κομμάτια που υπάρχουν. Ωστόσο παλαιότερα ήταν μέρος της work-wear “στολής” ενώ πιο πρόσφατα έχει εξελιχθεί σε ένα ρούχο που φοράμε από το γραφείο ως την βόλτα ως την βραδινή έξοδο. Τα τελευταία χρόνια επίσης, με τον ερχομό της oversized σιλουέτας στην γυναικεία γκαρνταρόμπα, το λευκό πουκάμισο που είναι πλέον στην μόδα είναι το υπερμεγέθες. Το πιο πιθανό είναι να έχεις ήδη ένα στη ντουλάπα σου, συνεπώς ποιος ο λόγος να πάρεις άλλο;

 

Λευκό Μάξι Αέρινο Φόρεμα

Άλλο ένα κομμάτιπου έχει έρθει εδώ και κάποιες σεζόν στο προσκήνιο είναι το λευκό αέρινο μάξι φόρεμα είτε από ποπλίνα είτε από λινό. Εδώ καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να έχεις πάνω από ένα καθώς υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Με τιράντες, με φουσκωτό μανίκι, στράπλες, με χοντρή τιράντα. Αν ωστόσο καλύψεις αυτές τις τέσσερις κατηγορίες, δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο.

 

Σατινέ slip dress

Το slip φόρεμα είναι ένα από τα πιο κλασσικά κομμάτια πλέον, καθώς βρίσκεται σε κάθε κατάστημα εδώ και 1ο περίπου  σεζόν. Η απλή μινιμαλιστική θηλυκότητά του το έχει κάνει ένα από τα αγαπημένα κομμάτια κάθε ατόμου, και ως εκτούτου σίγουρα έχεις ένα. Μπορείς να διαλέξεις ως 5 στα χρώματα που σου αρέσουν, ή και κάποιο με μοτίβα. Αν έχεις αυτά, μην αγοράσεις κάτι ακόμα, καθώς δεν θα το φορέσεις.

 

Denim σορτς

Αν ζεις στο 2022 δεν μπορεί παρά να έχεις ένα τζιν σορτς στην ντουλάπα σου. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές όπως το ψηλοκάβαλο και το χαμηλοκάβαλο, το μπλε το άσπρο και το μαύρο-γκρι, αυτό με σκισίματα ή το απλό. Οι πιθανότητες λένε πως σύμφωνα με το στυλ σου έχεις διαλέξει ήδη αυτά που σου ταιριάζουν. Επομένως μην αγοράσεις άλλο ένα φέτος.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!