Έχουμε μία αγάπη στη Zendaya. Γι’ αυτό εξάλλου μάς έπιασε κι ένα fangirling, όταν μάθαμε για την σχέση της με τον Tom Holland. Τι φταίει; Πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι το στιλ της και τα red carpet outfits που μάς έχει χαρίσει. Συγκεκριμένα, ξεχωρίζουμε ιδιαίτερα εκείνα που έχουν σκοπό να τιμήσουν αξέχαστες εμφανίσεις άλλων style icons ή απλά εμβληματικών χαρακτήρων. Τις ξεχωρίζουμε τόσο, που έχουμε και αγαπημένες. Φυσικά, όλες διά χειρός Law Roach.

Zendaya στα BET Awards (2021) – Beyoncé στα BET Awards (2003)

Η Zendaya εμφανίστηκε με ένα vintage φόρεμα Versace στα φετινά BET Awards. Μία πιο κοντή εκδοχή του ίδιου είχε φορέσει το 2003 η Beyoncé, ενώ βρισκόταν στην σκηνή των ίδιων βραβείων και τραγουδούσε το Crazy in Love

Zendaya στα Oscar (2021) – Cher στο The Cher Show (1975-1976)

Στα φετινά Oscar η Zendaya έκανε εμφάνιση με μία neon κίτρινη τουαλέτα Valentino, που έλαμπε στο σκοτάδι. Ως πηγή έμπνευσης είχε το outfit της Cher σε μία από τις ενάρξεις του The Cher Show στα 70s, με ένα κίτρινο φόρεμα με παρόμοια κοψίματα. 

Zendaya στα Grammys (2016) – David Bowie στα Grammys (1975)

Το 2016 o David Bowie έφυγε από τη ζωή. Τα Grammys είχαν ένα τεράστιο αφιέρωμα για εκείνον. Η Zendaya αποφάσισε να τον τιμήσει με ένα κοστούμι Dsquared2, που μάς θύμισε το κοστούμι του Bowie στα βραβεία το 1975. 

Zendaya στον Chrysalis Butterfly Ball (2017) – Josephine Baker

O Chrysalis Butterfly Ball το 2017 έπεσε την ίδια μέρα με τα γενέθλια της Josephine Baker. Η Zendaya την τίμησε φορώντας μία τουαλέτα Mario Dice, που μάς θύμισε τα χαρακτηριστικά μαύρα φορέματα και τις πέρλες της τζαζ τραγουδίστριας. 

Zendaya στην εκδήλωση Keep a Child Alive (2013) – Aaliyah στην καμπάνια της με τον Tommy Hilfiger (90s)

Η Zendaya έχει κάνει πολλές φορές αναφορές στο στιλ της Aaliyah, αλλά αυτή είναι η πιο χαρακτηριστική. Στην εκδήλωση Keep a Child Alive το 2013 την είδαμε να φοράει σχεδόν το ίδιο outfit, που είχε βάλει στα 90s η τραγουδίστρια για την καμπάνια με τον Tommy Hilfiger. 

Zendaya στην πρεμιέρα του Spider-Man: Far From Home (2019) – Tom Holland στο Spider-Man: Far From Home (2019)

Στην πρεμιέρα του Spider-Man: Far From Home το 2019 εντοπίσαμε μία βασική ομοιότητα της Zendaya με την ταινία. Το φόρεμα Armani Privé, που φόρεσε, ήταν μία ξεκάθαρη αναφορά στην στολή του Tom Holland στην ίδια ταινία. Βέβαια, είχε βάψει και τα μαλλιά της κόκκινα ως μία αναφορά στη Mary Jane, όπως την γνωρίσαμε στα comics και στις πρώτες ταινίες Spider-Man.

Zendaya στα Emmys (2019) – Uma Thurman στο Batman & Robin (1997)

Το 2019 η Zendaya εμφανίστηκε στα βραβεία Emmy με μία πράσινη στενή τουαλέτα με κορσέ και κατακόκκινα μαλλιά. Πολλοί θεώρησαν ότι ήταν μία αναφορά στην γοργόνα Ariel, αλλά έκαναν λάθος. Πηγή έμπνευσης ήταν η Poison Ivy, όπως αυτή είχε ενσαρκωθεί από την Uma Thurman το 1997 στο Batman & Robin

Zendaya στο Met Gala (2019) – Σταχτοπούτα

Μία από τις πιο εμβληματικές της εμφανίσεις ξεκάθαρα. Το 2019 βρέθηκε στο Met Gala φορώντας μία γαλάζια τουαλέτα Tommy Hilfiger, με τα πάντα πάνω της, από τα αξεσουάρ μέχρι τα μαλλιά, να παραπέμπουν στην Σταχτοπούτα. Το κερασάκι στην τούρτα; Ο Law ως νεραϊδονονά, που με ένα ραβδί έκανε το φόρεμα να λάμπει. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!