Αν κάτι έχουμε καταλάβει από τον περασμένο Σεπτέμβρη σε ότι αφορά τη μουσική σκηνή αυτό είναι πως η Adele γύρισε για τα καλά. Με το νέο album της σε απόσταση αναπνοής, δεν υπάρχει μέσο που να μην ασχολείται με αυτήν και βέβαια με τα όσα έγιναν στο αφιέρωμα του CBS, One Night Only. Από την εκ βαθέων συνέντευξή της με την Oprah, μέχρι την πρόταση γάμου-έκπληξη που η καλλιτέχνης βοήθησε να στηθεί την ώρα της συναυλίας της, και από την συγκλό εμφάνισή της μέχρι την συγκινητική ερμηνεία της, από την περασμένη Κυριακή δεν μας έχει αφήσει ήσυχους, με τον καλύτερο τρόπο.

Μια νέα “αποκάλυψη” έρχεται τώρα να μας τραβήξει πάλι το ενδιαφέρον, αφού όπως φαίνεται μια από τις στιλιστικές επιλογές της Adele για το One Night Only, πεμπτουσιώνει ολόκληρο το album της και την σημασία του. Αν σου ακούγεται υπερβολικό, πήγαινε παρακάτω για να καταλάβεις τι εννοούμε.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Την περασμένη Κυριακή η Adele εμφανίστηκε στην σκηνή του Griffith Observatory με μια custom made τουαλέτα Schiaparelli, του οίκου που δικαίως μεσουρανεί αυτή τη στιγμή, και που εδώ και έξι μήνες περίπου, έχει κατακτήσει κάθε λογής σημαντικό εξώφυλλο και κόκκινο χαλί. Την τουαλέτα της μουσικού σχεδίασε αποκλειστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, και το μέλλον της βιομηχανίας της μόδας (καθ’ ημάς), Daniel Roseberry και όπως πάντα έκανε φανταστική δουλειά, ισορροπώντας το συντηρητικό με στοιχεία rococo στιλ, με το οποίο μας έχει συνηθίσει η Adele, με φρέσκους κώδικες του τώρα. Όπως ας πούμε τα σκουλαρίκια, τα οποία πηγαίνουν χέρι χέρι με το σουρεάλ στοιχείο των νέων αξεσουάρ του Roseberry. Και έτσι φτάνουμε στο θέμα μας, αφού τα σκουλαρίκια είναι το κομμάτι με τον κρυφό συμβολισμό που σας λέγαμε παραπάνω.

 

Η σημασία των σκουλαρικιών, τα οποία επίσης σχεδιάστηκαν ειδικά για την συγκεκριμένη βραδιά, έγκειται πλανήτη Κρόνο, τον οποίο βλέπουμε στο αξεσουάρ σε μορφή “γλυπτού”. Ο Κρόνος ή μάλλον η επιστροφή του, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για κάθε άτομο σε ό,τι αφορά την αστρολογία. Το αστρολογικό αυτό γεγονός συμβαίνει στα 27 εώς 29 περίπου έτη για τον καθένα μας, όταν δηλαδή ο πλανήτης Κρόνος επιστρέφει στο σημείο που ήταν όταν γεννηθήκαμε. Σύμφωνα με την αστρολόγο Lisa Stardust, “ο Κρόνος είναι η κοσμική μας πύλη στην παιδική ηλικία. Και είναι η κοσμική μας έξοδος από την τωρινή μας κατάσταση και  είσοδος σε κάτι πολύ πιο όμορφο.”

Όπως είπε η Adele στην συνέντευξή της στην Vogue για το εξώφυλλο του Νοεμβρίου, για εκείνη αυτό το αστρολογικό γεγονός ήρθε το καλοκαίρι του 2017. Όπως ανέφερε, την ταρακούνησε πολύ και αφού πέρασε από 40 κύματα, με πολλές συναισθηματικές διακυμάνσεις και πρακτικές δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένου του διαζυγίου της, κατάφερε να γίνει η σημερινή εκδοχή του εαυτού της, με την οποία είναι ολοφάνερο πως νιώθει πολύ καλά. Από αυτή την περίοδο της ζωής η Adele εμπνεύστηκε για να γράψει το νέο της album, οπότε η επιστροφή του Κρόνου, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, φαίνεται πως αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για το δώρο που πρόκειται να μας κάνει η αγαπημένη καλλιτέχνης στις 19 του μήνα, το 30. Τόση σημασία είχε για εκείνη μάλιστα αυτή η κοσμική στιγμή, που πέρα από τα σκουλαρίκια, η μουσικός έχει κάνει τον πλανήτη Κρόνο και σε τατουάζ στο δεξί της χέρι.

Με όλα αυτά κατά νου, αν βρήκαμε τόσα easter eggs σε μια μόνο της εμφάνιση, εικάζουμε ότι με την κυκλοφορία του album θα γράψουμε σελίδες ολόκληρες. Adele, ζούμε, για – να σε – ακούμε!

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!