Χωρίς να θέλουμε να βγάλουμε αντίστροφο σεξισμό, οι περισσότεροι άντρες celebrity του Hollywood και της παγκόσμιας showbiz, δεν πιάνουν μια στυλιστικά μπροστά στις γυναίκες. Σε αυτό βέβαια δεν φταίνε ακριβώς αυτοί, ή αποκλειστικά αυτοί, αφού στην πραγματικότητα, η πατριαρχία είναι αυτή που δεν επιτρέπει στους άντρες να εκφραστούν ελεύθερα στυλιστικά, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν εικόνες με ενδιαφέρον και προσωπικότητα.

Κάποιοι ωστόσο έχουν κάνει ένα βήμα παραπέρα, και αποτελούν τις φωτεινές εξαιρέσεις ενδυματολογικά, σε ό,τι αφορά το αντρικό φύλο στο χολυγουντιανό στερέωμα. Ανάμεσά τους ο Harry Styles (βεβαίως βεβαίως), ο Τιμόθεος Chalamet, ο Daniel Kaluuya, και ο Josh O’Connor. Στη λίστα έρχεται τώρα να προστεθεί και ο Oscar Isaac, ο ηθοποιός που φέτος μοιάζει να βρίσκεται παντού, από το τεράστιο Dune, μέχρι το εξαιρετικό Scenes from a Marriage. Τώρα σειρά έχει το Moon Knight, η νέα σειρά της Marvel, όπου πρωταγωνιστεί, μπαίνοντας έτσι και αυτός στο σινεματικό σύμπαν της.

Στα πλαίσια λοιπόν της προώθησης της σειράς αυτής, τον έχουμε δει με διάφορα outfit, αλλά αυτό που φόρεσε στην πρεμιέρα, την περασμένη Πέμπτη 17 Μαρτίου, πρέπει να ομολογήσουμε πως ήταν το καλύτερο. Το κόνσεπτ, gender-neutral work-wear, ο σχεδιαστής, Thom Browne, και το αποτέλεσμα προφανώς μοναδικό. Γιατί gender-neutral; Σε χρώμα γκρι, το κοστούμι που επέλεξε ο ηθοποιός μαζί με τον στυλίστα του Michael Fisher, αποτελούταν από ένα σακάκι σε κλασσική γραμμή, και μια μίντι φούστα με πιέτες που παρέπεμπε σε kilt. To look συμπληρώθηκε από ένα λευκό πουκάμισο και μια μαύρη λεπτή γραβάτα, κρατώντας το πάνω μέρος εντελώς κλασσικό, και με ένα ζευγάρι μαύρες αρβύλες, σεταρισμένες με διαφορετικές κάλτσες. Με λίγα λόγια, από τα καλύτερα αντρικά λουκ που έχουμε δει φέτος (αν όχι το καλύτερο).

Το πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης, ο ίδιος ο Isaac ήταν που επέμενε για ένα τέτοιο λουκ, και μάλιστα εδώ και καιρό. Όπως λέει ο στυλίστας του, “O Oscar είναι εδώ και καιρό φαν (της φούστας) και ήθελε πολύ να φορέσει φούστες σε συνεντεύξεις και πρεμιέρες”. Και αυτός είναι όπως φαίνεται και ο λόγος που του πήγε τόσο πολύ, που την φοράει και δεν τον φοράει. Γιατί είναι μέρος του δικού του προσωπικού γούστου, και όχι κάποιο μαρκετίστικο τρικ.

 

Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που μας σέρβιρε ένα τέτοιο λουκ. Την περασμένη εβδομάδα, λίγες μέρες πριν την εν λόγω πρεμιέρα, παρευρέθηκε σε μια θεατρική παράσταση στο Βερολίνο, φορώντας μια ακόμα φούστα, αυτή την φορά από το brand Commission. Στην προκειμένη περίπτωση μας έδειξε πως γίνεται με τον κάζουαλ τρόπο, αφού συνδύασε το σκούρο γκρι κιλτ με ένα T-shirt και δερμάτινο τζάκετ.

 

Από εμάς δεν θα μπορούσε να είναι πιο πολύ ναι. Για την ακρίβεια του δίνουμε golden pass για να μπει κατευθείαν στο σπίτι. Πέρα τώρα από την πλάκα, δεν υπάρχει κάτι πιο σαγηνευτικό από έναν άντρα που δεν φοβάται να παίξει με τα στερεότυπα και τις νόρμες. Επομένως ο Oscar Isaac έχει μπει και επισήμως στις καρδιές μας.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!