Ο οίκος Balenciaga βρίσκεται διαρκώς στο μιντιακό προσκήνιο από τον ερχομό του Demna Gvasalia (που πλέον αποκαλείται ως Demna σκέτο). O καλλιτεχνικός διευθυντής που έχει φέρει τα πάνω κάτω τόσο στο εμβληματικό γαλλικό σπίτι του ομίλου Kering, όσο και στην σκηνή της μόδας γενικά, ξαναχτυπά με το νέο του show Fall/Winter 2022-23, που πραγματοποιήθηκε χθες 7 Μαρτίου, στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Πανταχού παρών πρωταγωνιστής σε ότι αφορά το έργο του Γεωργιανού σχεδιαστή, είναι το στοιχείο της πρόκλησης, το Wow factor που λέμε. Σε άλλα νέα λοιπόν, η εν λόγω παρουσίαση δεν αποτέλεσε εξαίρεση, προφανέστατα. Ανάμεσα στο show που έκανε ξεκάθαρη νύξη στην κλιματική αλλαγή, με τα μοντέλα να περπατούν με δυσκολία κόντρα σε μια χιονοθύελλα, και στο σχόλιο που έκανε ο σχεδιαστής για τον πόλεμο στην Ουκρανία  (ως πρόσφυγας πολέμου και ο ίδιος), αφήνοντας στην θέση κάθε καλεσμένου ένα σχετικό μήνυμα, εντύπωση προκάλεσε και κάτι ακόμα, που σε ένα βαθμό περιμέναμε. Η νέα μούσα του Demna, η Kim Kardashian έκανε μια εμφάνιση που θα την τοποθετούσαμε στο όριο της εκκεντρικότητας, φλερτάροντας για ακόμα μια φορά με την έννοια της μόδας.

Ο λόγος για το “σύνολο” που φόρεσε η KΚ για να παρευρεθεί στο show του σχεδιαστή, που πιότερο έφερνε σε (πολιτική;) δήλωση παρά σε πολυτελές ανσάμπλ ενός luxury οίκου. Πιο συγκεκριμένα η επιχειρηματίας και mega-influencer εμφανίστηκε “τυλιγμένη” με μια κίτρινη ταινία όπου πάνω έγραφε με μαύρα γράμματα “BALENCIAGA” και η οποία παραπέμπει στις ταινίες που χρησιμοποιούνται για να απομονώσουν μια σκηνή εγκλήματος.

Μάλιστα, η εμφάνιση της KK δεν ήταν αποκλειστικά σχεδιασμένη για εκείνη, καθώς το ίδιο ακριβώς σύνολο φορούσε και ένα μοντέλο στην πασαρέλα.

Η mega-star συνδύασε το λουκ με ένα ζευγάρι μαύρα μικρά γυαλιά, ενώ η κλασσική Hourglass τσάντα της, το καμάρι του οίκου, ήταν επίσης καλυμένη με την ίδια ταινία.

Καθώς ο Demna δεν έχει μιλήσει ακόμα για τo μήνυμα πίσω από την εν λόγω περιβολή, δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά. Δεδομένης ωστόσο της δυστοπικής περιρέουσας ατμόσφαιρας, είναι σχεδόν βέβαιο πως το “caution tape” σύνολο δεν προμήνυε κάτι ευχάριστο.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!