Όταν ήταν 18 χρονών, το γνωστό supermodel Kate Moss, έκανε το ντεμπούτο της στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue. Στα 46 της χρόνια  λοιπόν, είπε να το γιορτάσει ποζάροντας για ακόμη μία φορά για τον φακό της Βίβλου της Μόδας και μάλιστα σε ένα διπλό cover. Οι φωτογράφοι Mert Alas και Marcus Piggott κατάφεραν να αποθανατίσουν την διαχρονική ομορφιά της και τον σικάτο αέρα της με άριστο τρόπο και, όπως ήταν φυσικό, το αποτέλεσμα συζητιέται από όλους τους φανατικούς fashion lovers εδώ και πολλές ώρες. Το τεύχος θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο, βάζοντάς μας σε ένα (ελπίζουμε με όλο μας το είναι) πιο αισιόδοξο 2021.

Τι είπε ο Edward Enninful

Ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue, Edward Enninful, μίλησε για τις αλλαγές που έφερε ο περασμένος χρόνος στη βρετανική έκδοση του περιοδικού λέγοντας, “Το 2020 ήταν μία χρονιά εκτίμησης και είδα μία σειρά από πρωτιές στο περιοδικό. Από εξώφυλλα που τιμούσαν τους νοσοκόμους, τους γιατρούς και τους εργάτες-κλειδιά, οι οποίοι κράτησαν την χώρα σταθερή κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, μέχρι την μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα σε εξώφυλλό μας (Judi Dench, λαμπρότατη στα 85 έτη) και μία έκδοση με 14 εξώφυλλα από Βρετανούς καλλιτέχνες με το θέμα ‘Reset’, ήταν καιρός για έμπνευση με νέους τρόπους.

Ο Enninful συμπλήρωσε, “Επιπλέον, ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά για τα κινήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και τον Σεπτέμβρη επικεντρωθήκαμε στον ακτιβισμό, φωτογραφίζοντας περίπου 40 ακτιβιστές που ήρθαν αντιμέτωποι με έναν διχασμένο κόσμο και τάθηκαν υπέρ της αλλαγής. Είναι ασφαλές να πούμε πως ήταν μία χρονιά αναθεώρησης εδώ στη Vogue, όπως ακριβώς ήταν για τον καθένα μας ξεχωριστά.

Συνεχίζει λέγοντας πως εξαιτίας των σκαμπανεβασμάτων του 2020, το 2021 πρόκειται να είναι “απρόβλεπτο”. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ως προειδοποίηση: “Μπορώ να πω το εξής με σιγουριά: Πάντα θα υπάρχει η Kate Moss. Σχεδόν 28 χρόνια μετά το ντεμπούτο της στη Vogue, η παντοτινά σικάτη Kate βρήκε το δρόμο της και πάλι στο εξώφυλλό μας αυτόν τον μήνα – ένα fact το οποίο βρίσκω συναρπαστικό και συνάμα πολύ καθησυχαστικό.

Η Moss από τότε που ξεκίνησε, το 1993, έχει κάνει 43 εξώφυλλα στη βρετανική Vogue.

Δεν ήταν όμως μόνο ένα εξώφυλλο

Ως μέρος του εορτασμού της επετείου, το μοντέλο απάντησε και σε 28 ερωτήσεις που της έγιναν από την οικογένειά της και τους φίλους της. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε και την κόρη της Lila Grace, ετών 18, η οποία ακολουθεί τα βήματα της μητέρας της.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!