Η Kaia Gerber έχει ακολουθήσει ήδη τα βήματα της μητέρας της, Cindy Crawford, στο modeling. Οι πιθανότητες λένε ότι θα τα ακολουθήσει, μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να καταλήξει να θεωρείται και η ίδια ένα από τα μεγάλα supermodels της γενιάς της. Δεν μάς κάνει εντύπωση. Μια ματιά στο πρόσωπό της αρκεί, για να δικαιολογηθεί όλη η καριέρα της στα μόλις 19 χρόνια της.

Με άλλα λόγια, ναι, θα θέλαμε να ξέρουμε τι κάνει στο πρόσωπό της. Και ευτυχώς, πλέον ξέρουμε χάρη στη σειρά Beauty Secrets της Vogue. Στο επεισόδιο, που συμμετέχει, η Gerber μοιράζεται τόσο τη ρουτίνα ομορφιάς της, όσο και το καθημερινό “φυσικό” ηλιοκαμένο μακιγιάζ της.

Η ρουτίνα ομορφιάς της Kaia Gerber

Το μοντέλο εξηγεί ότι δύο παράγοντες οδήγησαν στη δημιουργία της ρουτίνας ομορφιάς της. Ο ένας ήταν ένας χρόνος που πέρασε με ορμονική ακμή και την έκανε να αναζητήσει τρόπους φροντίδας της επιδερμίδας της. Ο άλλος το γεγονός ότι δουλεύει από αρκετά μικρή ηλικία και συχνά ένιωθε μοναξιά στα ταξίδια που έκανε. Το να έχει μία ρουτίνα, που μπορούσε να φέρει μαζί από το σπίτι της, της χάριζε μία αίσθηση ηρεμίας και οικειότητας. Επιπλέον, γι’ αυτήν η ρουτίνα ομορφιάς της είναι ένα είδος διαλογισμού. 

Τι κάνει, λοιπόν, για 20 λεπτά κάθε πρωί και βράδυ; Πιάνει τα μαλλιά της και πρώτα βάζει ένα καθαριστικό προσώπου κάνοντας μασάζ. Το επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή toner, το οποίο χρησιμοποιεί για να κάνει ελαφριά απολέπιση στο πρόσωπό της και τρίβει κυρίως στην Τ-ζώνη και στα σημεία που τείνει να εμφανίζει σπυριά. Μετά, ακολουθεί ένα από τα αγαπημένα της προϊόντα, η νικοτιναμίδη, που ουσιαστικά βοηθάει στην εναρμόνιση της υφής και τους χρώματος της επιδερμίδας της, ειδικά τον χειμώνα που εμφανίζει κοκκινίλες. Χρησιμοποιεί και έλαιο για τα μάτια, μιας και έχει κληρονομήσει από τη μαμά της σακούλες κάτω από τα μάτια. 

Ένα ακόμα προϊόν, που η Gerber έχει εμμονή είναι οι κρύσταλλοι. Τόσο οι ενεργειακοί, όσο και αυτοί των face rollers. Μάλιστα, δεν φροντίζει μόνο να τους βάζει στο ψυγείο, αλλά και να τους “φορτίζει” με σεληνόφως ή φως του ήλιου. Εκτός του ότι τους αισθάνεται σαν διαλογισμό, το μασάζ προσώπου με αυτούς απομακρύνει και το πρήξιμο. Φαίνεται ότι τα face rollers της είναι τόσο αποτελεσματικά, που ο μπαμπάς της έφτασε να της τα κλέβει. 

Τα τελευταία βήματα είναι ενυδατική κρέμα, μπόλικο αντηλιακό ακόμα κι αν είναι μέσα στο σπίτι, μάσκα χειλιών και ένα σπρέι προσώπου. 

Το καθημερινό μακιγιάζ της Kaia Gerber

Αν και έχει περάσει φάσεις με πολύ έντονο μακιγιάζ, η δουλειά του μοντέλου την έχει κάνει να αναζητά πιο ήπια πράγματα στην προσωπική της ζωή. Κι αυτό ισχύει για όλα τα προϊόντα. Γι’ αυτό, επιλέγει ένα τρομερά λεπτό foundation, που κυρίως μπλέκεται με την σύσταση του προσώπου της, ενώ χρησιμοποιεί ένα αντίστοιχο concealer. Δεν χρησιμοποιεί βουρτσάκια ή σφουγγαράκια για να τα εφαρμόσει, αλλά προτιμάει να το κάνει με τα δάχτυλά της. 

Τα φρύδια της είναι φυσικά έντονα, οπότε δεν χρησιμοποιεί κάποιο προϊόν πάνω τους και περιορίζεται στο να τα βουρτσίσει. Εξάλλου, λόγω της δουλειά της, έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά. Για ρουζ, ακολουθεί τα 90s πρότυπα και προσπαθεί να δημιουργήσει μία ηλιοκαμένη εικόνα, μιας και φορώντας συνεχώς αντηλιακό δεν μπορεί να την αποκτήσει φυσικά. Ως ρουζ χρησιμοποιεί ένα κόκκινο κραγιόν, λοιπόν, σε σημεία όπως τα μήλα, τα ζυγωματικά της και η μύτη της. Ουσιαστικά στα σημεία, που κανονικά θα την έκαιγε ο ήλιος. Δεν θέλει να χάσει τη λάμψη, οπότε μετά προσθέτει μόνο ελάχιστη πούδρα στην Τ-ζώνη του προσώπου, ενώ βάζει λίγο highlighter όπου πέφτει το φως στο πρόσωπο. 

Στα μάτια κρατάει ένα αρκετά ουδέτερο look. Βάζει μάσκαρα μόνο στις ρίζες και τις εξωτερικές γωνίες των βλεφαρίδων της, μιας και έτσι κι αλλιώς είναι φυσικά μακριές. Χρησιμοποιεί μία μπεζ πολύ ελαφρώς γυαλιστερή σκιά και βάζει eyeliner μόνο στην εξωτερική γωνία του ματιού, ενώ μετά το σβήνει με ένα βουρτσάκι. 

Για φινάλε έχουμε τα χείλια. Δεν χρησιμοποιεί μολύβι, ούτε εφαρμόζει κανονικά κραγιόν. Παίρνει το κραγιόν, που χρησιμοποίησε και ως ρουζ, και το ταμπονάρει απλά ελαφριά στα χείλη της.