Δεν θα πω ψέματα. Δεν καταλαβαίνω ιδιαίτερα πώς σκέφτονται οι Αμερικανοί. Από τη μία, παραπονιούνται για την μεγάλη έλλειψη κοινωνικών παροχών των ΗΠΑ -και καλά κάνουν γιατί είναι υπαρκτή- και βγαίνουν στους δρόμους. Από την άλλη, ξεχνάνε τα πάντα με μία κάπως πιο ανθρώπινη και φυσιολογική φωτογραφία στο Twitter. Βέβαια, μετά από μία τετραετία με τον Donald και τη Melania Trump στον Λευκό Οίκο, δεν τους αδικούμε κιόλας.  

Η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Δρ. Jill Biden, έκανε τα ψώνια της την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ανέβασε μία φωτογραφία στο Twitter. Σε αυτή την βλέπουμε να αγοράζει γλυκά ως δώρο για τον Joe Biden, με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων. Τι το ιδιαίτερο είχε που έκανε του Αμερικανούς να ξετρελαθούν; Κατ’ αρχάς, κάποιοι αναγνώρισαν το μαγαζί και επισήμαναν ότι πρόκειται για μία συνοικιακή μικρή black-owned επιχείρηση. Αυτό έκανε πολλούς να τη συγχαρούν, μιας και στηρίζει τόσο τους μικροεισοδηματίες, όσο και τους μαύρους πολίτες, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια αντιμετώπιζαν όλο και περισσότερες δυσκολίες. 

Ωστόσο, η επιλογή του συγκεκριμένου καταστήματος δεν ήταν το στοιχείο που τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα. Οι ακόλουθοί της στο Twitter συγκλονίστηκαν από μία μικρή στιλιστική λεπτομέρεια. Η Πρώτη Κυρία είχε πιάσει τα μαλλιά της αλογοουρά με ένα ταπεινό scrunchie. Όχι, δεν έγινε μεγάλο θέμα επειδή αποτελεί τάση. Το επίκεντρο των αντιδράσεων ήταν ότι το scrunchie αποτέλεσε ένα στοιχείο που την έκανε να δείχνει πιο ανθρώπινη, πιο κανονική και πιο κοντά στον “απλό” άνθρωπο. Μάλιστα, για το στιλ της, αρκετοί σχολίασαν και το γεγονός ότι την έχουμε ξαναδεί να φοράει το ίδιο ροζ παλτό, σε αντίθεση με την Trump, που φόραγε μόνο εξεζητημένα ακριβά κομμάτια από μία φορά το καθένα. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!