Zendaya, Bella Hadid, Ariana Grande, Priyanka Chopra, Halsey, Tom Holland, Anne Hathaway, Celine Dion, Anya Taylor Joy, Kehlani, Hunter Schafer, Tiffany Hadish, Addison Rae, Venus Williams. Πέρα από το βρίσκονται ανάμεσα στα πιο τρανταχτά ονόματα της showbiz, όλοι οι παραπάνω έχουν άλλο ένα κοινό μεταξύ τους. Έχουν όλοι περάσει από τα θαυματουργά χέρια του celebrity στυλίστα Law Roach. Για κάποιους έχει αποτελέσει το άτομο το οποίο έχτισε την δημόσια εικόνα τους, όπως για την Zendaya βέβαια, το νούμερο ένα πελάτη του, και για την Anya Taylor Joy, που παρ’ ότι δεν βρίσκεται πλέον μαζί του, ήταν ο πρώτος που την έκανε το αστέρι του κόκκινου χαλιού που ξέρουμε σήμερα. Για άλλους κάνει “guest εμφανίσεις” όπως για την Bella Hadid, η οποία εντυπωσίασε ακόμα περισσότερο στο φετινό Φεστιβάλ Καννών με την πολύτιμη βοήθειά του.

Σε αυτά τα πλαίσια θα μπορούσαμε με σιγουριά να πούμε ότι ο Law Roach είναι αυτή την στιγμή ένας από τους πιο περιζήτητους επαγγελματίες στον τομέα του, τόσο χάρη στα αναρίθμητα εγκώμια που λαμβάνουν οι πελάτες του για τις εμφανίσεις τους, όσο και για τις πολύ σημαντικές σχέσεις που έχει χτίσει με τα μεγαλύτερα σπίτια της μόδας. Επομένως δεν έρχεται ως έκπληξη πως έχει ήδη κερδίσει κάμποσα βραβεία για την δουλειά του. Mε όλα τα παραπάνω κατά νου, ο δημοφιλής στυλίστας έχει αποκτήσει και ο ίδιος όπως και οι πελάτες του μια μεγάλη διασημότητα, η οποία τον καθιστά και αυτόν celebrity. Ορίστε λοιπόν 5 πράγματα τα οποία δεν ήξερες και ήρθε η ώρα να μάθεις για τον νούμερο ένα στυλίστα του Hollywood.

 

Δεν ανταποκρίνεται στον τίτλο Celebrity Stylist

Παρ’ ότι η στερεοτυπική του “δουλειά” είναι το styling, ο ίδιος δεν θεωρεί τον εαυτό του έναν απλό στυλίστα. Όπως έχει δηλώσει στν βιογραφία του, ο Roach προτιμάει τον τίτλο “image architect”. Και η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος επαγγελματίας δεν κάνει απλά styling, βλέπε διαλέγω 5 κομμάτια, τα προτείνω στον πελάτη μου και έπειτα τα συνδυάζω με παπούτσια και αξεσουάρ. Αντιθέτως, για τους πιο μακροχρόνιους συνεργάτες του, έχει χτίσει, όπως ένας αρχιτέκτονας κάνει, την εικόνα τους από την αρχή μέχρι το τέλος, και όχι απλά για μια ακόμα εμφάνιση. Όπως είχε πει σε μια συνέντευξή του στο The Guardian το 2018, “Αυτό που κάνω μοιάζει πιο πολύ με την δουλειά ενός αρχιτέκτονα. Η έρευνα, η δημιουργία ενός προσχεδίου, η εξερεύνηση υλικών, και λοιπά. Απλά εγώ το κάνω με ρούχα, κοσμήματα, μαλλιά και μακιγιάζ.”

 

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Luxury Vintage αγορά

Πριν να έχουμε πλατφόρμες μεταπώλησης luxury προϊόντων μόδας, όπως το Vestiaire Collective and The RealReal, το να βρεί κάποιος αρχειακά κομμάτια από τους μεγαλύτερους οίκους δεν ήταν και τόσο εύκολο. Αυτή την δουλειά λοιπόν έκανε στο ξεκίνημά του ο διάσημος στυλίστας, στο Chicago, όπου συνέλλεγε αρχειακά vintage ρούχα. Στην συνέχεια ανέβηκε level ανοίγωντας την δική του vintage boutique στη Νέα Υόρκη, με όνομα Deliciously Vintage Harlem.

 

Ήταν ο Kanye West που του έδωσε την πρώτη του μεγάλη επαγγελματική ευκαιρία

Το πρώτο του μεγάλο ξεκίνημα στην βιομηχανία της μόδας, ήρθε χάρη στη βοήθεια του Kanye West ο οποίος το 2009 άρχισε να ψωνίζει από το κατάστημά του στο Chicago και όπου στην πορεία έγινε μόνιμος πελάτης. Σύμφωνα με το Business of Fashion, οι συχνές επισκέψεις του καλλιτέχνη εκεί, “τράβηξαν την προσοχή των paparazzi αλλά και πολλών υψηλά ιστάμενων ανθρώπων της βιομηχανίας.”

Ο Law Roach είναι υπεύθυνος για την αναβίωση του στυλ της Celine Dion

Όποιος ασχολείται έστω λίγο με τον χώρο της μόδας και της showbiz, θυμάται πως το 2016 η Celine Dion έκανε ένα μεγάλο comeback στο οποίο μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι φρέσκες και εξαιρετικές εμφανίσεις της. Μπορεί να έχουμε συνδυάσει το όνομα του στυλίστα με την Zendaya, αλλά στην πραγματικότητα, ο ίδιος έχει συνδεθεί στενά με την “αναπαλαίωση” του στυλ της μεγάλης ερμηνεύτριας, αφού στη διάρκεια εκείνων των χρόνων, ήταν αυτός που επιμελήθηκε την εικόνα της, επαναφέροντάς την στο τώρα και κάνοντάς την πιο relevant από ποτέ.

Ομολογεί πως οφείλει την καριέρα του στην Zendaya

Μπορεί αυτή την στιγμή ο Law Roach να αποτελεί τον απόλυτο celebrity stylist, αλλά αυτό δεν ίσχυε από πάντα. Ο διάσημος στυλίστας δίνει όλο το credit για την τεράστια καριέρα του στην Zendaya. Όπως είχει πει στο Harper’s BAZAAR το 2021, “Αν δεν υπήρχε η Zendaya, εγώ δε θα υπήρχα σε αυτή την βιομηχανία”. Αυτή η σχέση ωστόσο έχει δυο πλευρές, καθώς και ο Roach έχει αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο και στην ζωή της ηθοποιού. Το 2015, στην αρχή της συνεργασίας τους, η Z είχε πει, “Πιο παλιά φοβόμουν την μόδα, μέχρι που μπήκε στην ζωή μου ο Law, και τώρα είμαι ατρόμητη”.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!