Νομίζω οι περισσότεροι μπορούμε να παραδεχτούμε ότι αγαπάμε τα προϊόντα ομορφιάς, περισσότερο από την ίδια την χρήση τους. Τι εννοούμε; Ότι οι περισσότεροι έχουμε μία συνήθεια να αγοράζουμε συνεχώς νέα προϊόντα, άσχετα με το ποια όντως χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Δικαίωμα μας. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Η πλειοψηφία τους, ειδικά αυτών που δεν θα σου προκαλέσουν αλλεργίες, δεν είναι ιδιαίτερα φτηνά. Αυτό, φυσικά, δεν είναι καθόλου πρόβλημα αν οι τραπεζικές σου καταθέσεις μπορούν να το στηρίξουν. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει στους περισσότερους από εμάς. Οπότε καλό θα ήταν να κάνουμε κάποια μικρά βήματα, ώστε να σώσουμε λεφτά από τις αγορές προϊόντων ομορφιάς μας. 

Τσέκαρε το στοκ σου

Ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάπου στο σπίτι σου υπάρχει ένα στοκ από συγκεκριμένα προϊόντα ομορφιάς, που συνήθως απλά περιμένουν σε κάποιο ράφι να λήξουν. Αυτό συμβαίνει, γιατί πολλές φορές όταν, για παράδειγμα, μάς τελειώνει η μάσκαρα, που χρησιμοποιούμε τόσο καιρό, πάμε και αγοράζουμε αμέσως ξανά την ίδια. Δεν ασχολούμαστε καν να σκεφτούμε ότι κάπου έχουμε μία στο ίδιο χρώμα, απλά άλλης εταιρείας ή σειράς. Γιατί να πετάς, όμως, κυριολεκτικά τα λεφτά σου; Την επόμενη φορά, που κάτι θα σου τελειώσει, πριν τρέξεις να το αγοράσεις, έλεγξε μήπως έχεις ήδη κάτι που μπορεί να το αντικαταστήσει. 

Lots Of Makeup GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Κυνήγησε τις προσφορές σε ό,τι χρησιμοποιείς συχνά

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι όλο και κάποιο κόλλημα έχεις με κάποιο προϊόν. Ίσως είναι το foundation σου, ίσως είναι η κρέμα προσώπου σου, ίσως είναι το σαμπουάν σου. Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρχει τρόπος να σου έρθει φτηνότερα, αν δεν πάρεις μόνο ένα. Ίσως το βρεις σε προσφορά δύο συν ένα δώρο, ίσως γλιτώσεις τα μεταφορικά, ίσως αν πάρεις τρία να έχουν έκπτωση, ίσως έπεσες σε μία μεμονωμένη μεγάλη έκπτωση και γενικά ίσως σε συμφέρει περισσότερο. Προσοχή, όμως. Κάν’ το μόνο με προϊόντα, που σίγουρα δεν θα πάνε χαμένα. 

Sales GIFs | Tenor

Αντάλλαξε με τους φίλους σου

Μια στο τόσο αγοράζουμε κάποιο προϊόν, που αρχικά μάς φαινόταν τέλεια επιλογή, αλλά τελικά στην πράξη δεν μάς ταίριαξε καθόλου. Δεν χρειάζεται ούτε να το χρησιμοποιείς, ενώ δεν σου αρέσει, ούτε να το πετάξεις στα σκουπίδια. Ρώτα τους φίλους σου αν εκείνοι το θέλουν και θεωρούν ότι θα τους φανεί πιο χρήσιμο. Σε αντάλλαγμα, ρώτα τους αν τυχαίνει κι αυτοί να έχουν κάποιο προϊόν, που τελικά δεν τους έκανε και το οποίο μπορείς να πάρεις. 

Can I Have Them Please GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Σταμάτησε τυχόν άχρηστες συνδρομές σου

Τα τελευταία χρόνια, αρκετές εταιρείες έχουν βγάλει συνδρομές και ανά κάποιους μήνες σου στέλνουν τυχαία ή συγκεκριμένα προϊόντα ομορφιάς. Έχεις κάνει και πράγματι χρησιμοποιείς όλα ή σχεδόν όλα απ’ όσα σου στέλνουν; Τέλεια, δεν υπάρχει λόγος να την κόψεις. Έχεις κάνει και τις περισσότερες φορές βρίσκεις στην καλύτερη ένα ή δύο προϊόντα, που σου κάνουν; Θα σου ερχόταν πολύ πιο φτηνά να αγόραζες μόνος σου αυτά τα προϊόντα. Οπότε ναι, μάλλον ήρθε η ώρα να διακόψεις τη συνδρομή σου. 

Open the box gif: gamegrumps

Τσέκαρε τα ράφια των super markets και των φαρμακείων

Ίσως σου έχει κολλήσει να πάρεις μία συγκεκριμένη μάρκα ή σειρά προϊόντων. Ωστόσο, θα σου προσφέρει όντως κάτι περισσότερο; Για παράδειγμα, αν απλά θες ένα κόκκινο κραγιόν, γιατί να πληρώσεις μία από τις πιο ακριβές εκδοχές του; Σου προτείνουμε πρώτα να τσεκάρεις super markets και ακόμα καλύτερα φαρμακεία, που ίσως έχουν ακριβώς το προϊόν που χρειάζεσαι. Όχι μόνο θα είναι λογικά φτηνότερα, αλλά και δεν θα πέσεις σίγουρα σε κακή ποιότητα. 

Drug Store Makeup GIF - Drug Store Makeup Jeffree Star - Discover & Share GIFs

Εκμεταλλεύσου τα δείγματα

Όχι, δεν εννοούμε να στήσεις όλο το νεσεσέρ σου, ζητώντας συνεχώς δείγματα από τους πωλητές. Ωστόσο, σου προτείνουμε να το κάνεις αν πρόκειται για ένα προϊόν, που δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ πριν. Έτσι, θα δεις αν όντως σου ταιριάζει και είναι όπως το φανταζόσουν και οι πιθανότητες λένε ότι θα γλιτώσεις χρήματα, που μπορεί να πήγαιναν πεταμένα αν αγόραζες με τη μία το προϊόν και, μάλιστα, το κανονικό του μέγεθος. 

New trending GIF online: makeup, free, shopping, happy dance, massage, giggle, skin care, free samples, rewards, freebie, samples, freebies, holiday shopping, kiehls, free gift

Βρες τα αγαπημένα σου προϊόντα

Όχι αυτά που απλά χαίρεσαι πολύ που τα έχεις. Αυτά, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου και της τεράστιας πλειοψηφίας των looks σου. Προσπάθησε να περιορίσεις το μεγαλύτερο μέρος των αγορών σου σε αυτά. Δεν λέμε, φυσικά, να μη δοκιμάσεις ποτέ ξανά τίποτα καινούργιο. Απλά, μάλλον, θα σε βοηθήσει να έχεις στο μυαλό σου ότι χρησιμοποιείς σχεδόν πάντα μόνο μαύρη μάσκαρα, οπότε δεν σου χρειάζονται όλα τα υπόλοιπα δέκα χρώματα, που ανακάλυψες.

Lipstick Red Lips GIF - Lipstick Red Lips Fierce - Descubre & Comparte GIFs

Δες tutorials

Αυτό είναι κυρίως για τα προϊόντα μακιγιάζ, ειδικά αν το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχεις καλλυντικά, αλλά ότι βαριέσαι αυτά που έχεις. Πριν αποφασίσεις να τα αντικαταστήσεις όλα με καινούργια, σου προτείνουμε να δεις μερικά tutorials είτε στο YouTube, είτε στο TikTok. Έτσι, θα καταφέρεις να εμπνευστείς και να ανακαλύψεις νέους τρόπους, με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ήδη υπάρχοντα καλλυντικά σου. 

Makeup Makeup Tutorial GIF - Makeup Makeup Tutorial This Is How Its Done - Discover & Share GIFs